My year 2015

January
CZ: Na začátku teď už loňského roku jsem konečně rozhoupala k tomu, co jsem chtěla už udělat dávno. Psát vlastní internetový blog! Vůbec jsem nevěděla, jakou bude mít podobu, ani o čem budu psát, ale věděla jsem, že to tak chci. A můžu říct, že za ten uplynulý rok mi to podstatně změnilo život a jsem za to strašně moc ráda. Už bych si to bez One blondie life nedokázala představit! Všechno nejlepší!

EN: At the beginning of last year, I've done something I've always wanted to do. I created my own blog. I had no idea about how it will look like or about what I'll write, but I knew something - I have to do it. It changed my life a lot and now I couldn't imagine my life without One blondie life. Happy B-day!

February
CZ: Únor byl pro mě měsíc, kdy jsem se hodně snažila připravovat na Scio testy, abych se dostala na práva. Zpětně toho vůbec nelituji, protože se to vyplatilo a dostala jsem se tam, kam jsem chtěla. Na blogu se v únoru poprvé objevil outfit post - tak si to aspoň jednou fotkou připomeňme :)

EN: In February I was studying a lot for Scio tests, because I wanted to go to Law school in Prague. I don't regret this month full of studying, because now I study something that I've wanted (and yeah, it's really boring, but whatever). I also posted my first outfit post here in One blondie life. Take a look.



March
CZ: V březnu se konal můj maturitní ples, noc, kdy jsem si opravdu připadala jako princezna. Byl to úžasný večer, na který budu opravdu dlouho vzpomínat. Kromě toho jsem se v březnu také zúčastnila retro módní přehlídky v Mladé Boleslavi. Pokud mě sledujete pravidelně, tak určitě víte, že retro mám moc ráda, takže jsem si tuhle nabídku moc ráda přijala. 

EN: This is the month of my prom. I was really feeling like a princess and I loved my dress really much. It was amazing night and I will remember it for a long long time. I also participated at fashion show, which was in retro style. That was incredible! I was so glad for this offer, because I really do love retro style!



April
CZ: V dubnu jsem se zúčastnila své první blogerské akce, kterou jsem si maximálně užila a nikdy na ní nezapomenu. Bylo to sázení stromečků s Yves Rocher a celá akce byla naprosto kouzelná. Také díky ní jsem pronikla do světa blogování a zjistila, jak může být úžasný a že prostě musím být jeho součástí. O téhle akci se také psalo v časopise Cosmopolitan, takže má první fotka v časopise je na světe.

EN: I was invited to my first blogger event. It was totally amazing and I enjoyed it so much. It was planting tress with Yves Rocher a because of this event I saw the world of bloggers and I discovered, that I want to be part of it. There was an article about this event in Cosmopolitan so this was my first time I was in the fashion magazine.




May
CZ: První (větší) část tohohle měsíce byla největší utrpení v mém životě (to proto, že jsem ještě nevěděla, co je to zkouškové na vysoké škole). Učení na maturitu mi opravdu moc nešlo a vysávalo ze mě veškerou energii. Nakonec se to ale povedlo a já úspěšně odmaturovala! Květen byl taky měsíc, kdy jsem se dozvěděla, že jsem se dostala na práva na Karlovku. Dalo by se říct, měsíc plný úspěchů!

EN: Most time of the month I was studying for my maturita exam. It was horrible (I didn't know yet, that finals will be much worse) and I didn't have any time to write my blog. Eventually I did it! I also found out that I got to college, what a lucky month!



June
CZ: Přede mnou byly 4 měsíce plného odpočinku, konečně! V červnu je pro mě už několikátým rokem hlavní akcí Votvírák, který jsem ani letos nevynechala. Za největší úspěch považuji uspořádání vlastního Výprodeje šatníku, který se konal v Mladé Boleslavi a já na sebe byla opravdu pyšná, že jsem něco tak skvělého zvládla vymyslet a zrealizovat!

EN: Four months of relaxing, finally! I've started festival season with my favorite festival Votvírák in Milovice. I also held my first event  - sale closet! It was such a fun and I was really proud of myself, that I created something like this.



