Life update: Přelom roku 2021/22

Až překvapivě dlouho mi vydržela motivace do novoročních předsevzetí, a tak tu dneska mám únorový článek (cílem je jeden článek měsíčně, tak sledujte, jak dlouho mi ta motivace vydrží). Life update jsem naposledy sepisovala snad v létě 2019, ještě před Erasmem, což by od té doby vyšlo tak aspoň na 10 life updatů, proto jsem se rozhodla shrnout jenom posledních pár měsíců a vypíchnout události, na které si tu chci uchovat vzpomínky.

Na začátku listopadu jsme se s holkami rozhodly vyrazit za kulturou - na výstavu fotek Fridy Kahlo. Já jsem vždycky z takových akcí nadšená a slibuju si, že budu fakt chodit pravidelně, takže hádejte, kolikrát jsem od té doby byla. Jo, správně. Nulakrát. Nevadí, aspoň je tu prostor pro zlepšení :D

S fotbalem to mám tak trochu naopak než s výstavy. Vždycky si říkám, že nemusím být všude a že chci víkendy taky trávit jinak než na tribunách, ale stejně mi to nakonec nedá na ten výjezd nejet. Takže v poslední době jsem takhle navštívila dvě turisticky velmi atraktivní lokality - Zlín a dvakrát Mladou Boleslav, haha. Je zas ale pravda, že jsem s Baníkem procestovala už skoro celou republiku a není nad to objevovat krásy taky tady u nás.

Další kulturní zážitek byla literární přednáška Karolíny Meixnerové, která měla snad všechno, co bych od takové přednášky očekávala - hezké prostředí, dobré pití a vtipný a zajímavý obsah. A já měla ještě navíc bezva společnost. Navíc jsem si z ní kromě ksichtolistů (pracovní listy vypracované k tématu přednášky) odnesla i nějaké nové vědomosti. Už teď se s Barčou těšíme na jarní část přednášek :)



Na Lipno se sice většinou jezdí v létě, ale my jsme si vybrali zimu a neměnila bych. Tyhle víkendy mimo Prahu mě vždycky dobijí novou energií. Víc takových příležitostí!

Konzumentem yerby jsem se sice stala už dávno, ale pořád ji piju snad častěji a častěji. Jedná se o čaj s povzbudivými účinky, takže si ho často dávám místo kafe. Nejvíc se mi na tom líbí, že s tím mám spojený takový příjemný rituál, na který se vždycky těším. Pokud chcete taky vyzkoušet, mám pro vás 10% slevu na eshop s kódem "Anet18". Jo a určitě si přečtěte tenhle post o bývalým prezidentovi Uruguaye.

Bude knižní článek! A už (doufám) brzo. Budu v něm třeba hodnotit i tyhle dvě knížky od Absynt nakladatelství, tak se těšte.


V prosinci skončila jedna moje velká seriálová éra.

A taky jedna studijní éra! Konečně jsem dopsala, odevzdala a obhájila diplomovou práci, čímž jsem splnila poslední studijní povinnost a od nového roku jsem nositelem titulu Magorka. Přijímám gratulace:D:)


Nový rok začal až nezvykle sportovně - sice s kocovinou, ale taky s otužováním a výletem do hor. A z té přehrady je mi zima snad ještě teď, takže příště by to chtělo asi víc tréninku, a ne začít s otužováním 1. ledna v přehradě, kde byl ještě den předtím led. New year, same old crazy me:D



Hned v lednu jsem si splnila takový příjemný cíl, který jsem si pro tenhle rok dala - zútulnit si pokoj. Jestli vás zajímá, jak se mi to povedlo, podívejte se sem na lednový článek. 


Jsem asi poslední člověk z Prahy, kdo nebyl na vyhlídce Máj, takže teď si tenhle pomyslný cíl můžu už taky konečně odškrtnout. Abychom se trošku prošli, tak jsme to vzali ještě přes vyhlídku Bedřich a byla to moc fajn procházka, i když ne úplně dobře značená. Naštěstí jsem ale profesionální turista a všechny členy výpravy jsem dovedla v pořádku do cíle a ve zdraví odvezla zpátky do Prahy, haha. #řidička #turistka

Daleko radši než multiplexy mám kina s atmosférou, kde můžu zajít na Aero films! A Kino Pilotů tímhle místem bezpochyby je. Zkoukli jsme film Moje slunce Mad a za mě hodnotím moc pozitivně a určitě doporučuju - bylo to na motivy knížky mé oblíbené reportérky Petry Procházkové, takže jsem měla poměrně vysoká očekávání a nebyla jsem zklamaná. Spíš trochu zděšená z toho, jak se pořád v některých státech zachází s ženami.





Na začátku února jsme si udělali krásný výlet do Hukvald. Počasí nám sice úplně nepřálo, ale ani tak nás to nepřimělo sedět jen v kavárně (i když někteří by klidně hlasovali pro) a vyšli jsme oborou až nahoru na hrad. Pokud pojedete do Hukvald, moc doporučuji kavárnu Ráj na zemi, protože se autor toho jména celkem trefil.

Chtěli byste tu zase nějaké příspěvky o přírodní kosmetice? Mám teď skoro samé produkty, se kterými jsem maximálně spokojená a neměnila bych, tak ráda předám tipy dál. Třeba tenhle mandlový olej od Weledy používám přes zimu jako bázi pod make-up.

A tenhle dnešní příspěvek zakončím výprodejem v sekáči, který mi na začátku února udělal velkou radost. Všechny tyhle věci jsem nakoupila za 40 Kč a jednalo se o tyhle skvělé značky - svetr z Mark's Spencer, top z Only, košilka z Vero Mody a jediná košile byla bez značky.


You May Also Like

1 comments

Těším se na všechny Vaše komentáře :)