Life update 2019 I.

Jelikož koncept měsíc v obrázcích už nebavil ani mě a ani Vás, vymyslela jsem něco lepšího, nepravidelného, do čeho se nebudu muset každý měsíc nutit a naopak budu psát, jen když na to budu mít chuť a myšlenky a budu se Vám snažit předat víc motivace, tipů a zážitků. Je to takové shrnutí toho, co jste mohli v posledních měsících vidět na instagramu, ale třeba jste to přehlídli, tak to tu budete mít všechno hezky pohromadě. 

Vítejte u prvního letošního life updatu!

A co se u mě v tomhle roce zatím stalo nového?
  • Úspěšně jsem zvládla zimní zkouškové ve čtvrťáku (o těch nervech jsem sepsala celý článek tady) a teď se zase pro změnu děsím klauzur. Ty práva prostě nenechají člověka chvilku v klidu!
  • Rozhoupala jsem se, konečně podala přihlášku na Erasmus a dostala se přes výběrové řízení do své vysněné Valencie. Takže v srpnu adios! 
  • Skončila jsem v práci, takže teď budu mít víc času na všechno, co mám ráda, hlavně na blogování a instagram, takže se do toho chci pořádně obout. Novou práci budu mít víc pohodovějšího hlavně v tom, že budu moct dělat spoustu věcí z domova a nebudu tak odkázána  sedět 8 hodin v kanceláři. 
Někdy si říkám, že se mi v životě nic přelomovýho neděje, pak si vždycky udělám takovýhle souhrn uplynulých týdnů a nestačím se divit, kolik jsem toho při svý lenosti stihla. Sama jsem zvědavá, jak mi bude vyhovat částečná práce z domova, protože se znám a vím, že když už to fakt hoří, tak se dokážu dokopat k nějaký produktivitě, ale uvidím, jak to budu zvládat průběžně. Máte někdo nějaké tipy, jak být produktivní při práci z domova? Uvítám cokoli!:D

Každý rok se aspoň jednou vydám někam na den na snowboard. Ne, že bych nechtěla jezdit častěji, protože snowboardování mě fakt baví, ale většinou mám do půlky února zkoušky a pak už většinou mám nějaký program, nebo se mi jednoduše nechce :D Tenhle rok jsem v Rokytnici nad Jizerou, kam jsem jezdila už v dětství a mám to tam moc ráda. A pokud se divíte, proč mi kouká půlka zad, tak ta bunda je městská, ne lyžařská :D 

Jedno z mých letošních předsevzetí bylo účastnit se více kulturních akcí (víc chodit do divadla a taky na výstavy) a tak jsem to hned v lednu odstartovala výstavou Czech press photo, kde jsem byla už podruhé a vždycky jsem z ní byla nadšená. Nejradši mám fotky z válečných konfliktů nebo fotky s politickou tématikou. 
Naposledy, slibuju, se pochlubím s hotovou zkouškou z trestního práva, Tahle radost mě asi ještě chvilku bude držet nad vodou, když si zase budu říkat, že to není škola vůbec pro mě a že to nikdy nemůžu dát.
První letošní výlet byl do Průhonického parku a já Vám ho moc doporučuju, protože takhle krásná příroda hned u Prahy, to se jen tak nevidí. Škoda jen, že jsme se vydali na druhou stranu, než je zámek, kam už jsme nakonec nedošli. Ale aspoň důvod vydat se tam brzo znovu!
Další kulturní akce, kam jsem se vydala s rodiči, byl Právník roku. Již tradičně tuhle akci moderoval Aleš Háma a já si ten jeho neskutečný výkon přehrávala ještě pár týdnů potom, takhle nenuceně vtipnýho moderátora jsem dlouho nezažila. Možná je to ale tím, že na právníky se prostě hrozně snadno vytváří vtipy :D
Když vidím knížku, co má 500 stran, říkám si, že nemám šanci to přečíst (nejradši mám knížky tak do 300 stran, ani nevím proč). Dvě sestry jsem dostala k Vánocům od taťky a ten příběh mě do sebe vtáhnul takovým způsobem, že jsem nemohla přestat číst. Vykládá o radikalizaci mladých lidí, hlavně dívek, v Evropě, kteří se rozhodli odjet bojovat do Sýrie za Islámský stát. Konečně jsem si po téhle knížce utřídila některé pojmy týkající se Islámu a dokázala lépe pochopit, co se to v té Sýrii vlastně děje a jak to tam doopravdy chodí. DOPORUČUJI!
Moc ráda chodím do divadla a vždycky si tyhle dny užívám (přijdu si taková důležitá a dospělá, když říkám, že jdu do divadla :D). Nejčastěji jezdím do divadla k nám do Boleslavi, kde je podle mě divadlo na hodně vysoké úrovni, jsou tam skvělí herci a pečlivě vybrané divadelní hry, které nabízí od každého žánru něco. Navíc jsem tam jako malá chodila na divadelní kurz, takže k tomu mám takový speciální vztah. Naposledy jsme s bráchou byli na "A pak už tam nezbyl ani jeden" na motivy knížky od Agathy Christie, což byl psychothriller a je pravda, že jsem do poslední chvíle netušila, kdo je vrah (ale můj tip byl nakonec správný!) a občas jsem se taky pěkně bála (což u mě zas tak divný není, když se bojím každýho, kdo si vedle mě sedne v metru, protože to je přece nad míru podezřelé!!).
Krásná akce od Avonu, na kterou jsem šla úplně sama (což nesnáším, ale někdy to prostě jinak nejde) a naštěstí jsem se tam seznámila s touhle milou slečnou, která je mimochodem herečka a hraje hlavní roli v internetovém seriálu Whisper naked shadow, znáte to?

