Kulturní tip: výstava Nervous Trees


Pátky se vždycky snažím zařídit si volnější. Je to takový můj den, kdy si užívám to, co normálně v týdnu nestíhám (a o víkendu na to zas nemám čas, protože to třeba Mildu nebaví a tak máme nějaký jiný společný plán). Většinou jdu třeba s kamarádkou fotit, do kavárny, někam na oběd a nebo třeba na výstavu. A byla to zrovna výstava, kam jsem se šla minulý pátek s Deny podívat. A ne jen tak ledajaká výstava.

Zamířily jsme do Galerie Rudolfinum, kde se až do 26. listopadu koná výstava Nervous trees, jejímž autorem je český umělec Krištof Kintera. Fotky z výstavy jste už určitě zahlédli na instagramu, protože ji už navštívila opravdu spousta blogerek.


Když jsem přemýšlela, jak Vám tuhle výstavu popíšu, vůbec jsem nenacházela slova. Moderní umění? To zcela jistě ano, ale je to takové nic neříkající. Technický moderní umění? To už je lepší, ale pořád ne dost konkrétní. Z oficiálního popisu výstavy jsem taky nic moc nevydedukovala, takže jsem se vrhla na různé články po internetu, aby mi pomohly najít ty správná slova, kterými bych tuto výstavu nejlépe popsala.


Po chvilce čtení mě, aniž by se to přesně někde psalo, napadla ta správná slova, kterými bych Vám tuto výstavu co nejblíže přiblížila. Nervózně se pohybující technické vymoženosti, které Vás budou děsit (teda aspoň mě občas dost děsily - hlavně pohybující se planetky Země a nebezpečně postavené pytle cementu do sloupu, který dosahoval až téměř ke stropu) a fascinovat zároveň. Možná Vám tohle nic moc neřekne, ale minimálně Vás to musí zaujmout a na výstavu přilákat, protože i když je dost krátká a máte to za 20 minut prolezlé, určitě to stojí za to a něco takového jen tak neuvidíte. Kromě různých technických objektů najdete na výstavě i obrazy, ve kterých jsou technické věci zakomponované (hodinky jako oči?) nebo jsou to jen klasické obrazy, které ale přitáhnou Vaší pozornost a jen tak ji nepustí.


Doporučuji si na návštěvu vybrat nějakou dobu, kdy tam nebudou školy (protože pak to tam vypadá spíše jako dětský koutek) a taky bych se možná vyhnula víkendům, kdy to tam vypadá obdobně. Takže ideálně tak každý všední den (jen pondělí mají zavřeno!) mezi 14-18 hod. :) A taky chci ještě upozornit, že to nemusí zaujmout všechny z Vás, protože když jsem tam o víkendu dotáhla i Mildu, vůbec z toho nebyl tak nadšený jako já :D

Navštívil jste už někdo tuhle skvělou výstavu?:)

You May Also Like

2 comments

  1. Wau!! Toto vyzerá parádne! Kebyže bývam bližšie hneď by som sa išla pozrieť. U nás v okolí nič takéto extrémne kreatívne nenachádzam a trochu mi to aj chýba.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skoda, ale tak treba se Ti naskytne moznost zajet do Prahy, tak kdyztak budes vedet, kam zajit :)

      Vymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)