Veselý příběh aneb Jak jsem barvila vajíčka

Jestli jste si někdy mysleli, že jste nešikovní, že neumíte vařit (péct, ...) a prostě, že na co sáhnete, to zkazíte, tak byste si (kvůli zvýšení Vašeho sebevědomí) měli přečíst tenhle článek, který obsahuje nejen vyprávění o mém velikonočním pokusu (zní to sice složitě, ale ve skutečnosti šlo pouze o barvení vajíček), ale také rady, jak své nešikovnosti předcházet! 

Je Velikonoční neděle a já už zase přicházím s myšlenkou, že bych mohla zkusit něco vyrobit v kuchyni. Vždycky, když přijdu s tímhle nápadem, je moje rodina trochu zděšená a trochu v obavách o naši kuchyň. To, že umažu všechno, co se dá, s tím už počítají. Nedej bůh, že bych to po sobě chtěla uklízet, protože to by se pak mohlo něco rozbít, něco uklidit špatně, popř. něco neumýt tak, jak to má být. V tom lepším případě! Párkrát už nám málem kuchyň hořela (dobře, to přeháním, ale už jsem asi dvakrát nechala zapnutý plyn). Takže, to jenom na úvod, pro vaši lepší představu. Jestli jste se v tom někdo našli, tak jsem moc ráda, ne že bych Vám to přála, ale že v tom nejsem sama.

Když se odhodlám seběhnout dolů do Žabky, abych si koupila barvu na vajíčka, zjišťuji, že den před Velikonočním pondělí, je už trochu pozdě na nákup dekorací na vajíčka. Normálně by mě to odradilo, ale dneska jsem si řekla, že NE! Vytáhla jsem bráchu a jeli jsme objet snad půlku supermarketů ve městě. Albert- nemaj! Lidl- nemaj! Penny- nemaj! Už bych to bývala opravdu vzdala, ale brácha (kvůli tomu jsem ho vlastně vzala) dostal bezva nápad zajet do Baumaxu. U všech těchto supermarketů bych zmínila první problém dnešního dne - parkování. Ač mám řidičák už téměř dva roky (dobře, rok a půl), parkování je opravdu pořád stejné, jakobych ho snad ani neměla. Většinou parkuji až v zadních částech, někde, kde stojím jak královna úplně sama. To mi vyhovuje. Bohužel tohle u Baumaxu nešlo. Jak to dopadlo, už vidíte dole. Naštěstí to bráchovi trvalo asi jen 3 minuty (3 minuty hanby, kdy na vás všichni koukají jako na "blondýnu") a když se vrátil, opravdu přinesl barvy - červenou, žlutou a modrou. Výborně!
snapchat: anett18

Už cestou přemýšlím, jak všechno udělat, aby někdo nepřišel k úhoně. Hned doma jsem se převlékla do pracovního, takže rada č. 1!
Rada číslo 1: Nikdy nedělejte nic nebezpečného (to je u lidí jako jsem já vlastně všechno) v oblečení, které si nechcete zníčit. Nejlepší pracovní oblečení je to černé! 
Jelikož nemám žádné pracovní oblečení a bylo by mi líto všech triček, kdybych si je zníčila, tak jsem zvolila černé tílko (na kterém by případné skvrny nebyly vidět) a růžové šortky. To byl velký risk, chyba číslo 1, která se mi naštěstí nevymstila. Teď už jen udělat drdol (protože ano, i vlasy už párkrát při mých pokusech přišly k úhoně) a jdeme na to!
A hned při čtení návodu je tu druhý problém. Jak odhadnu 1/3 litru? Kde máme ocet? A jak mám sakra ohřát vodu zhruba na 70 °C? Nakonec se rozhodnu množství odhadnout od oka a samozřejmě se to moc nevyplácí, protože vajíčka nejsou tak barevná, jak by být mohla. Proto tu máme druhou radu.
Rada číslo 2: Nikdy nic neodhadujte od oka! Nikdy!
Po dlouhém boji při roztrhávání sáčků stihnu zašpinit nůžky, nůž, kuchyňskou linku a samozřejmě celé ruce. Snažím se vše uklidit, při čemž následně ušpiním ještě utěrku a hadřík. "Výborně, Anetko! Seš opravdu naše šikulka!" Jako bych slyšela mamku. Když už jsme u mamky, která radši opustila barák, když zjistila, že chci řádit v kuchyni, měla bych zmínit, že jsem ji pro jistotu volala, abych náhodou něco neudělala špatně. "Mami, do čeho můžu nalít horkou vodu a ty barvy?"(ano, předchozí zkušenost s tím, že jsem lila horkou vodu do plastu! To se prý nesmí!)
Rada číslo 3: Nikdy nelijte horkou vodu do plastu!
Až na tuhle radu, jsem to vlastně zvládla celé sama! Při sypání barvy do vody, přichází další taková nešikovnůstka. Prášek lítá všude okolo a barvy se mi trochu promíchají. Naštěstí to ve finále nebylo vidět!

Naštěstí jsem byla tak chytrá a udělala z toho červenou, která byla sytější než žlutá, a tudíž tu modrou skvrnku lépe zakryla. Z původních 10 vajec jsem z nervů stihla jedno sníst a měla jsem k tomu skvělý důvod! Měla jsem přece jen tři barvy, tak by nebylo fér, udělat od jedné barvy jedno vajíčko navíc. Barvení pak pokračovalo musím říct celkem úspěšně a nesmím se zapomenout pochválit! Na talíř, na který jsem dávala hotová vajíčka, jsem dala ubrousky (dokonce dvojitou vrstvu), aby se talíř nezašpinil. Za to si zasloužím minimálně metál! 
Výsledná vajíčka teda nevypadají jak z knížky Jamieho Olivera (který asi nic tak primitivního jako barvení vajíček nedělá), ale pro mě jsou nejkrásnější, protože jsem si je udělala sama! No dobře, teď trochu kecám, uvařit vajíčka mi musela mamka a koupit barvu brácha (zatímco jsem válčila s parkováním), ale jinak je to moje práce a já jsem na ni pyšná! Kdybyste na tom byli jako já, pochopili byste, jaký výkon tohle byl! Takže ten, kdo ode mě dostane nějaké barevné vajíčko, by se ho měl opravdu vážit!:D Nějaké dozdobování možná udělám později (teď jsem na zbytek dne vyčerpaná), ale předpokladám, že bych to tím akorát zkazila, takže možná je nechám takové, jaké jsou.
P.S. Právě jsem zjsitila, že jsem si špatně umyla ruce a mám namodralou klávesnici, takže...
Rada číslo 4: Vždycky si pořádně umyjte ruce!

Jestli jste dočetli až sem, tak jste stejně skvělí jako já s vajíčkama!:D Tak co, najde se tady někdo, kdo je na tom stejně jako já?:D 
Jinak všem čtenářům přeji krásné Velikonoce a spoustu zábavy u zdobení vajíček :)))

You May Also Like

6 comments

  1. :DDDD smiala som sa počas celého článku :D ja som občas tiež mierne nešikovná v kuchyni,, ale áno, zdvihla si mi sebavedomie :D ale vydarili sa ti pekne tie vajíčka ! :) .... ladyminimalism.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. ja som tento rok velkonocne tradicie nejak vynechala
    paci sa mi outfit v predoslom poste, super tricko :)
    http://theraspberrylipstick.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Vyborne jsem se pobavila!:D Zdobim vajicka jinym zpusobem nez barvenim, takze zkusenost nemam, ale jsem, ze takhle nesikovna nejsem jenom ja, ale i nekdo jiny!;D (nemyslim to vubec spatne)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)