One student life 0.1

Krásné odpoledne :)

Rozhodla jsem se, že Vám sem napíšu o svém úplně prvním dni na vysoké škole. Jak už jsem někdy zmiňovala, studuji práva na Karlově Univerzitě. Byl to tak trochu můj vysněný obor, proto jsem ráda, že jsem se sem přes všechny ty NSZ, které mě opravdu braly všechnu radost ze života, dostala. Po seznamováku jsem se na školu hrozně těšila. Při zápisu předmětů se mi podařilo zapsat všechno, jak jsem si přála a dokonce i nějaké předměty ze žurnalistiky na FSV, což byl taky můj vysněný obor, tam jsem se ale bohužel nedostala. 

Škola mi začínala až 5.10., takže jsem opravdu měla čtyři měsíce, kdy jsem nemusela nic dělat a jenom jsem si užívala. A je to zlo! Komu by se po čtyřech dlouhých měsících flákání chtělo brzo vstávat a ještě chodit do školy? Vstávání byl opravdu problém. Školu jsem měla sice až od 9, ale vstávat v 7:30 je šílenost. Nakonec jsem se z postele vykopala až v 7:45, připravila se a vyrazila do školy - žádné překvapení, že jsem se nestihla nasnídat.

První moje hodina vůbec byl tělocvik - pilates. Ti, kdo mě znají, teď asi moc nechápou. Bojovala jsem s tělocvikem celou střední a najednou si ho dám jako volitelný předmět? Bohužel (vidíte, už teď lituju!) jsem dala na starší spolužačky, které tvrdily, že je to jenom takové lehké protažení s posilováním břicha. No... Byla jsem celá šťastná, že prvních 20 minut zabraly organizační věci a tím pádem už zbývala jenom půl hodina. Pořádně nekonečná půl hodina, kdy jsem byla neustále opravovaná, abych pořádně natáhla nohy, nebo narovnala záda. A já myslela, že se střední skončí i tahle šikana a ono asi ne :D

Na první přednášku (Teorie práva) jsem přišla jen tak tak a k mému překvapení v místnosti už nebylo žádné místo k sezení. Z nějakého nepochopitelného důvodu se na přednášku přišli podívat studenti starších ročníků, kteří se tam chvíli smáli a po 20 minutách se sebrali a odešli. Konečně jsem si mohla sednout a zapisovat si. No, to taky moc nedopadlo. Byla jsem trochu ztracená a vůbec jsem nechápala o čem se mluví. Tak jsem se snažila aspoň poslouchat, ale i to bylo dost náročné.

Po přednášce jsem šla ozkoušet bufet, který je daleko lepší než u nás na střední - větší výběr, lepší ceny, ale bohužel stejně dlouhé fronty. Šunkové panini mi ale opravdu bodlo :) Další na řadě byl seminář z Římského práva. Jelikož pan profesor Skřejpek uznal, že ještě nic neznáme, řekl nám pouze organizační věci a nakonec nám pustil o hodinu dříve. No bezva, konečně něco, co mě zaujalo.

Poslední, co mě první den čekalo, byla španělština, na kterou jsem se moc těšila. Bohužel když jsem zjistila, že jsou tam převážně starší studenti a všichni umí španělsky víc než pokročile, tak ze mě mé nadšení opadlo a bála jsem se, abych náhodou nebyla vyvolána na něco, čemu vůbec nerozumím.

Doufám, že brzo bude další outfitový post, ale bohužel není v Praze nikdo, kdo by mě nafotil :( takže zatím aspoň takhle :)

Takže tohle bylo shrnutí mého prvního dne. Já doufám, že ty další budou už lepší a že mě to tu nepřestane bavit. Jak jste na tom vy, jaký byl Váš první den na vysoké?:)

You May Also Like

9 comments

  1. Jee jak rada bych se vratila do dob svy prvni vysoky... rada si budu cist tve dalsi skolni clanky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pilates místo školního tělocviku? To by se mi taky líbilo :) My máme na střední klasický tělák.

    Máš moc pěkný kabátek, podobný jsem zařadila do outfitu na blogu :)

    http://the-michelles-blog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já měla svůj první školní den 29. 9. a docela šok po takové dlouhé době (3,5 měsíce). Teď mám školu skoro jednou týdně a stejně se mi tam moc nechce chodit :D :D jsem lajdák! :(
    Jinak moc ráda tě chci pozvat na narozeninovou GIVEAWAY, která probíhá u mě na blogu. :)
    FASHION & BEAUTY | ♥ NAROZENINOVÁ GIVEAWAY ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně jsem se v tvém článku našla :D Na přednášce z Práva mám úplně stejné pocity - výklad mi přijde naprosto zmatený, takže moje zápisky opravdu stojí za to :D
    Určitě dej vědět, jak se ti na vejšce daří dál :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Ono se to všechno usadí uvidíš a bude to v pohodě :) A na špáninu se těš, je to krásný jazyk :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce. :) A čtyři měsíce ti teda rozhodně závidím. :D

    Style in the words

    OdpovědětVymazat
  7. Držím ti palce ať je všechno v pohodě a ať se ti daří! :) Jinak ten pilátes místo klasického tělocviku bych hned brala.

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, ale jak tam píšeš "vstávat v 7:30 je šílenost", musím s tím lehce nesouhlasit. Já vstávat v 7:30 tak jsem nadšená. Do školy běžně vstávám v 5:30, to je teprve šílenost :D Taky jsem měla pilates jako tělocvik a nemohla jsem si to vynachválit. Přeju hodně štěstí na vejšce!

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)