Photo diary: December 2016 II.


Krásné silvestrovské odpoledne

(ještě pořád jsem nevymyslela lepší uvítání do článků :D), s posledním dnem tohoto roku Vám přináším i poslední fotky za rok 2016. Neaktivita tady na blogu v posledních dnech byla spojená s vánoční pohodou, kdy se mi nic moc dělat nechtělo (ikdyž občas jsem se dokopala do učení) a chtěla jsem trávit pohodový čas s rodinou, což se mi opravdu povedlo a myslím, že jsem letos udělala rekord ve zhlédnutých pohádkách za všechny svoje dosavadní Vánoce. Už ale cítím, že potřebuju nějakou pořádnou aktivitu, protože posledních pár dní jsem víc unavená než kdy jindy a to prakticky nic moc nedělám.

Měla jsem v plánu napsat Vám ještě tak dva články o vánocích, ale nějak to nevyšlo, tak jsem se rozhodla to shrnout do tohohle závěrečného článku. V pátek 23. a v sobotu 24. jsme stihli objet všechny příbuzné a se všemi sníst pořádnou kupu cukroví (už chápu ty novoroční předsevzetí s chozením do fitka :D) Když Vás bude někdy někdo přemlouvat do slivovice, že je to v pohodě a nic Vám druhý den nebude, nevěřte mu! Pak by Vám taky ráno na štědrý den nemuselo být úplně nejlíp (doufám, že to čteš dědo :D). Štedrovečerní večeři jsme si potom udělali už doma,  tradičně jako každý rok jenom my čtyři:) Z dárků mě nejvíc potěšilo spodní prádlo Calvin Klein od přítele, které jsem si už opravdu dlouho přála, elektronický zubní kartáček Braun a knížka Poslední aristokratka, která je opravdu vtipná a všem ji můžu doporučit. V neděli a v pondělí jsme už pak jen odpočívali, koukali se na pohádky a přejídali se. Já jsem si to teda prodloužila až do dneška, z čehož mám teda trošku výčitky, protože zkoušky se blíží a učení jsem přes Vánoce opravdu moc nedala. Ale od zítra se do toho vrhnu, slibuju!









V prosinci jsem taky konečně asi po roce dostala do divadla. Hrozně dlouho jsem chtěla vidět představení 1984 od George Orwella, protože tou knížkou jsem opravdu byla dlouhou dobu naprosto nadšená. Chystala jsem se na něj už v květnu, ale nejdřív byla představení vyprodaná a pak mi zase nevyhovovaly datumy. Takže po půl roce jsem si to konečně splnila a musím říct, že to bylo super. Jediné, co mě překvapilo, bylo divadlo samotné (D21), které je na Vinohradech v garáži!:D Bylo to ale zajímavé prostředí, mám ráda netradiční věci. Pokud se tam ale chystáte, rozhodně se nemusíte parádit jako do Národního.


Výlety do Drážďan jsem si opravdu oblíbila. Patřím mezi lidi, které Primark jen tak neomrzí, a ikdyž už tam skoro nenakupuju oblečení, tak stejně vždycky odcházím s velkou taškou, která je plná věcí, co prostě nutně potřebuju :D Navíc jsme si teď udělali i výlet na vánoční trhy, takže jsem si dovezla i tradiční hrníček (mimochodem dva dny před útokem na Berlínských trzích, někdy si fakt člověk říká, jaké má štěstí). Jo jinak, jen co jsme přejeli tunel, co dělí ČR a Německo, udělalo se rázem jasno a krajina vypadala opravdu kouzelně.




Objednala jsem si taky pár polaroidových fotek z printic.fr a musím říct, že je to opravdu daleko lepší mít nějakou památku, kterou si můžu vystavit v pokoji a opravdu ji mít, než si jenom prohlížet fotky v mobilu. Nedej bože, když se vymaže paměť, to jsou pak nervy :D


Jedna hostesková :)


Na Vánoce jsem se taky po dlouhé době dostala domů do Boleslavi, tak jsem toho využila a kromě rodiny, jsem strávila i čas se svoji nejlepší kámoškou a zašla jsem na třídní sraz, kde se nás opravdu sešlo poměrně hodně, což mě mile překvapilo :)


Poslední dobou opravdu ulítívám na caesar salátu :D neznáte někdo nějaký dobrý recept na ten dresink?:)





Jeden z mých úlovků z povánočních slev :) Co jste zatím ulovili vy?

Ještě převézt jeden policový díl a jsem oficiálně kompletně přestěhovaná. Teď už jen čekám, až mi v pokojíčku udělají vestavěnou skříň, koupím si toaletní stolek a budu mít všechno hotové :)


Natálka je nejvíc šikovná a udělala nejlepší domácí malinový muffiny :)



Všem bych Vám chtěla popřát hodně štěstí do nového roku, a jelikož mě čte hodně blogerek, tak bych Vám všem chtěla popřát hodně čtenářů, článků, jejichž psaní Vás bude bavit a taky spoustu komentářů, protože bez toho by to nebylo ono a je to nejlepší odezva na Vaši práci :)


You May Also Like

7 comments

  1. Krásný článek a fotky, úplně to vyzařuje takovou pohodovou atmosféru, ale zároveň mě to nutí jít dělat něco užitečnýho :D A to spodní prádlo CK mě teď taky dost láká, tak uvidím, jestli si ho někdy pořídím. I tobě šťastný nový rok a hodně úspěchů s blogem! :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsané...Poslední Aristokratku jsem letos četla a taky jsem se moc nasmála :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super fotky, vyzerá to na krásne prežitý mesiac :) Prajem šťastný nový rok!
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  4. Mělas krásně zabalené dárky a moc hezký stromeček :) No a fotka vánočního staromáku je prostě nutnost :))

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, krásné fotky.. To s tím divadlem mě zaujalo, tak řeknu mamce, že bychom se někdy mohly jet podívat na 1984, určitě by byla nadšená.
    Přeju ti hodně štěstí do roku 2017 a těším se na další články. :)
    Ps. Vrátila jsem se teď po xx měsících k psaní, obnovila jsem a předělala svůj blog, začínám od znova. Budu moc ráda, když se podíváš.
    Vanilková holka

    OdpovědětVymazat
  6. Podprsenka od CK vypadá dokonale :) Měj krásný nový rok :*

    Můj prosinec 2016

    16 věcí za rok 2016

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)