July
CZ: Zlomový měsíc mého života. Opustila jsem své rodné město a přestěhovala jsem se do centra všeho dění - do Prahy. Úplně mi to obrátilo svět vzhůru nohama, ale to mi vůbec nevadí. V Praze si pořád připadám jak na dovolené, protože prostě není dne, kdy by nebyla nějaká možnost něco dělat. A přesně tohle na Praze tak moc miluju! Na konci měsíce jsem se s rodinou vydala ale na skutečnou dovolenou - navštívili jsme dvě italská město, a to Řím a Florencii. Na mém blogu můžete najít spoustu fotografií a článků a na mém YT kanále vlogy!

EN: It was really month with big M. I left my hometown and I moved to Prague. And so many things have changed. I love Prague - there is always something to do and you can't never be bored. In the end of the month I went to Italy with my family and we visited two beautiful cities - Rome and Florence. You can find a lot of pictures in my blog and also vlogs at my YT channel.




August
CZ: Srpen je můj nejoblíbenější měsíc. Ne jenom, že mám narozeniny, ale taky jsou prázdniny a hlavně je teplo. Co víc si přát? K letošním narozeninám jsem dostala dárek, který je k blogování téměř nutnou součástí a už bych se teď bez něj neobešla. Olympus PEN! Tahám ho opravdu všude a mám chuť pořád všechno dokumentovat. V srpnu jsem se také rozhodla, že už nesmím svoje vlasy dál ničit a zašla jsem si do studia Wella a nechala si poradit, co s vlasy dál. Nakonec jsem se rozhodla, že si vlasy u hlavy nechám ztmavit a dole si je nechám blonďaté. Také od té doby nepoužívám na vlasy barvy, ale pouze přelivy. 

EN: August is my favorite month. It's not just because of my birthday (but it's also the important part), but you don't go to school and it's really nice weather. What more? For birthday I got really special present, which I absolutely love and it's my important stuff for blogging. Olympus PEN! I bring it everywhere and I am really glad that I have it. In August I also changed my hairstyle and from this time I don't use hair colors!



September
CZ: V září jsem se zúčastnila seznamovacího kurzu Všehrdu, což je studentský spolek na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Poznala jsem pár fajnových lidí, dozvěděla jsem se informace o škole a pořádně zapila ten skoro start školního roku. Já myslím, že to splnilo účel. Taky mě čekalo další stěhování - opustila jsem své milované Náměstí Republiky a přesunula se o kousek dál, kde už teď budu bydlet na stálo. Není nad to bydlet v centru Prahy!

EN: In September I participated meeting course which was organized by students from my future school. I met some great people, found out some interesting information about school and celebrated an oncoming start of the school year. I also moved again, but I still live in Prague.




October
CZ: Nastoupila jsem na novou školu a zjistila, že práva nejsou to, co jsem si představovala. Pokud chcete jít studovat tuhle školu, tak počítejte s tím, že první rok se Vás budou snažit akorát odradit. Ale nedejte se, i dějepis může být někdy zajímavý. Co mě tenhle měsíc nejvíce potěšilo? Nominace na blogerku roku! Už jsem o tom psala víckrát, ale stejně to napíšu ještě jednou, děkuji za nominaci a za všechny hlasy!:)

EN: My school year had started. I found out, that Law school is not what I expected. But never mind, I will fight. If you want to study Law, you should know that first year will be only about history. What  really pleased me this month? Nomination for the blogger of the year, thanks a lot!



November
CZ: V listopadu jsem pokračovala ve své vlasové proměně a opět jsem byla velice spokojená se svou návštěvou ve Wella studiu. Také jsem se zúčastnila skvělé akce - autogramiáda knihy ACOS. Holky jsou nejmilejší blogerky, které jsem kdy potkala a jejich úspěch jim moc přeju.

EN: In November I continued with my hair change and again I was really satisfied with my visit at Wella studio in Karlín. I also participated great event - book autographing of A Cup of style. They are the nicest blogers I have ever met and I am really happy for their success.




December
CZ: V prosinci mi nějak došla kreativní nálada a vůbec jsem nevěděla, co Vám sem dávat za články a o čem psát. Tak jsem se rozhodla dát si půlměsíční pauzu a načerpat nějakou energii. A co se v mém životě událo? Užila jsem si vánoční svátky s rodinou a dostala spoustu skvělých dárků, o čem bych se Vám ráda ještě na blogu zmínila a taky si užila skvělý Nový rok na horách s partou kamarádů. 

