O hledání sebe sama


Poslední dobou se všude objevují diskuze na téma hledání sebe sama. To mě donutilo se zamyslet nad tím, jestli už jsem vlastně to svoje já našla nebo se taky teprve hledám. Nejdřív jsem vlastně ani nevěděla, jak to zjistit, ale stále ve mně byl nějaký pocit, který mi naznačoval, že právě i díky tomu jsem ve fázi hledání se. Pak jsem si začala pokládat otázky. "Vím, co chci?" Jasně, hloupá otázky pro ženy. My přece nikdy pořádně nevíme, co chceme. A když náhodou jo, tak za chvíli chceme zase něco jinýho :D Ale vážně. Vím, čeho chci v životě dosáhnout? Co chci jednou dělat? Co mě baví? Spousta lidí v mém věku už má stálou práci, někteří z nich už dokonce plánují začít rodinu. A pak jsem tu já a přemýšlím, co se svým životem. Až do teď jsem měla všechno tak nějak nalajnované a postupovala jsem hezky bod po bodu: dokončit základní vzdělání, jít na gympl, jít na práva, najít si brigádu v advokátní kanceláři, ... Výborně, to bych zatím všechno měla odfajfkované. Ale je tohle to, co opravdu chci?

Poslední dobou jsem se hodně našla v cestování a v poznávání nových kultur. Na to, jak jsem hrozně líná a každé popoběhnutí je pro mě šílená námaha, tak když jsem někde v cizí zemi (nebo i u nás, vždyť to je jedno) a mám poznávat nová místa, tak jsem ochotná vstávat na 7, celý den se někde toulat, navazovat konverzace s místními obyvateli a jenom nasávat tu atmosféru neznámého místa. Vždycky, když se někam chystám, zjistím si o tom místě co nejvíc informací - od nejznámnějších památek, po ty méně známé, až po ekonomickou situaci v zemi. Zajímá mě naprosto všechno. Kdybych se tímhle mohla jednou živit, byl by to pro mě splněný sen. 

Další věc, kterou zbožňuju je psaní. Stále cítím, že v tom nejsem tak dobrá, jak bych být chtěla a jakm mi někteří říkají, že jsem. Ale když píšu, dokážu si neskutečně odpočinout a mám pak takový příjemný pocit, že jsem něco vytvořila. S psaním je hodně spojené čtení, které se teď taky stalo moji vášní. Už na základní škole jsem milovala soutěže ve čtení, ale pak mě to nějak přešlo a teď se k tomu zase vracím a čtu jednu knížku za druhou.

Takže sečteno a podtrženo - mám takový stručný přehled o tom, co mě baví a naplňuje a čím bych se třeba chtěla jednou živit, zatím ale nemám žádnou konkrétnější představu o svém životě, takže pro teď si dávám za úkol věnovat se tomu, co mě tak baví, zlepšovat se v tom a objevovat další věci, co mě budou naplňovat a třeba budu za pár měsíců zase moudřejší.




My outfit:
H&M top, handbag
Stradivarius skirt
Aldo shoes
Aliexpress  sunglasses
Tally Weijl necklace
Daniel Wellington watches

You May Also Like

4 comments

  1. Krásně napsané, Anet. Důležité je věnovat se tomu, co tě naplňuje a dělá ti to radost.
    Outfit je skvělý, moc ti to sluší :)

    Me&Sea

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)