Life update: Střípky z léta 2019

Ležím zrovna v posteli ve svém novém španělském bytě, jsem šťastná, že pro jednou večer nikam nemusím (žádná paella ani beerpong, na tyhle srandy už jsem stará) a snažím se tu pro Vás  (ale vlastně taky pro sebe) zrekapitulovat moje letní zážitky. Jelikož jsem věděla, že mě čeká půl rok u moře, tak jsem v létě nikam nejela. Chtěla jsem si spíš něco našetřit a užívat si s kamarády v Praze, když je teď půl roku neudivím. 

Vítejte tedy asi u posledního článku z České republiky na následující půl rok, protože potom Vás plánuji zahltit zážitky z Erasmu, na které se často ptáte a kvůli různým věcem mi píšete. A já to chápu, protože jsem byla stejně zvědavá a na spoustu otázek jsem odpověď ani nenašla, a proto... jsem měla mám v plánu začít dělat i erasmácké podcasty, jenomže jsem zatím líná pustit se do technické přípravy, takže uvidíme, jak rychle to půjde. Měli byste o ně vůbec zájem?
Asi úplně poprvé jsem si užila trhy na Náplavce se vším všudy - snídaně, kytičky, fotečky a čerstvá zelenina. V srpnu jsme si tohle příjemné ráno udělaly s Val, kterou určitě znáte z instagramu, ale mimochodem je to taky jeden z lidí, který vydržel psát i blog, tak určitě koukněte (a taky dělá videa a podcasty, blázen ta holka:D).


Grilovací sezonu jsme zahájili na druhém konci republiky - u mého kamaráda v Ostravě a musím říct, že je občas fajn změnit prostředí a jet za kamarády i někam jinam než být pořád jenom v Praze. A že to teda byl zážitek :D
Článek s tipy na výlety kousek od Prahy už jste četli? Třeba zrovna Botanicus byl super a klidně bych se tam zase vrátila vytvořit si další svíčku nebo mýdlo.
Koupání jsem si letos moc neužila, protože i když bylo dusno, tak vůbec nesvítilo sluníčko. Taky Vám tohle léto přišlo hrozně zvláštní? No ale nebojte, ve Valencii si to vynahrazuju.
Když vidím tuhle fotku, kterou mi po delším přemlouvání vyfotil brácha, vzpomenu si na skvělý článek Míši z WNB, kde píše o tom, jak si z kluka, pro kterého jsou Vaše fotky na instagram tak poslední, co ho zajímá a na co má náladu, vychovat instahusbanda. No, určitě jsem se pobavila a musím přiznat, že většinu věcí z toho dělám úplně stejně, jen mi to zatím nějak nefunguje. Kdy sakra ti naši kluci pochopí, že fotky na instagram jsou vážná věc a ne žádný náš rozmar?:D Přečíst článek si můžete tady.

Sice měla být tahle fotka jenom na památku, ale jelikož jinou nemám, určitě mi Deny s Mildou odpustí, že sem dám tuhle. Foceno cca v 5 ráno v neděli v centru Prahy, když jsme si šli vystát další frontu na pamětní bankovky - tentokrát to byla ta s Gottem a i když ho nemám ráda, chtěla jsem je do sbírky. Vlastně jsem se asi rozhodla, že seknu se studiem práv a budu sběratel mincí. Stání ve frontě a hlídání, aby nikdo nepředbíhal, mi docela šlo.

V srpnu jsem dostala na vyzkoušení produkty od značky Blendea, od které jsem si už předtím kupovala zelenou směs Super greens. Několikrát jsem i na instagram psala, že mi opravdu vyhovuje (potom, co si zvyknete na její chuť) a dodává mi energii - byla jsem vždycky po pravidelném používání daleko méně unavená. No a v srpnu jsem ozkoušela i jejich protein, ze kterého jsem nejradši dělala buď palačinky, nebo jsem něco pekla. Nemám moc porovnání, protože jsem žádný protein do teď nepoužívala, ale tenhle mi vyhovuje.

