Plans for 2016

Nikdy není pozdě určit si cíle, ať už do nového roku, nebo měsíce, nebo týdne...:) Protože, když má člověk cíl a plán, jak k němu dojít, využije svůj čas daleko lépe, než když neví, na co se pořádně zaměřit. Já jsem o těch svých přemýšlela poměrně dlouhou dobu a pro Vás  tu mám ty nejdůležitější a také ty, které se týkají blogování. Doufám a budu dělat všechno proto, aby se nejlépe všechna má přání vyplnila. 

EN: It's never too late to set your goals, whether it's for the week, for the month or for the whole year. If you have a goal and also a plan how to achieve it, you can spend your time much better and also in the end you will much happier. I was thinking quite a lot about my goals a I have some of them here for your motivation. It's either the most important ones or the ones that are connected with blogging.



1. Navštívit zajímavá místa / Visit some interesting places

Řekněme si to narovinu, kdo z nás nemiluje cestování? Já snad ani nikoho takového neznám. Myslím, že tohle přání se objevilo asi na většině seznamů novoročních předsevzetí. A rozumím tomu.  Mezi destinace, kam bych se letos chtěla podívat patří Amsterdam (kvůli tomuhle městu bych byla ochotná jezdit i na těch kolech, protože bez toho by to nebyl ten pravý Amsterdam), který třeba na rozdíl od Paříže nemá tolik známých památek, za kterými jezdí turisti z celého světa, ale z toho města na mě už jenom z fotek dýchá tolik energie, že vím, že tam prostě musím. A druhé místo na mém seznamu je Barcelona, kde jsem sice už byla jako malá, ale myslím, že takováhle města za život člověk může navštívit klidně několikrát. Navíc neskutečně miluju španělské (a jihoamerické) země!

EN: Let's face it. Who wouldn't love traveling? I don't know such a person. I think that this plan is on at least every second wishlist for this year. And I totally get it. This year I would be really happy to visit Amsterdam (because of this city I am willing to ride the bike, because without that it wouldn't be Amsterdam as we know it), where there isn't so many monuments like in Paris for example, but from this place (so far from the photos) I feel so many energy, that I know I have to go there. The second item on my list is Barcelona, where I've been when I was little, but I do think, that places like this you can see more than once in your life. In addition, I love spanish (and south american) countries!


2. Zúčastnit se workshopu blogování / Attend a blogging workshop

Už dlouho jsem pokukovala po Workshopu módního blogování v Backstage škola stylu, který vede moje oblíbená blogerka Ejvi a opravdu se mi líbí celá ta koncepce workshopu. Nejvíc by mě asi zajímalo, jak správně nafotit fotky, aby to dobře vypadalo (když už mám toho svého miláčka, Olympus PEN <3) a hlavně taky, jak  profesionálně nafotit outfity. Navíc takovýhle workshop je skvělá příležitost k tomu, abych poznala spoustu dalších lidí, kteří mají stejné zájmy jako já a to je vždycky fajn :) Tak teď už jen doufat, že bude nějaký termín, který mi bude vyhovovat!

EN: I have noticed the Blogger workshop in Backstage school of style long time ago and since that I have to think about that. This workshop is lead by Ejvi, which is one of the top Czech fashion bloggers and I really like her photos and also her style of the writing. I also like the whole conception of the workshop - most I am interested in taking better photos and to learn how to shoot outfits, which one of the most important skill of the fashion (lifestyle, in my case) blogger. It's also great opportunity to meet new people, which have the same hobbies as I do.


3. Pracovat v létě v zahraničí / Work abroad in summer

Tenhle plán už mám asi třetí rok za sebou. Pravda, dokud studujete střední školu, je to o něco těžší získat místo v zahraničí, pokud nechcete někde dělat otroka. Teď už ale studuji (a snad i v létě budu) vysokou školu, a tak se hodně zajímám o různé možnosti práce v zahraničí. Původně mě hodně lákalo W&T USA (taky z toho důvodu, že bych hrozně ráda zase navštívila Ameriku), ale kvůli všem poplatkům mi to nepřijde moc výhodné a vydělat si nějaké peníze je hlavní důvod, proč chci jet. Hrozně ráda bych jela pracovat do Argentiny, protože to je země, kde jednou budu žít, vím to. Jenže vůbec nevím, jak to tam s prací chodí a nikde ani není příliš mnoho informací, takže pokud máte o tom někdo více informací, budu ráda, když mi je napíšete do komentáře. Kdyby nevyšla Argentina (jakože vyjde!), tak bych asi jela pracovat někam po Evropě - buď Španělsko, nebo kterákoli anglicky mluvící země.

