Cestovní deníček: Válecí dovolená v Sharm El-Sheik



Co bych to byla za blogerku, kdybych Vám sem nehodila spoustu fotek ze svojí letní dovolené? No a hlavě - nebyla to jen tak nějaká dovolená, byla to naše první velká společná dovolená s Mildou. A byla skvělá :) Hned bych se tam vrátila.

Co se týče typu dovolený, mám ráda dva  - poznávací a relaxační. Baví mě cestovat po památkách, vstávat brzo ráno a celý den prochodit a zároveň mi nevadí dovolená, kde si celé dny čtu knihy, koupu se v bazénu, hraju vodní pólo a popíjím drinky a ještě se aspoň maličko opálím. 

Jelikož jsme byli v Egyptě, je Vám asi jasný, že to byla ta druhá možnost dovolené a já si na ní opravdu skvěle odpočinula. Letěli jsme do destinace Sharm El-Sheikh do resortu Radisson Blu, který je opravdu nádherný a jeden z nejlépe hodnocených na Invii. Sharm El-Sheik se nachází jen kousek od Saudské Arábie, takže jsem u bazénu byla jedna z malá, co měla bikini místo burkin. Já jsem ale typ, kterému tohle nevadí, takže to nebyl žádný problém. Naopak jsem poznala, že jsou to lidi jako my, co jsou neskutečně milí a umí se stejně jako my bavit. Možná mě k tomuhle názoru přivedla taky knížku, kterou jsem tam rozečetla - Já jsem Malála (kterou všem vřele doporučuji!!), která vypráví o holce z Pákistánu, co bojovala za dívčí vzdělání. Kromě čtení jsem taky  nafotila spoustu fotek, což je, jak jistě víte, můj velký koníček (a taky Milda nafotil dost fotek - nedobrovolně) a naučila jsem se hrát vodní pólo a myslím, že mi to docela šlo, i když mi nikdo (hlavně Milda!) moc nepřihrával :D :( 






Taky jsem si osvěžila svoje dovednosti ve smlouvání, protože tam se jinak asi ani nakupovat nedá a myslím si, že by je to mohlo i urazit, kdyby si u nich někdo nakoupil bez smlouvání. Tenhle typ nakupování se hrozně moc liší od toho evropskýho a je takovej daleko víc osobnější - usadí Vás v křesle, uvaří Vám čaj a pak Vám nabízí všechno možný. Musíte ale taky vědět, kde jsou hranice a umět jim říct ne.

Co mě nejvíc na našem resortu potěšilo bylo, kromě krásného velkého bazénu, asi jídlo. Každý den měli úžasný výběr všeho možného a hlavně měli moje nejoblíbenější aglio olio, které byly přímo italsky pálivé (takže jsem vlastně ani moc výběr nepotřebovala, protože jsem si  je dávala skoro každý den k obědu i k večeři:D) a k snídani jsem si nejradši dávala palačinky, protože doma nemám moc na dělání palačinek čas (a Milda je nejí, takže se mi stejně nechtějí dělat jenom pro mě).

Tak tohle je asi tak shrnutí naší válecí dovolený a teď už šup na fotky (doufám, že Vás to množství neodradí:D).






























You May Also Like

4 comments

  1. Krásné fotky :) já prostě obdivuju lidi, kteří umí tak hezky fotit :) my už s přítelem měli letos druhou společnou dovolenou a bylo to fajn, loni jsme byli ve Španělsku a letos v Bulharsku. Egypt zní ale taky zajímavě a ty palačinky bych si dala :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to spíš tentokrát fotil přítel, protože na většině fotek jsem já :D :D ale dekuju :) a určitě Egypt zkuste, je to tam moc fajn :)

      Vymazat
  2. Hned bych jela taky. Prvni společná dovolená je vždycky taková srdcova záležitost. Vím, jak jsem loni byla totálně hotová, když jsme jeli do Itálie. Fotky jsou úžasné a měli jste fskt krásný hotel. Jenom celkem zírám, jak byl prázdný.. Poslední dobou mám štěstí na dovolené, kde je hlava na hlavě... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to máš pravdu, srdcovka :) No, my jsme se první den taky celkem divili, že je tam nějak málo lidí :D ale vůbec nám to teda nevadilo, ještě když jsem pak četla tvůj článek o tom Bulharsku, jak bylo přelidněno :(

      Vymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)