Cestovní deníček: wellness víkend ve Špindlu

Já už si tak hrozně moc potřebovala odpočinout a někam vyrazit, že tenhle víkend byl pro mě opravdu osvěžující. Příroda, trochu aktivního pohybu, bazén a vířivka a jenom my dva. Klid a ticho, daleko od rušného metra a všudy spěchajících lidí. Tak, jak ráda z té Prahy vždycky vypadnu, tak se tam potom zase ráda vracím, protože mi zatím tenhle uspěchaný a rušný život vyhovuje, jen ho občas potřebuji na chvilí stopnout a zhluboka se nadechnout. A to se mi ve Špindlu povedlo :)


Jestli si něco opravdu užívám, tak jsou to služby hotelů. Miluju to, když ráno vstanu úplně hladová a hned si můžu vybírat z několika chodů. Žádné starosti s tím, co doma je nebo není, žádné vaření, prostě přijdu a pořádně se najím. V hotelu jsem schopná sníst k snídani i tři chody, protože mám vždycky velké oči, všechno se mi líbí a na všechno mám chuť. Navíc čím víc toho je, tím líp to na fotce vypadá (:D). A jelikož přímo nesnáším plýtvání jídla, tak se pak dokopu a všechno to sním. Většinou bych už pak celý den klidně nemusela jíst. 

Taky si moc užívám hotelový bazény. Teda, spíš vířivky, protože si nechci namáčet vlasy a ani překonávat studenou vodu. Stejně jako ve vaně, dokázala bych ve vířivce sedět klidně hodinu a jen si povídat, nebo klidně pozorovat lidi (a přesně to jsem taky dělala, když mi Milda na chvíli odjel).



S Mildou jsme se dohodli (já byla teda spíš donucená), že pojedeme na výlet na kole. Kolo jsem od sporťáku neviděla, to ale neznamená, že jsem zapomněla na tu vzájemnou nevraživost, co k sobě máme. Není to nic osobního, prostě jsme si nějak nesedly. A můžu Vám říct jedno - Špindl na tom absolutně nic nezměnil, možná naopak jen rozryl staré rány. Neujeli jsme žádnou velkou dálku, nebudu Vám lhát, ale i tak mě to dost vysílilo. Když jsem místo cesty po silnici zvolila (já debil!) cestu lesem, proklínala jsem se ještě druhý den večer. Já jsem spíš na ta městská kola - růžová, s košíkem na tulipány a projíždět se po rovince podél Vltavy. Tolik teda k našim cyklovýletům (zpětně jsem to tak počítala a mohli jsme najet asi 18 km). Byla jsem vždycky nad míru šťastná, když jsem z kola slezla, sedla si ven na zahrádku a dala si studený točený pivo, to byl totiž teprve ten správný odpočinek.





 Na závěr nějaké tipy. Pokud budete ve Špindlu, určitě si zajděte do italské restaurace Locale Friuli, kde moc dobře vaří a navíc je tam příjemné venkovní posezení. Pak taky do mexické restaurace Abacante, kde je zas moc milá obsluha a taky jediné místo, které jsme našli, kde točí Plzeň. Z výletů doporučuji Labskou přehradu a následnou procházku (ne jízdu na kole!!) lesem do Špindlerova mlýna a taky asi jakoukoli vyhlídku (třeba Harrachova skála).

Co se týče ubytování, vybrali jsme si hotel Clarion. Pozitivně hodnotím milý a ochotný personál, krásné pokoje s balkonem, skvělý výběr na snídani a taky bazén a vířivku. Co mně osobně přišlo zbytečné, bylo placení za parkování (150 Kč/noc). Myslím, že když si člověk zaplatí dražší wellness hotel, měl by tyhle služby už mít zahrnuté v ceně.

Už se moc těším, až Vám budu psát svůj příští cestovatelský článek, protože na začátku července se chystáme do Paříže! Jaké cestovní plány máte vy?:)



You May Also Like

6 comments

  1. Hned bych někam na nějaký welness odjela :D Potřebuji fakt vypnout.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, to zni jako skvelej vikend, chystam se podobne pristi mesic do Jeseniku a taky se ohromne tesim:)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky! Také bych se tam někdy ráda mrkla a rovnou bych si dala wellness, jako ty :) tyhle cestovatelské články zbožňuji, takže uvítám další a opět prosím s kopou fotek.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Muselo to být super odpočinkové! Už jenom z těch fotek to úplně volá "relax". Se snídaněmi jsem na tom stejně, vždycky si naberu tolik věcí, že mi to pak pomalu vystačí i jako oběd a jím až na večeři. :D
    Těším se na článek/články z Paříže, určitě se ti tam bude líbit, je to sice šílené turistické, ale má to své kouzlo ♥
    Já se chystám v červnu do Hamburku, tak se taky těším na takový menší odpočinek :)

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
  5. To muselo být moc super! :) Vypadá to tam krásně. Ještě jsem tam nebyla, ale nalákala jsi mě! :)
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)