Cestovní deníček: Řím, I. část


Můj první VLOG! Jak se Vám líbí?:)

1. Den

Miluju nečekaná rozhodnutí na poslední chvíli! Protože to většinou bývají ty nejlepší zážitky :) Přesně takhle to bylo s výletem do Itálie - ve čtvrtek jsme se rozhodli a v sobotu ráno vyjeli. Sbalila jsem si spoustu věcí, i když z nich unosím ani ne tak polovinu, ale nemohla jsem to přece nechat náhodě, když jedeme do centra módy! Z původně plánovaných 13 hodin jsme jeli 18 hodin! Dálnice byly zacpané a na severu Itálie to byla jedna kolona za druhou. Ještě že jsem si do auta vzala Girl online a spoustu časopisů. Taky jsem úspěšně zvládla dokoukat 2.sérii Orange is the new black, kterou můžu všem jenom doporučit :) V Římě jsme ani moc nebloudili, akorát jsme původně zajeli do špatného hotelu, kde jsme spustili alarm, což ale vůbec nikoho neznepokojilo a krásně tam zvonil dalších asi 20 minut. Miluju ten italský flegmatismus!:D Na hotel jsme tedy přijeli až v půlnoci, zjistili jsme, že na pokoji nefunguje WiFi a vyčerpáním jsme padli!
(P.S.: S WiFi je to jak na horské dráze, chvíli jde, chvíli ne, ale Italové to moc neřeší)

FOCENO: Olympus PEN E-PL7, objektiv: 14-42 mm


Bez svých špinavých Conversek bych už nikam nevyrazila!

2. Den

Asi měním názor! Nečekaná rozhodnutí nemusí být tak skvělá... Dnešní den asi jen tak nezapomenu! Ráno po snídani jsme se rozhodovali, jestli do centra pojedeme autem nebo veřejnou dopravou. Zahráli jsme si tak trochu na italskou rodinu a po nekonečně dlouhé hádce jsme nakonec bohužel zvolili veřejnou dopravu. To, že autobusy nemají žádný jízdní řád a jezdí si dost nepravidelně, to by se ještě dalo přežít. Ale metro v Itálii, konkrétně teda v Římě, nikomu nedoporučuji! Díky přelidněnosti, je to opravdový ráj pro kapsáře! Možná spíš kapsářky, takže pozor na nevinný andělský úsměv. Na stanici blízko centra Říma nám z tašky někdo vytáhnul peněženku! Snažila jsem se rychle vystoupit, ale málem jsem nakonec spíš přišla o nohu, která se mi ve dveřích zasekla. Hned jsme se na stanici vrátili a našli jsme akorát úhledně srovnanou hromádku českých mincí! Nic víc, nic míň! Na policii jsme strávili spoustu času, ale i přesto, že všichni byli hrozně milí, nevypadalo to, že by s tím někdo něco plánoval dělat, jak typické!:) Taky jsme tam potkali lidi, kterým se stalo to samé, přesně na té samé zastávce. Když jsme se tam asi o hodinu později znovu vrátili, už tam stála policejní hlídka a ženská, co tam chodila a křičela: "Attenzione! Pickpockets!" No nic..teď už to asi nevyřešíme, tak co se dá dělat :)
Teď z té lepší stránky - navštívili jsme nejslavnější římské památky jako je Fontána di Trevi (která se ale zrovna rekonstruje), španělské schody a samozřejmě Koloseum. Dali jsme si pravou italskou pizzu a já se rozhodla, že pro Vás udělám speciální článek o jídle - těšte se na foodies tips a taky na velké množství fotek jídla!
Pokud jsem si v Itálii něco zamilovala, pak je to jejich architektura! Cihlové baráčky bych mohla fotit asi celý den. Taky mě oslovilo historické centrum, kde jsou budovy zcela nezměněné a nepředělané, čímž si zachovávájí si ten správný historický ráz:) 

Vzpomínáte na Luigiho z filmu Auta?:D:)
Nikdy jsem snad lepší nejedla! Těšte se na foodie tips z Itálie!:)

Nakonec bych Vám ještě v krátkosti (protože už tak je to dost dlouhý článek) říct o selfie tyči, kterou jsem si pořídila na eshopu postovnezdarma.cz a je naprosto úžasná! Skvělá cena a lehké ovládání! Nepotřebujete k tomu ani žádný ovladač jako u jiných selfii tyčí, spouštěč je přímo na rukojeti.
A jak vypadají fotky se selfii tyčí?

You May Also Like

7 comments

  1. To jsou perfektní fotky! :3 Takové snídaně - mňam! :) Luigi je skvělý! :3
    http://janetsonrisa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to úžasně, užívej, závidím ti :) Můžu se zeptat jaká ta selfie tyč to přesně je? Mají jich tam několik:) A za jak dlouho ti přišla? Děkuji za odpověď:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://postovnezdarma.cz/teleskopicka-3-5-mm-selfie-tyc-2-barvy
      Je to tahle a přišla mi asi za 14 dní :)

      Vymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)