Měsíc v obrázcích: Červenec 2018

Tak jsem se konečně dostala k sepsání článku za červenec. Chtěla jsem ho psát už před týdnem, vlastně už jsem ho skoro začala psát, ale pak se to stalo. Přijdu z kuchyně a na mým miláčkovi (čti počítači) svítí výstražná ikonka zákazu. A dál nic. V první chvíli jsem byla relativně klidná, protože jsem zvyklá, že si s technologiemi moc nerozumím a každou chvíli zkouší moji trpělivost. Tentokrát to ale bylo jiné a když ani po 5 tvrdých restartech počítač nereagoval, věděla jsem, že se budu s problémem muset svěřit profesionálovi. Když ale ani můj brácha nevěděl co s tím, což už začínalo být opravdu divné, vzal ho a odvezl do opravny. Jsem ráda, že si miláček vzpomněl zrovna teď, protože příští měsíc už by nebyl v záruce (#thanksgod). Mimochodem  byl zničený hardware, což se prý může stát, aniž bych s tím něco udělala. A to se u takhle drahých notebooků opravdu vyplatí. Takže tento neveselý úvod berte jako omluvu, protože netuším, kdy se dostanu k sepsání článků z Paříže a Moravy.

A teď už k problému dne - vždycky jsem si říkala, jak to ty holky dělají, že jim chodí denně tolik dotazů na instagram a pořád píšou něco ve stylu "hodně se mě ptáte na tohle...". Upřímně, mně nikdy nikdo moc nepsal. Jestli mi přišly dva dotazy týdně, tak to bylo hodně :D Poslední dobou mi ale chodí celkem dost dotazů na knížky, konkrétně co za knížku si s sebou vzít na dovolenou. Takže abych se pořád neopakovala, shrnu Vám to tady (a kdo nečte blog, má smůlu :D). V tomhle článku máte několik tipů na knížky, jelikož jsme ale každý jiný a každý i něco jiného rádi čteme, vybrala jsem více žánrů. 

Prvním je cestovatelská knížka od Zibury Pěšky mezi buddhisty a komunisty. Byla to moje první knížka tohohle typu a nezklamala mě. Zibura má takový fajn druh humoru (použila bych slovo nenucený, ale prý na těch vtipech dost usilovně pracoval, takže to se nehodí :D), proto asi jediné co bych té knížce vytkla byla délka. Hodně se to pak už ke konci opakovalo a myslím si, že kdyby se to zkrátilo na 200 stran, bylo by to úplně ideální.

Druhou, vzdělávací, knížkou je Domácnost bez odpadu, kterou už mám od Vánoc a sem tam do ní nakouknu pro nějaké rady a tipy, ale celou jsem ji ještě přečíst nezvládla. Právě proto bude mít čestné místo v mém kufru na dovolenou. Tohle téma je navíc teď hodně populární, takže je určitě fajn o něm něco vědět a třeba se i něčím začít řídit. 

Mengeleho děvče je snad moje nejrychleji přečtená knížka. Od toho se prostě nedalo odtrhnout, i když některé pasáže jsem musela rozdýchávat celkem dlouho. Asi nejbrutálnější knížka s touhle tématikou, co jsem zatím četla. Doporučuji všema deseti. 

Pokud budete mít na dovolené opravdu klid, každou chvíli na Vás nebude nikdo mluvit, nebo Vás otravovat animátoři a zároveň Vás alespoň trochu zajímá historie a současná politická situace, vezměte si s sebou Opuštěnou společnost, která Vám krásně spojí různé střípky z minulosti a tím poskládá obraz současnosti. 

A poslední knížkou je slaďárna z kolekce Srdcovky - Zahrada nových začátků, která bude mít druhé čestné místo u mě v kufru na dovolené. Dlouho už jsem si nepřečetla žádný klasický dívčí román a tak jsem si vybrala tenhle. Zaujal mě jak obal, tak příběh, tak snad mě knížka nezklame :)
Hned na začátku července jsem navštívila asi po 5 letech Paříž. Někdo ji miluje, někdo z ní byl zklamaný. Já patřím určitě do první skupiny a to i přes všechny překážky, které si pro nás Paříž přichystala. Žádná láska holt není dokonalá. Jak jsme se měli první dva dny si můžete přečíst tady a další dva dny budou snad co nejdřív na blogu <3. 





Jelikož jsme s Mildou ještě neměli žádný prázdninový víkend volný, tak už jsme toho stihli celkem dost zažít a procestovat. Jeden zážitek, na který asi dlouho nezapomeneme, byl náš výlet na vodu. Měli jsme to naplánované už dlouho dopředu, ale naplánované datum byla tak naše jediná příprava. To, že jsme na tom do teď nikdo nejeli, jsme považovali za malichernost a věc, kterou se není potřeba zabývat. Chyba. Ono to totiž není tak easy, jak to vypadá a to jsme ještě sjížděli dost mírnou řeku. Hned po prvním nebezpečném úseku jsme dopadli tak, jak vidíte dole na fotce - udělali jsme se a poztráceli polovinu věcí. Nakonec jsme ale uznali, že to byla docela sranda a den jsme si skvěle užili, pomineme-li to, že jsem pak tři dny nemohla skoro chodit, protože mi od štípance natekl kotník. Holka z města, no.


