Můj volební outfit a nejen to


Krásné odpoledne :)

Původně jsem tenhle článek chtěla pojmenovat na první pohled nevýrazným titulkem "Skirt love", jakých je v blogovém světě plno. Pak jsem si ale řekla, že to chce něco hravějšího a víc tematického, protože, jak budu rozepisovat dále v tomhle článku, volba slov je jednou z nejdůležitějších věcí, když chcete někoho zaujmout nebo přesvědčit. Pojmenovala jsem ho tedy "Můj volební outfit a nejen to", z čehož vyplývá, jak už Vám asi jistě došlo, že dnešní článek bude o volbách. Ne, neodcházejte prosím! Slibuju, že Vás nebudu nudit k smrti, ani nebudu nadávat na Babiše nebo Okamuru. Jen bych chtěla shrnout takový svůj menší poznatek, který jsem získala z předvolební Superdebaty a výsledky voleb mi ho pak jenom potvrdily. Upozorňuji, že celý článek je jen MŮJ OSOBNÍ NÁZOR, nemusíte mi tedy psát, jestli je to pravda nebo ne, ale moc ráda si poslechnu, jaký pohled na to máte vy, protože věřím, že i když jsme pro někoho jenom hloupé blogerky, dokážeme se zapojit i do takových diskuzí, které se týkají právě třeba politiky.

I když volební právo mají všichni občané starší 18 let, tak ne každý politice rozumí (i přesto, že to tak v posledních dnech všude na internetu vypadalo). Tipnu si, že minimálně polovina lidí neví, jak vlastně funguje Poslanecká sněmovna, jak je to s utvářením vlády a s vyslovováním důvěry. Takových lidí je spousta a většina z nich k volbám přesto šla a vybrala si tu svoji stranu. Na co tedy lidi slyší? Na jednoduchost vět a sliby, kterým rozumí. Snížíme Vám daně, vyženeme uprchlíky a nebudeme jenom blábolit ale opravdu makat. Pak jsou ale strany, které se ve svých kampaních zaměřovaly na snížení byrokracie (další slovo, které podle mě většina voličů nedokáže ani pořádně vysvětlit), fungování EU (o němž ani já, po absolvování předmětu Evropské právo, nemám úplný předmět a pořád nevím, jak tam spousta věcí funguje) a další podobné věci, které lidem v praktickém životě nic neříkají.

A co jsem vypozorovala z předvolební superdebaty? Politici, kteří se tváří, že nás chápou a jsou vlastně jedni z nás, vyhrávají volby. Mluví stručně, jasně, pochopitelně. Žádné dlouhé věty, odborné výrazy. Přesně takový je Andrej Babiš a do jisté míry i Tomio Okamura, který ale zvolil trochu odlišnou strategii, která byla plná strachu a výhružek a takoví lidé by dle mého názoru neměli mít v politice vůbec žádný prostor. Chování Andreje Babiše je výsledek výborné práce Marka Prchala, marketingového odborníka, který pro ANO nepracuje jenom přes volební období, ale po celý rok a jeho práce je opravdu znát. Nebudu Vás tu nudit detaily, ale pokud Vás zajímá, co všechno pro Andreje dělá, tak se podívejte na youtube, kde je o tom spousta videí. Na druhé straně jsou lidé jako Petr Fiala - na jedno stranu nevýrazný, ale na druhou stranu velmi inteligentní člověk, který má dle mého dobré názory. V Superdebatě nemluvil zas tak často (možná proto, že neměl zapotřebí se s nikým překřikovat ani na nikoho házet špínu), ale když už promluvil, tak používal dost odborných výrazů a mluvil o věcech, které jsou laikům cizí. Lidi tedy možná ani nevěděli, co si z toho odnést a tak šli a volili toho, komu rozumí.

Já jsem, jak už jsem sdílela na instagramu, volila TOP 09, protože jsem pro naše setrvání v EU a celkově se mi líbilo dost bodů z jejich programu. Kdyby se trochu více zajímali o životní prostředí, byl by můj hlas ještě o něco upřímnější. Mrzí mě jejich propad a taky mě mrzí, že se do Sněmovny nedostali Zelení. Naopak jsem moc ráda, že je na druhém místě ODS v čele s Petrem Fialou a na třetím místě Piráti, pro které jsem původně chtěla hlasovat, ale nakonec mě odradily principy přímé demokracie, které prosazují.

A jak jste spokojeni s výsledkem voleb vy?:)







My outfit:

Stradivarius skirt, trenchcoat
Bershka shirt
Zara handbag
Mango  shoes
Michael Kors watches

You May Also Like

4 comments

  1. Krásný outfit! Též jsem se na volby vymódila, letos jsem to brala opravdu vážně, byly to pro mě revoluční volby, jelikož jsem cítila nutnost bránit se vůči tak líbivému populismu (myslím tím Andreje a Tomia). Bohužel tu žije spousta lidí, co ani nemá snahu si něco zjišťovat a pak to tak vypadá...Jsem ráda, že se na tak hezké místo dostali Piráti, které jsem volila a překvapil mě nízký výsledek TOPky, ale hlavně že se nakonec dostali. A Zelených je škoda, to mě velmi mrzí.
    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
  2. Článek chválím. Díky za tvůj názor, zajímavý pohled na volby a celé fungování, jak to v politice probíhá. Rozhodně to má myšlenku. Líbí se mi tvůj postoj k tomu a to, že si dokážeš svůj názor obhájit. Celkově hezky napsáno. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)