Akce od Avonu se nesla v duchu Asie, neboť byla představována nová řada pleťových masek korejské kosmetické značky. Celá akce se mi moc líbila a ještě jednou Avonu děkuju za pozvání a za dárečky.
Nedávno jsem na instagram dávala deskovou hru, kterou jsem dostala od Albi. Kromě iKnow jsem dostala ještě zeměpisnou hru Vlajky, která mě motivovala naučit se vlajky nejdůležitějších států světa, jejich hlavní města a ještě jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí.  Pokud se rádi vzděláváte a máte rádi deskové hry, tahle Vám doma nesmí chybět.
To, že jsme s Evi byli v Berlíně, jste si asi už všimli, protože jsme s tím docela zaspamovali instagram, ale pokud Vás zajímají i další tipy na krásná místa, která třeba v průvodci nenajdete, koukněte na můj poslední cestovatelský článek. Tady na fotce je zrovna Berlin wall memorial, ze kterého opravdu dýchá atmosféra rozděleného města.
Druhý letošní výlet, na kterém jsem ulovila rovnou tři turistické vizitky do mého deníku, jsme podnikli s rodiči a bráchou v půlce března, když se zrovna udělalo moc hezky a my nechtěli ležet doma. V Adršpachu jsem ještě nikdy nebyla, byť už byl na mém seznamu pořádně dlouho. Tyhle výlety do přírody mě vždycky nabijí pozitivní energií a tak příjemně unaví. Víc takových fajn dnů.
Další krásnou akci, na kterou jsem zašla, pořádala Weleda, moje oblíbená přírodní kosmetika. Byla nám představena nová řada Skin food, o které Vám chystám celý článek, takže se máte na co těšit. Na akci jsem se vydala s Nikčou a byla jsem moc ráda, že nejsem jediná, kdo se v podpatcích necítí a těší se, až je v šatně vymění za conversky :D Posílily jsme se na to ale prosecem, takže jsme to nakonec zvládly. Akce byla moc hezká a já tímto děkuji Weledě za pozvání. 

Poslední dvě fotky jsou z pátku a ze soboty, kdy se konečně udělalo tak hezky, že jsme mohli sedět na Náplavce (a potom na Vyšehradě) a vůbec nám nebyla zima. Tyhle první dny, co připomínají léto, mají úplně jinou atmosféru než všechny ostatní teplé dny. Každý se těší na sluníčko a chce stihnout co nejvíc letních aktivit, které prostě přes zimu dělat nejdou. A já to naprosto chápu, měla jsem to tyhle dny úplně stejný. Kéž by takhle speciální byl každý den v létě.

Mějte se hezky a doufám, že se brzo uvidíme u dalšího článku!

You May Also Like

3 comments

  1. Nádherné fotky, moc ti to sluší :-) Také nemám ráda, když musím někam chodit sama.. :/

    RECENZE V KOSTCE: TONIK A PEELING BIONE, MASKA PURITY PLUS

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce ať vyjde Erasmus. Jinak home office mám několik let a jsem za to nesmírně vděčná. Je to důvěře zaměstnavatele. Pár tipů http://www.janesmoments.com/2017/01/tips-for-working-from-home.html

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)