Konečně jsem objevila kouzlo trhů na Jiřáku. Krásný prostředí, pár stánků a okolí plné malých kavárniček a barů. Ceny jsou oproti cenám na Náplavce úplně jinde, navíc tu ani není tolik lidí a celkově je tu daleko víc pohodová atmosféra. Jo a kelímek dole na obrázku je biologicky rozložitelný. 


Článek z Moravy mám už taky v hlavě rozpracovaný, ale chce to ještě chvíli čas (říkali v opravně...). Oproti loňskému roku jsme to letos pojali trochu víc odpočinkově, takže jsme si vyhlídli hotel s bazénem. Mimochodem hotel byl naprosto super a klidně bych se tam vracela každý rok. Tak se těšte na článek a tady máte malou ochutnávku.
 








Nesmí chybět klasická kulturní vložka. Jelikož kino za poslední dobu dost zdražilo, řekla jsem si, že tam budu chodit opravdu jenom na filmy, které za to budou stát. Což se mi v červenci povedlo hned dvakrát. Já na horory normálně nekoukám (not anymore), ale Očista mě chytla hned od prvního filmu a tahle "zpátky do minulosti" mě vůbec nezklamala, spíš naopak. Druhým filmem, na který jsem se vydala, bylo pokračování Mamma mia, kam jsme vyrazily s holkama, protože Milda tyhle filmy zásadně odmítá. Všichni víme, jak to bývá s pokračováním populárních filmů po několika letech. Tentokrát ale zapomeňte na všechny předsudky a na film určitě jděte. Od té doby, co jsem ho viděla, pořád poslouchám ten úžasně letní soundtrack a už přemýšlím, jak se sbalím a odstěhuju k moři. Beze srandy. Aspoň na Erasmus. Jo a na ČSFD má lepší hodnocení než jednička a to už je co říct, když má něco, co se mi líbí a zároveň to není žádná tarantinovka, červené hodnocení. 





Na závěr dva tipy na fajn podniky v Praze - o Berlin bar & brunch jste už určitě slyšeli, nebo jste minimálně zaregistrovali fotku na instagramu. Takže jediné, co bych dodala, jsou ceny, které nejsou zrovna student friendly. Prostředí je ale nádherné a za jednu návštěvu to určitě stojí. 

Druhým podnikem je Pizzeria Violete, která má krásné posezení na zahrádce, moc milou obsluhu a je to jediné místo v České republice, kde mají aglio olio stejně pálivé jako v Itálii. A to chcete!:)

Na začátku července jsem taky trochu upravila blog - nahoru na stránku jsem dala rubriky, na které bych se ráda na blogu zaměřila a které mě baví psát asi nejvíc. Čekejte teda teď hodně článků o cestování (na konci léta Vám sem taky hodím článek o tom, na kolik mě letní cestování vyšlo) a o udržitelném životním stylu (v nejbližší době chystám článek o přírodní kosmetice a o úklidu bez chemie).

A jak si zatím užíváte prázdniny vy? :)

Mimochodem, otázka. Zálohujete si nějakým způsobem blog? Jak? Ocením jakékoli rady a tipy!

You May Also Like

7 comments

  1. ty nude kraťásky jsou boží! a děkuju za tip na knihu domácnost bez odpadu! :) dávám si ji do wishlistu a budu ji chtít asi na vánoce ;) mám knížku od marie kondo a chystám se ji přečíst a podle toho uklidit :D hlavně oblečení to je děs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tu knizku ma mamka, tu bych si taky měla přečíst :)

      Vymazat
  2. Nečekané a nepříjemné překvapení od počítačů no to mi povídej, znám a moc dobře vím, o čem mluvíš. Vždy mě to totálně vykolejí, teda ne, že by se mi to stávalo nějak často či dokonce pravidelně, ale zkrátka je to velmi nepříjemný.. Musím Ti moc pochválit tvé "vystajlované" outfity. Moc se mi líbí, jak kombinuješ sukně s vrškem :-) Už aby jsi sepsala článek z Moravy. Jsem na něj zvědavá, co napíšeš o mém rodném kraji :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc dekuju:)
      No, ono to s tema pocitacema staci jednou za cas, je to vzdycky hrozne o nervy :(

      Vymazat
  3. Krásné fotky. Domácnost bez odpadu si chci také přečíst, ale ještě jsem si knížku nekoupila. Ohledně Paříže, já patřím právě do té druhé skupiny. Možná to bude tím, že jsem dříve než do Paříže zavítala do Londýna, který mě uchvátil. Blog si nijak nezálohuji, ale ráda bych, také bych ocenila rady :D
    http://life-by-marie.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě se zas tolik Londýn oproti Paříži nelíbil, možná fakt záleží na tom, co navštívíš první :D :)

      Vymazat
  4. Domácnost bez odpadu mě vážně zaujala, určitě se na ni v knihkupectví kouknu. :)
    Jinak chválím fotky, jsou moc pěkně a jde vidět, že jsi toho za červenec stihla opravdu hodně.
    Na Mamma Mia jsem byla taky, ještě s kamarádkou a přibraly jsme i mamky, takže to byla taková dámská jízda a jak říkáš, určitě to není zklamání, i když to byl druhý díl, tak já se pořád nemůžu rozhodnout, který z těch dílů mám raději a to se mi moc často nestává. :) Na Očistu jsem to do kina nějak nestihla, takže si budu muset počkat, až si ji budu moct pustit na internetu. :P

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)