Cestovní deníček: Poprvé v Berlíně I. část


"If traveling was free, you'd never see me again."

Tak tak... Neznám moc lidí, kteří by neradi cestovali. Od té doby, co ale bydlím v Praze, tak nemám zase tak úplně velkou potřebu někam cestovat, protože často objevuji nové krásy právě tady v Praze. Je ale léto a já ho nechci prosedět jenom doma, tak jsem se rozhodla, že vezmu kamarádku a na dva dny pojedeme procestovat Berlín.

Jako dopravní prostředek jsme zvolily autobus Student agency a zpáteční jízdenka nás vyšla na necelou tisícovku. Cestování se Student agency je pohodlné a můžu ho jen doporučit - cestou dostanete horký nápoj, zhlédnete dva filmy a už jste v Berlíně. Autobus nás vyložil na na autobusovém nádraží necelé 2 km od nákupní ulice Kurfürstendamm, kde jsme měly hotel. No, nakonec jsme se rozhodly, že si batohy necháme přímo na nádraží v sejfech a vrátíme se pro ně až večer. 

Před návštěvou Berlína jsem se snažila nastudovat všechny možné mapky, abych cestování co nejvíce ulehčila. To ale nebylo nic platné. Nádraží bylo od centra dost daleko, tak jsme se snažily najít alespoň nějakou zástavku metra nebo autobusu. Jezdil odtamtud jen jeden autobus, který jel na zástavku Bahnof zoologischer garten, kam jsem se stejně chtěla podívat, protože knížka My děti ze stanice zoo byla v mých teen letech jedna z nejoblíbenějších. Koupily jsme si jednosměrnou jízdenku za 2,70 eura (celodenní, která ale platila vždycky jen do 3 hodin v noci, stála 7 euro) a konečně se začaly přibližovat centru. Po prohlédnutí zastávky Zoologická zahrada jsme se vydaly směrem k centru (nebo spíš směrem, kterým jsme si myslely, že je centrum) a došly jsme na ulici Tauentzienstraße, kde bylo spoustu obchůdků! První, kam nás nohy zavedly, byl samozřejmě Forever 21, kde jsem to dřív měla hrozně ráda. Tentokrát jsem ale byla dost zklamaná - stala se z toho hrozná hadrárna a v celých 4 patrech mě nic nezaujalo.



Když jsme konečně narazily na stanici metra, docela jsme se zhrozily. Tolik zastávek, které vedly asi sedmi různýma linkama, jsem ještě neviděla. Z mapky navíc ani moc nešlo vyčíst, která zastávka je na které lince. Rozhodly jsme se, že pojedeme na první zastávku, která nám bude povědomá - Potsdamer platz neboli Postupimské náměstí. Když jsme tam vystoupily, byla jsem opravdu nadšená, že jsme konečně na nějakém známém místě.

Odtamtud už se krásně dalo ke všem známým památkám dojít pěšky. Navštívily jsme tedy Památník holocaustu nebo také Židovský památník, který mě opravdu zaujal a tak zvláštně na mě to místo působilo. Určitě všem doporučuji ho navštívit. Braniborská brána je prostě brána a když ji uvidíte jen na fotkách, asi o nic moc nepřijdete :D Oproti tomu Reichstag (Budova Říšského sněmu) na mě působil opravdu mohutně a šel z té budovy opravdu respekt. Cestou k Vítěznému sloupu jsme se ještě zastavily u Sovětského válečného památníku v parku Tiergarten a tím byl prozatím výlet po památkách ukončen (v dalším dni jsme ještě navštívily East side gallery, Charlie checkpoint, ulici Unter den linden, muzejní ostrov a Alexandrplatz, ale o tom zase v příštím článku)














Navečer jsme se vrátily pro batohy a pak už jen hledaly cestu do hotelu. Byly jsme ubytované v hotelu Panorama am Adenauerplatz a noc i se snídaní nás vyšla asi na 900 kč. Hotel neměl sice nejmodernější vybavení, ale i tak byl celkem pěkný a snídaně byla naprosto výborná. Navíc byl hned u metra, takže když jsme se už pak lépe orientovaly, tak vlastně i super dostupnost.

Večer jsme se šly projít celou nákupní ulici Kurfürstendamm, ale ani jsme moc nenakupovaly, protože jsou tam spíše luxusnější obchody jako Louis Vuitton, Prada nebo Gucci. Neodolaly jsme ale Zara home a Butlers.

Příští týden se můžete těšit na článek z druhého dne :)

Kam jste se o prázdninách jeli podívat vy? Nebo kam se ještě chystáte?:)





You May Also Like

7 comments

  1. Berlín je mým druhým domovem, doufám, že si to tam užíváš na maximum :) Právě jsem se minulý týden vrátila a ještě teď jsem plná dojmů, chci okamžitě zpět, už si hledám záminku, proč tam zase vyrazit :D
    Kdybys měla chuť, můžeš se podívat ke mně na blog, mám tam pár článků o Berlíně :)Srdečně tě zvu.
    Terez z blogu Kracmarovat

    OdpovědětVymazat
  2. Lovely look and post :)

    https://ordinaryblondie9.blogspot.hr/2016/07/celebrating-love.html

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek! Fotky jsou skvělé. :) Já jsem v Berlíně zatím nebyla, ale mám to určitě v plánu.

    Ráda bych tebe a i ostatní čtenáře pozvala na svůj blog BY CORRA

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky! V Berlíne som ešte nebola tak si ma trošku nakopla aby som sa išla aj tam pozrieť! :3

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky. Mám veľmi rada tieto články :D.
    www.janie-hannagonova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. V Berlíně jsem nikdy nebyla, ale chystám se tam, stejně jako do velké spousty evropských měst :) A je pravda, že se Student Agency se dá jezdit dost levně a výhodně. Ona je i spousta super zájezdů na slevomatu. Když člověk chce, vybere :)
    btw: Na fotkách ti to moc sluší :)

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)