Jak jsem se nastěhovala, všechno zařídila a odjela na Erasmus - první noci a všechny problémy, co nás potkaly s novým bydlením, jsem sepsala tady a tenhle článek Vás očividně bavil, protože je tam nejenom velký počet přečtení, ale i hodně komentářů. Mimochodem, z nějakého důvodu mi nejde odpovídat na komentáře, nevíte někdo co s tím? Nemáte podobný problém?
Moje nejoblíbenější spolupráce je určitě s Woltem, protože kdo by nechtěl jídlo zadarmo, že jo? Zatím jsem si z wolt podniků asi nejvíc oblíbila podnik Domácí těstoviny Honza a Matěj, což je pro milovníka těstovin absolutní nebe v hubě a nutnost ozkoušet. Navíc, když zadáte můj kód "ANET18", máte 3 doručení zdarma.
Poslední zápas Baníčku na následující půl rok - prohra, policejní fraška a mediální šílenství. Není k tomu asi potřeba nic dodávat, koho zajímá názor z obou stran, doporučuji tenhle článek na Deník N (bohužel je ale otevřený jen pro předplatitele).
Mimo jiné jsem v srpnu také dostala nabídku vyzkoušet jednu hodinu s osobní koučkou Terezou. Upřímně jsem vůbec nevěděla, co od toho čekat a trochu jsem se bála, že si budu připadat jako u psychologa, ale Terezka je moc milá a všechno mi hned vysvětlila, takže mě tenhle pocit přešel a nakonec to byl spíš takový příjemný pokec - většinu času teda mluvíte sami, ale nebojte se, Terka Vás  vždycky navede a já pak ani nevěřila, co jsem všechno řekla, když mi to Terka znovu zopakovala. Musím říct, že jsem o sobě většinu z těch věcí tak nějak podvědomě věděla (jakože mám třeba strach zkusit cokoli nového kvůli tomu, co na to řekne moje okolí), ale díky tomuhle jsem si to ještě víc uvědomila a snažím se s tím opravdu něco dělat, aby mi nepřekáželo v mém kariérním i osobním životě. Je úplně jedno, jestli studujete vysokou školu, nebo jste třeba v práci, co Vás nebaví - pokud tak nějak nevíte, co se životem, určitě se tenhle osobní koučink vyplatí zkusit a Terku můžu určitě doporučit!
Ještě v dobu, kdy jsem tuhle kavárnu navštívila, o ní tolik lidí nevědělo, teď už ale proletěla všemi hipsterskými i nehipsterskými profily na instagramu, takže Vám ji už nemusím představovat. Schválně, je tu někdo, kdo o ní neslyšel? Nápověda zní: JSEM NA LETNÉ.


Tady je důkaz, že Skinfood tahám opravdu všude. A to jsem přesně ten typ člověka, co si zapomíná i kapesník, když má rýmu, takže myslím, že to už o něčem vypovídá. Na co všechno ho používám, najdete v posledním kosmetickém článku.
 Díky Multisportce jsem si zamilovala Rekola a musím říct, že kdyby každý aspoň trochu omezil cestování autem po Praze a radši využil kola, mohla by to být pro ovzduší velká změna. V tomhle by nám Valencie mohla být příkladem - levné roční předplatné, všude cyklostezky, pořádná kola a všude stojany, ale o tom, jak to mají Španělé s ekologií, se ještě rozepíšu určitě v jiném článku.


A jsme zase na začátku léta zpátky v den, kdy se v Praze uspořádala asi největší demonstrace od dob sametové revoluce. Celkem mě mrzelo, že na téhle akci celkem chyběli influenceři (čest výjimkám jako je Kovy nebo Dominik Feri), protože ono je sice fajn vybudovat si fanouškovskou základnu na tom, že se snažím být real a mluvím o sebelásce, ale když už ten vliv mám, tak je snad fajn ho využít k něčemu smysluplnému, k nějaké osvětě, nebo ne? Tím neříkám, že musí všichni s důvody této demonstrace souhlasit, ale dle mého názoru by bylo fajn se k tomu, co se kolem nás děje, aspoň nějakým způsobem vyjádřit.




Konečně jsem Mildu zase vytáhla na tuhle mainstream akci - KVIFF 2019.
V červnu, než začala blogerská okurková sezona, jsem se ještě zúčastnila pár milých blogerských akcí. Tady jsem byla např. pozvaná do podniku Můj jogurt, kde jsme se nasnídali a potom jsme si mohli zkusit vytvořit vlastní jogurt. Já jsem ale radši sáhla po klasice a domů jsem si vzala už vyrobený, jak jde o jídlo a moje kuchařské umění, tak nerada riskuju. Pokud se tam někdy stavíte, určitě doporučuji Karamelový sen.

 Pracovní selfie, protože tak nějak vypadala většina mého léta. No jo, dospělácký život se blíží.


Když si Vaši kluci myslí, že už jste spolu dostatečně dlouho na to, aby se mohli zvednout, odjet na party a nechat vás samotné v hospodě, a vy vlastně zjistíte, že to nebyl zas tak špatný nápad a užijete si čistě dámskou jízdu.
Pro narozeninový brunch jsem vybrala kavárnu Lights coffee, kterou si na jaře otevřela moje kamarádka a splnila si tím sen. Navíc má i jedno hezké poslání - z každé účtenky přispívá fixní částku na dobročinné účely. A to už za návštěvu stojí :)
A na závěr ještě jedna fotka ze dne, kdy jsme se byly projít po Praze s Val a něco nafotit. Takovéhle dny s kamarádkama mi tu celkem chybí, tady jde každý po škole odpočívat, aby byl večer ready na party. Asi stárnu, sakra.

Jaké bylo Vaše léto a kam jste se vydali na dovolenou?:)

Soutěžím s Mall.cz.

You May Also Like

5 comments

  1. Fiii, ty si toho teda zažila :) Krásne fotky a užívaj Erasmus

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle léto mi šíleně rychle uteklo, ale už jsem se i těšila na podzim, který právě přichází :)) Nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě bylo tohle léto asi nejrychlejší, co jsem kdy zažila :D a já jsem teď ve Španělsku, takže si užívám sluneční podzim :) a díky!

      Vymazat
  3. Vypadá to na spoustu super zážitků a hlavně jde vidět, že se člověk může zabavit i u nás a nemusí kvůli tomu nutně jezdit někam do ciziny. :)

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, to máš pravdu:) a to mi ještě tolik krásných míst chybí.

      Vymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)