Breakfast tip: Monolok café


Krásné odpoledne,

Jak jsem slíbila, tak konám. V minulém článku jsem Vám psala, že jsme s Evčou v neděli dopoledne (skoro odpoledne) vyrazily na snídani (nebo spíš takový pozdní brunch). Dlouho jsme vybíraly, kam zajdeme, našim původním cílem byla oblíbená Farm Letná, ale nakonec jsme zvolili menší kavárničku ve Vinohradech Monolok café. Důvodem, proč u nás zvítězila, byl fakt, že snídaňové menu si můžete dát klidně i v 6 hodin večer a to se docela hodí, když máte třeba celý den kocovinu, no ne?

Já jsem si nakonec vybrala míchaná vajíčka s opečenými croissanty a k tomu malinovou domácí limonádu. Evi si dala omeletu a k tomu cappucino. No, vypadalo to nádherně! Je fajn jít na snídani (oběd, říkejte tomu, jak chcete) s někým, kdo chápe, že předtím, než se pustíte do jídla, musíte všechno pořádně naaranžovat a nafotit #bloggersproblems. Co se týká cen snídaní, tak byly přiměřené a porce byla ideální, že nás tak akorát zasytila. Ještě stále jsme ale měly v břiše místo, a tak jsme si každá dala ještě jeden zákusek. Shodly jsme se, že ceny zákusků byly dost vysoké, což nás celkem zklamalo.

Celkově se nám kavárna moc líbila, prostředí je opravdu krásné, obsluha je příjemná a ikdyž tam bylo narváno, stále jsme si tam dokázaly najít svůj klid a příjemně si popovídat. Určitě si do kavárny ještě cestu najdu, hlavně v létě, protože už jen přes okna mě nadchlo jejich venkovní posezení.




Hello everyone,

I do as I promised. In the last post I was writing about the brunch which we had on Sunday morning (or maybe it was almost afternoon). It was a struggle to decide where we want to go. First we chose famous food place Farm Letná but in the end we decided to go to Monolok café - small cafe at Vinohrady. The reason which has convinced us was the fact that you can order breakfast menu at any time of the day. And sometimes it's really useful, especially after long night at the club.

For the main course I chose mixed eggs with croissant and raspberry lemonade and Eva picked the omelette and for the drink cappuccino. Well, it looked delicious! It's really good to go for the brunch with someone who understands your problem - before eating the meal we arranged the table and then took lots of pictures #bloggersproblems. About the price of the breakfast menu - they were reasonable and the portions were just right. After that we ordered desserts. They were also really delicious but the prices were too high in our opinion.

Overall we really like that place - service was really nice and rooms were comfy. I am really looking forward to visit this place again, especially in summer because they have such a nice seating outside.




Blogerky v kavárně :D :D #všechnosemusínafotit



Monolok Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

You May Also Like

18 comments

  1. Byla jsem tam minulý týden a moc se mi tam líbílo :-)
    Anetko, máš moc pěkný blog! Jindra K.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda tam to vypadá dobře a ty zákusky!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok, pekné fotky. :) Tá kaviareň/bistro vyzerá ozaj pekne! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek i fotky, vypadá to skvěle!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to super, máš krásné fotky!:)
    http://praguestyle1.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelé fotky! :)

    Vzájomné sledovanie? :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá to vážne super. Prostredie mi pripomína jednu kaviareň (alebo bar?), v ktorom sme boli so spolužiačkami v Trnave, keď sme boli na DOD na univerzite. Veľmi sa mi tam páčilo a aj táto kaviareň vyzerá tak útulne. V mojom prípade by som si zvolila asi rovnaké jedlo, keďže miešané vajíčka mám veľmi rada :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá to skvěle!:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tam to vyzerá skvele... a to jedlo! Mňam!

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, tak to bych si nechala taky líbit! Až příště pojedu ráno do Prahy, tak se tam musím zastavit! :) No a blogger's problems, to je vždy nejhorší, protože já i okolí jsme vždy hladoví, ale prostě se to musí vyfotit :D

    OdpovědětVymazat
  11. O Monoloku už jsem slyšela, i když nejsem z Prahy. Tak třeba si tam někdy zajdu, jsem hrozný kavárenský povaleč a nejradši bych pořád zkoušela nové kavárny <3
    Dazzlicious | GIVEAWAY o čistící kartáček Braun

    OdpovědětVymazat
  12. Ako to citam, povedala som si, ze aj ja pojdem zajtra niekam na ranajky :)


    Pozyvam na giveaway o balicek Nivea, Rimmel a ine! Tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ta snídaně vypadá báječně, musela tak i chutnat! Super fotky :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Kavárna vypadá skvěle, rozhodně tam někdy zamířím s kamarádkou, díky za tip. :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadá to tam moc dobře, super tip :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)