DIY GIFT: Soap


Jak jsem Vám slíbila ve svém posledním článku, tak jsem taky udělala. Mám tu pro Vás DIY návod na výrobu mýdel. Tenhle nápad jsem okoukala u Jituš, jak už jsem Vám taky psala. Všechny potřebné věci k výrobě jsem sehnala na stránce Mýdlový svět a ty velké formičky mám z Ikey. Dodací doba byla asi dva týdny, což je na období před Vánoci super.

EN: As I promised in my last post, I have done so. I have a DIY post for you about my christmas presents, which were soaps. All neccesary stuff I ordered at the page Mýdlový svět and makers are from Ikea. Delivery time was about two weeks which is OK for the pre-christmas time.





Co budete potřebovat? V podstatě by stačila jen mýdlová hmota (já jsem si objednala jednu s olivovým olejem a druhou s bambuckým máslem) a tvořítka. Pokud ale chcete mít mýdla co nejhezčí, můžete si navíc ještě objednat aroma (já jsem vsadila na jahodu a kokos) a taky barvu (opět jahodová a fuchsiová, takže nakonec 90% mýdel bylo růžových). Taky jsem si pořídila víc tvořítek, aby to nebyl pořád jeden a ten samý tvar. Dále budete potřebovat hrníček a nůž.

EN: And what do we need? Basically just soap substance (I've ordered one with the olive oil and the second one with shea butter) and makers. But if you need to have the soaps the prettiest, you can order also aroma (I chose strawberry and coconut) and color (again strawberry and fuchsia, so basically 90% of soaps were pink). I also bought more makers to have different soaps. You also need a cup and knife.




A teď už postup. Nejdříve si hmotu rozkrájíme na menší kousky, aby se v mikrovlnce lépe roztekly a dáme je do hrníčku. Hrníček dáme na půl minuty do mikrovlnky a pak do rozteklé hmoty přidáme aroma a zamícháme. Potom přidáme barvu a znovu zamícháme (čím víc barvy tam dáme, tím sytější barvu pak mýdlo bude mít a opravdu je to velký rozdíl). Potom rychle nalijeme do formiček, hmota rychle tvrdne, tak čím rychleji to uděláte, tím lépe. Pro jistotu necháme zatvrdnout 15 - 20 minut.

EN: And now the procedure. First you need to cut the substance to smaller pieces and put them to the cup. Then put the cup to the microwave for 30 seconds. To guttered substance we add aroma and mix it. Then we add color and mix again (the more color you add, the richer the color will be). Then we quickly fill the makers. We let it harden for about 15 - 20 minutes.





Jak se Vám dnešní návod líbil? :)

How did you like today's tutorial? :)

You May Also Like

9 comments

  1. Wow! Tak to je naprosto geniální. Jsem úplně uchvácená a už to hned chci zkusit taky.. tak možná až se přestěhuji, tak si malinko vystajluji koupelnu svými vlastními mýdly :) Díky moc za návod!

    Ketrin Fl ~ CALL ME KETRIN BLOG

    OdpovědětVymazat
  2. Super nápad, mydielka sú krásne.
    www.janie-hannagonova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Naozaj nádherný nápad, tie mydielka vyzerajú super:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  4. No úžasný! Já jsem dostala jedno ručně vyráběné od kamarádky, dělaly to s mamkou. Také měla krásné tvořítko s takovým stromem! To musím udělat na příští Vánoce :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, ty jsou vážně cute. To bych mohla zkusit i já a to na DIY moc nejsem. :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Dokonalé! Takový dárek určitě potěší každou holku! :) Někdy to musím zkusit!
    www.catherineribbon.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý nápad. Ráda doma něco kutím a vytvářím, tak mám novou motivaci.

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
  8. to je skvely!:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway a budu rada kdyz se pridas:)
    Bridge of Memories

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)