Podcast: Jak jsem plnila ekologická předsevzetí

Uklízení pláže ve Valencii



Krásné předvánoční odpoledne,

doufám, že zrovna sedíte doma v teple, v ruce máte čaj a dobrou knížku a nebo koukáte na nějakou vánoční pohádku. Já jsem v pátek zavítala do třech obchodních center a úplně mě položilo, jak lidi nakupují jako šílení. Jakoby měl přijít konec světa. Minimálně. Někdy si říkám, že je lepší koupit jako dárek jenom nějakou drobnost, která opravdu udělá radost a dotyčný ji využije, než kupovat zbytečnosti jen proto, abyste něco koupili. Ne jenom, že je to zbytečné konzumace, která samozřejmě zatěžuje životní prostředí, ale je to taky ztráta peněz. A hele, už jsme u ekologie, to byla rychlovka teda :)

Dneska bych Vám tu chtěla sdílet svůj nový podcast, kde mluvím o tom, jak jsem v letošním roce plnila ekologická předsevzetí, která jsem si v rámci novoroční motivace předurčila. Článek o nich z loňské zimy najdete tady. Je vlastně hrozně zábavné a pro lidi tak typické, že jsou schopni mluvit o tom, jaká si dají předsevzetí, na která pak většinou nejpozději v únoru zapomenou, a k jejichž vyhodnocení se už nikdy nevrátí. A proto jsem se rozhodla zbořit tuhle tradici a vyhodnotit si, jak jsem byla vlastně tenhle rok úspěšná co se mé zero waste cesty týče. 

Po celém tomhle podcastu mám ze sebe dost dobrý pocit, protože se mi dařila plnit spousta věcí, která jsem si předurčila a ani jsem si to neuvědomovala, jak se to pro mě stalo automatické. Budu ráda, když mi i vy napíšete, co jste v tomhle roce začali dělat a co ještě musíte zlepšit v příštím roce.

V podcastu zmiňuji svůj článek o nakupování v bezobalovém obchodě, tak Vám tu na něj přidávám taky odkaz

Přeji Vám všem krásné svátky a užijte si je tak, jak byste sami chtěli a ne tak, jak se od Vás očekává. A na závěr ještě jedna otázka: Mám dál nahrávat podcasty? Baví Vás to, nebo preferujete články na blog/příspěvky na instagram? :)


You May Also Like

2 comments

  1. Veruže nie je veľa ľudí, čo by ostalo pri svojich predsavzatiach a ešte aj robilo sumár. Gratulujem ti. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý podcast! Přeji ti jen to nejlepší do nového roku :))

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)