Hostina dravců

Po delší době přicházím s článkem z kategorie "Inspiration". Ráda bych se s Vámi podělila o divadelní hru, kterou jsem měla možnost vidět a moc mě zaujala a ráda bych Vám ji doporučila. Představení se hrálo v mladoboleslavském divadle, ale co jsem tak koukala, hraje se i v jiných divadlech po celé republice. 

Představení se odehrává v době druhé světové války v Paříži. Skupina přátel se schází v jednom bytě, kde oslavují narozeniny. Jejich veselí ovšem přeruší střelba z ulice a následné vtrhnutí gestapa do jejich bytu. Byli zastřeleni dva němečtí důstojníci. Za jejich pomstu požaduje gestapo 20 rukojmích z celého baráku. Což znamená, že ze skupinky přátel se musí vybrat dva. Z oslavy narozenin se náhle stává hra o přežití.

Hra je podle předlohy Vehé Catcheho, což byl Syřan žijící ve Francii. Za mě můžu představení ohodnotit pěti hvězdičkami. I přes problémy, které herecký soubor potkal (nemoc jednoho z hlavních herců), se s tím vypořádali na jedničku a já můžu jen chválit!

Navštěvujete také divadlo? Co se Vám za poslední dobu nejvíce líbilo?:)

After few weeks I got an article from "Inspiration" category. I'd like to share my theatre experiences with you. It was called "Hostina dravců" and it was played in the theatre in Mladá Boleslav, but I noticed that it's also played in some other theaters in Czech Republic. 

Play is from the second world war in Paris. Group of friends are celebrating birthday in one flat in the center of Paris. Suddenly there is a shot in the street and two German soldiers are dead. Then gestapo wants some hostage- 20 people from the block of flat. Which means two people from their flat. From the birthday party is becoming a survival game.

Play is according to the draft by Vehé Catch, who was Syrian living in France. I can recommend this play to you, because it was absolutely fantastic. Even though one of the main character was ill, they handle it perfectly. 

Do you visit theatre? What did you like recently the most?:)


You May Also Like

5 comments

  1. Prima, díky za doporučení! Teď už do divadla moc nechodím, ale tak rok, dva zpátky jsem chodila velmi často, ale pouze na vybrané režiséry, u kterých jsem měla jistotu, že mě jejich ztvárnění jistojistě nezklame. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Do divadla bohužel moc nechodím, ale tohle představení vypadá velmi zajímavě! :)

    http://beauty-cz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. v divadle som nebola strašne dlho, ale chcela by som ísť už konečne aj s kamoškou :) follow za follow na GFC? :) ja už sledujem ;) môj blog : www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip, bohužel do Mladé Boleslavi se asi jen tak nedostanu, ale do divadla už se chystám dlouho dobu, tentokrát se nám poštěstilo sehnat lístky na muzikál AIDA s Lucií Bílou, můj sen :).
    Paulie´s Love & Life

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)