EN: I have this plan like for ages. True, it was little bit harder to get some job abroad when I was studying high school, but now I am at university (and I hope, I'll be at the summer too) so I have much more opportunities. Originally I was really interested in W&T in USA, but there are so many charges that I think it's not really advantageous in the end, because you don't really earn much money if you don't work as a slave. I really love to work in Argentina, because it's the country, where I will live one day, I know that. But I really don't know how it's going on with the job opportunities in Argentina and I couldn't find much information, so if you know something about that, please leave me a comment, I'll be really happy for that. If Argentina doesn't work (but it will!), I'd like to go somewhere in Europe - Spain or any english speaking country.


4. Koupit si kvalitní kosmetické produkty / Buy some quality cosmetic products

Asi jsem už dospěla na tolik, že si uvědomuji, že kupuvat si kvalitní kosmetické (ať už se jedná o dekorativní nebo pečující kosmetiku) produkty se prostě vyplatí. Pro letošní rok jsem si dala cíl, že už si nebudu kupovat zbytečné věci v drogeriích a radši si ušetřím na něco dražšího, ale za to kvalitnějšího, co mi vydrží dlouho a budu z toho mít pořád radost. Mezi mé největší přání patří kosmetické produkty od Lush (hlavně šampon na vlasy Big a další produkty pečující kosmetiky), rtěnka Mac v odstínu buď M A C Red nebo Rebel a potom nějaký kvalitní makeup (líbí se mi ten ze Sephory nebo taky od Bobbi Brown). A navíc, tyhle produkty vypadají báječně i jako dekorace!

EN: Maybe I have grown up yet to realize, that buying quality cosmetic products (and it doesn't matter if it's caring or decorative cosmetics) is worth it. For this year I've set a goal, that I won't buy pointless products from drugstore, but instead of that I will earn some money to buy something more expensive from high-end brands, which will last longer and I will be happy from that. My biggest wishes are cosmetics products form Lush (especially shampoo Big and other products from caring cosmetics), MAC lipstick in shade M A C Red or Rebel and then some quality make-up (I love the one from Sephora or also the one from Bobbi Brown). In addition, these products also looks so great like home decorations.

5. Být více aktivní / Be more active 

Haha, tohle předsevzetí jste už určitě někde viděli co? Já totiž asi tak na všech instagramových účtech, na weheartit i v různých novoročních článcích. Ale vážně, u mě to asi nemá nic společného s "tak a teď minimálně třikrát týdně budu chodit do posilovny a začnu jíst zdravě", protože z toho už jsem tak nějak vyrostla a prostě se znám a vím, jak by tohle dopadlo. Proto jsem si zvolila něco méně náročného - v příštím semestru si zapíšu další sport (po veleúspěšném absolvování pilates v zimním semestru) a to nějaký opravdu pohybový, kde se nebudu moct flákat (vidím to na basketbal, fotbal nebo aqua aerobic!). Určitě si k tomu chci přidat ještě nějakou další formu pohybu, ale opravdu tu teď nechci nic slibovat, protože jak jsem již řekla, moc dobře se v tomhle znám. 

EN: Funny. I have seen this resolution like billion times since the new year has begun - instagram, weheartit and also blogs - it's full of it. But really, I don't mean this like "I will be at the gym three times a week and I will start eat healthy" - no, no, no! I know myself and this won't work, trust me. I grew up from this kind of resolution and that's why I will try something less difficult. For the beginning I will choose some sport for my next semester (after my successful completion of pilates classes in winter semester) and it will be some really active sport, where I can't just mess around (what about basketball, football or aqua aerobic?). I will surely do some other form of exercise, but I won't promise here anything, because as I said I know myself.