EN: In December I somehow lost creativity and I had no idea what articles I should posted here. That's why I decided to take a little break from blogging and get some energy. And what I did? I enjoyed family time at Christmas and got lot of cool gifts, about which I'd like to write and I also spent three exciting days at the mountains with my friends, where we celebrated New year's eve.




Děkuji všem, kteří tu v roce 2015 byli, četli a komentovali mé články. Ani nevíte, jakou mi to dělá radost! :)

You May Also Like

16 comments

  1. No, vejška nikdy není to, co si člověk představuje. U nás je vysoké školství o kvantech teorie, první semestr o tom, že člověk dostává najevo ze všech stran, že minimálně půlka těch lidí, které potkává na přednáškách, v lednu vyletí a naneštěstí i o tom, že valná většina absolventů nakonec nepracuje ani v tom oboru, který vystudovalo. Po těch čtyřech letech, která uběhla od podání přihlášky, jsem ráda, že jsem si vybrala obor s bohatými možnostmi, protože jej aspoň dostuduji s vědomím, že mohu pokračovat tím směrem, v němž se chci skutečně uplatnit (tento směr jsem si však byla schopna určit až ve druháku), aniž bych musela vystřídat školu. Spousta mých bývalých spolužáků ale vysoké nechala už v prváku, další se rozhodli dostudovat s nechutí a spokojených absolventů vidím jen velmi málo. Člověka nakonec demotivuje i to, že se více hledí na praxi než na školu, což se tebe ale naštěstí příliš netýká. :D Držím palce, přeji pevné nervy a hlavně spoustu trpělivosti! Mám kamarádku na UPOLu a vím, jak se právníci nadřou. A taky přeji vše nej blogu, samozřejmě! ;D

    OdpovědětVymazat
  2. Great recap, Look like you had an awesome year! Happy New Year <3

    Follow for follow on Instagram, GFC, Bloglovin and Google+? :)
    Capturing Life Memoirs | bloglovin' | Instagram

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek, určitě ti dal práci, já bych nedokázala svůj rok 2015 nějak normálně popsat, celkově to byl chaotický rok :D Takže takový článek, raději dělat nebudu, ale tvůj byl mco hezký :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky, milujem tvoje články! :)

    sydneysleek

    OdpovědětVymazat
  5. Anetko, krásné shrnutí! Já mám tvůj blog moc ráda a moc se mi líbí tvé fotky :)

    Haul | Beauty Wishlist 2015

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný článek :) na maturitním plese ti to moc slušelo a taky se mi líbí tvá vlasová proměna :) k vysoké se radši vyjadřovat nebudu, protože teď jsem ve třeťáku a pořád nemám nejmenší tušení, co chci studovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. super zhrnutie, mala si skvelý rok a hádam to aj v škole bude lepšie :) moja škola tiež nie je to, čo som si predstavovala, ale dá sa to vydržať :D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký článek, pěkně shrnuto. Akce se sázením stromků muselo být fajn, kdybych se to dozvěděla dřív, šla bych také. Vysoká škola a práva :-) to je místo kam já rozhodně namířeno nemám. Já jakožto naprostý antistudent budu vůbec ráda když udělám maturitu. Tobě každopádně přeji ať ti vše vyjde :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Happy New Year! Looks like you had an amazing 2015!
    -Olivia
    Miss Olivia Says

    OdpovědětVymazat
  10. Téééda jsi vážně super sympatická slečna! Tvůj rok 2015 byl opravdu skvělý zažila si spoustu zážitků. Určitě tě budu dál sledovat.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné shrnutí. Měla jsi hodně přelomový rok :). Držím palce, ať se to s vejškou srovná. Já taky ze začátku hodně bojovala po přestupu na jinou univerzitu po bakalářském studiu. Přeji úspěšný rok 2016!!! :)
    http://www.fashionmad.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Páni to ti muselo zabrat času to dát všechno dohromady :O ale stálo to za to ^^ super článek :) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné fotky! Zajímavý rok, tak přeji aby 2016 byl stejně nebo více úspěšný :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  14. Tvůj rok musel být skvělý! Přeju ti, aby ten další byl ještě lepší :)
    http://hollychicc.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)