6. Fotit, fotit, fotit! / Take more photos

Není nic lepšího než si uchovávat vzpomínky. Opravdu miluji focení a u prohlížení fotek bych mohla trávit klidně celé odpoledne. Součástí tohohle předsevzetí je, abych svůj Olympusek nosila s sebou úplně všude, kde to půjde, protože vždycky je co vyfotit, i v ty nejvíce zachmuřené dny. Chtěla bych pořizovat více fotek také kvůli tomu, abych mohla dělat pravidelnější fotoreporty - teď je to většinou 1x za měsíc a ani tak někdy nevím, co tam vůbec dát. Chtěla bych z toho udělat takovou pravidelnou rubriku, která by snad mohla být i jednou za čtrnáct dní.

EN: There's nothing better than to keep your memories alive. I really do love shooting and then looking at the photos - it's one of my favorite activity ever. Part of this resolution is to take my lovely Olympus PEN everywhere with me, because there is always something to take a picture of, even in the ugliest days. I'd also like to take more photos because of my blog - I want to post photo reports from my life more often than I do now (it's usually once a month and sometimes I really don't have enough photos for this post). I want to post this article once in two weeks so I hope I can do it.


7. Zútulnit si byt / Get my apartment more cozy

Když v něčem nejsem "nejlepší", hrozně mě to rozčiluje a dělám, co můžu, abych v tom nejlepší byla. Jedna věc, ve které se necítím být tak dobrá, jak bych si přála, je zařizování bytu. Snažím se, aby všechno mělo svůj pořádek a zároveň to vypadalo stylově. Ale přijde mi, že se to nějak nedaří. Přitom přímo zbožňuji nakupování krásných věcí a v Ikee bych mohla klidně trávit celé dny a nepřestalo by mě to bavit. Od té doby, co hodně sleduji Weheartit a Pinterest jsem ale okoukala hodně inspirace a začínám se v tom celkem chytat. Proto jsem si řekla, že to tady letos zútulním a pak Vám udělám článek s fotkama o tom, jak si v Praze bydlím.

EN: When I am not best at something, it drives me crazy and I do what I can to improve myself. One thing, at which I don't feel as good as I wish is arranging a flat. I try to make order and at the same time look stylish, but it kind of doesn't work. Yet I love shopping beautiful home decor stuff and I can spend the whole days in Ikea, but still I don't feel really sure about my arranging. Since I check Weheartit and Pinterest every day I have much more inspiration and my arranging is getting better and better. That's why I told myself, that I will make my room more cozy this year and then I'll post an article with the photos about how I live in Prague.


8. Zlepšit španělštinu / Improve my spanish 

A zase jsme zpátky u té Argentiny. Jelikož se tam jednou opravdu chci přestěhovat, měla bych zapracovat na úrovni své španělštiny, která už tak třetím rokem pořád nějak stagnuje. Je to asi jediná věc, kterou jsem se na gymplu opravdu ráda učila. Hrozně mě to baví. I v letošním roce bych chtěla pokračovat v kurzech španělštiny, na které chodím k jednomu Argentincovi (hmm, náhoda?). Kromě španělštiny bych taky chtěla pokračovat ve svém nepovedém začátečním studiu ruštiny a potom bych se třeba i ráda naučila základy francouzštiny, ale to už bych toho po sobě na jeden rok chtěla příliš (haha).

EN: And it's here again - Argentina, my beloved country. As I've already said (like million times) I will move to Argentina one day and because of that I should improve my Spanish, which is on the same level like for three years. It was the only subject at high school, which I've enjoyed studying. I really do love this! In this year I'd love to continue with my Spanish lessons, which I attend in Prague and my teacher is from Argentina (how convenient!). In addition to Spanish I'd like to continue in my Russian studies (understand start from the beginning) and also learn some basics from French, but it's really too much for one year for me (haha).



Tak a to je asi pro letošní rok všechno. Nepsala jsem sem plány, jakože bych chtěla úspěšně dokončit první ročník na právnické fakultě (to bude asi tím, že je zrovna zkouškové a nevidím to zas tak pozitivně), nebo že bych chtěla trávit čas se svoji rodinou a se svými kamarády, protože to tak všeobecně počítám do všech svých novoročních plánů. Vybrala jsem pro Vás jen ty pro tenhle rok opravdu něčím speciální (dobře, až na to být více aktivní, to je taky takový můj každoroční nesplněný plán). A jaké máte vy plány pro letošní rok?:)

EN: So that's it for this year. I didn't write here plans such as finish my first year of Law studies (maybe it's because of finals and I don't see really positive right now) or that I want to spend a lot of time with my family and friends, because I have this plan for every year. I only picked the ones that are somehow special for this year (okay, don't count "be more active", because it's also my every year plan). And how about your plans for this year?:)



You May Also Like

21 comments

  1. Skvělé plány, jsem na tom podobně :)

    OdpovědětVymazat
  2. super článek! ten workshop mám také v plánu :-)

    www.mnerad.com

    OdpovědětVymazat
  3. My máme zatím jen plány cestovní, jinak co chci, tak si plním během roku a předsevzetí si nedávám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máme takmer úplne rovnaké plány pre tento rok. Nezostáva nám nič iné, len si držať palce a urobiť všetko preto, aby sme si tieto plány splnili :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  5. Pracovat v létě v zahraničí - zkus au-pair, je to nejjednodušší, potřebujou to skoro v každý zemi (takže třeba i v Argentině) a není to těžká práce. Není to teda moc na vydělání si, jako spíš získat zkušenost mimo ČR bez větších nákladů, ale stojí to za to i když třeba nejsi úplně "dětskej typ" :)

    OdpovědětVymazat
  6. Paradni plany. Na workshopu jsem byla, byl sice fajn,ale vice se mi libi akademie holek z ACOS.Bylo to vice individualnejsi a otevrenejsi.proti tomu v ve Skole Stylu bylo vice rekvizit na foceni. Moc ti drzim palce, sny jsou od toho aby se plnily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak díky za tip, na tu akademii holek z ACOS jsem taky chtěla, ale zatím nemají žádné nové termíny :)

      Vymazat
    2. :) urco budou , drzim palce

      Vymazat
  7. Taky plánuji někam vyjet a porozhlédnout se po světě, takže schvaluji!:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  8. Great list of plans! My favorite would be the travelling part <3
    Would you like to follow each other on GFC and instagram? :)

    Capturing Life Memoirs | bloglovin' | Instagram

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek! :) Také letos plánuji hodně cestovat :) Přeji ti, at se ti v tomto roce vše ze seznamu splní!

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  10. Tak niektoré plány máme spoločné. Asi taký naj plán na mojom zozname je to cestovanie a s tým mám spojené učenie sa taliančiny, kedže by som rada precestovala celé Taliansko.

    NITA

    OdpovědětVymazat
  11. Předsevzetí to jsou velice zajímavá :) Zdokonalení se v jazycích, cestování a konec bezhlavému nakupování jsem si dala taky. Dále pak chci ušetřit na foťák a konečně začít psát diplomku :D

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkné plány máš :) já si plánuji pořídit olympuska taky a pak hodně fotit a především natáčet - chci si ho pořídit kvůli natáčení, protože moje zrcadlovka nenatáčí... :)

    Já má v plánu najít dokonalý byt v Praze, který bychom si s přítelem koupili, ale to je zatím nereálné, sice miluji náš byteček, ale je to jen podnájem a chce to něco vlastního a většího kvůli budoucnosti... takže to je ta největší výzva, co mě v roce 2016 čeká... :)

    OdpovědětVymazat
  13. My plan is to travel a lot. It's kinda a goal for my entire life. This is going to be my first year of college, so I don't think I'll have the money to travel a lot haha.
    It so nice that you love Argentina. I live in Buenos Aires, just an hour away from the city. If you need help with anything just tell me! I love my country so much, it makes me proud that people from around the globe want to come here.

    Hope to hear from you!
    Obsessed Fashion Blog

    OdpovědětVymazat
  14. Držím ti palce a dúfam, že tá Argentína sa podarí :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krasny inspirativni clanek ! :) Ja planuji stehovani da Parize

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    FB Page

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)