Tip jak strávit večer offline

Po celé té zimě, kdy jsem většinu času trávila doma a spíš online než offline, jsem si pro Vás dneska připravila jeden tip, jak i za nepříznivého počasí trošku vypnout (doslova) a být offline. Určitě všichni znáte ty situace, když jste sami doma, jen tak bezmyšlenkovitě koukáte do telefonu, občas si zapnete televizi, která Vám ale běží jen jako kulisa a Vám přijde, že čas běží hrozně rychle a za celý den jste vlastně nic neudělali. Pokud takové dny neprožíváte, tak Vám závidím! Pro ty ostatní tu mám jeden tip, jak takový večer proměnit v příjemnou zábavu :)
Když jsem bydlela u rodičů, nikdy jsem si domů nikoho moc nezvala. Bydleli jsme v bytě, a tak to nebylo zrovna ideální prostředí na to, abych si na večer zvala domů kamarády. Teď ale s Mildou bydlíme v obrovském bytě a v podstatě jsme tu jen sami dva, takže si tohle bohatě vynahrazujeme. Když mi asi před měsícem přišly stolní deskové hry Albi - Party a Party alias ženy vs. muži, nemohla jsem se dočkat, až někoho pozveme a všichni si společně zahrajeme. Kdyby mi tohle někdo ještě nedávno navrhnul, tak bych na něj zřejmě koukala jak na blázna a vůbec by mě nenapadlo, že hraní deskových her je fakt zábava. A když se k tomu přidá ještě šampaňské, je to dvojnásobná zábava :D:) Většinou ještě nachystáme nějaké občerstvení, koupíme chipsy a připravíme domácí limonádu. Protože když se k dobré zábavě ještě přidá dobré jídlo a hezky nazdobený stůl, je požitek z celého večera snad ještě lepší :)
Jestli se po tomhle článku rozhodnete, že si nějaké ty hry pro tyhle příležitosti pořídíte, pak určitě neuděláte chybu s těmi výše jmenovanými. Obě hry jsou zařazeny v kategorii "party", takže se rozhodně nejedná o vědomostní hry (se kterými mám zkušenosti, že je se mnou většinou nikdy nikdo nechce hrát - kromě Olího, protože soutěživost mezi sourozenci nekončí nikdy), ale zároveň si u nich procvičíte vyjadřovací schopnosti, což mi přijde naprosto super.
Hra Party je trošku podobná oblíbené hře Activity, ale bavila mě teda o hodně víc, zvlášt kvůli úkolům, které v Activity nejsou a podle mě jsou naprosto geniální. V téhle hře můžete natrefit celkem na pět druhů úkolů - nejčastěji budete vysvětlovat zadaná slova, popisovat různé osobnosti nebo budete dělat klasickou pantomimu. Můžete ale narazit i na dva další úkoly - verše a abeceda. U veršů vždycky jeden z dvojice řekne větu se zadaným slovem a druhý z dvojce na ní musí vymyslet rým. Jestli Vám to teď zní lehce, věřte mi, že až budete vymýšlet rýmy, zas tak lehké Vám to připadat nebude :D Abeceda je podle mě asi nejtěžší úkol. Ve dvojici musíte na dané písmeno vymyslet během časového limitu 20 podstatných jmen a zároveň nepoužívat jména. 





Druhá hra  - Ženy vs. muži je přesně o tom, co vyplývá z názvu. Ženy popisují slovíčka ze světa mužů a naopak. Musím říct, že když jsme tuhle hru hráli, měla jsem takový pocit, že jsem se asi měla narodit jako muž, protože ofsajd jsem dokázala vysvětlit naprosto s přehledem a naopak se slovíčkama jako třeba šifon nebo nějaký druhy koření, bych opravdu měla problém a byla jsem ráda, že je nemusím vysvětlovat :D Nakonec samozřejmě nutno říct, že jsme v téhle hře kluky porazily s naprostým přehledem, což opět potvrzuje, že ženský si dokáží poradit s čímkoli :D:)





Jak jste na tom vy se stolními hrami?  Máte, hrajete?:)

Článek vznikl ve spolupráci s Albi.

You May Also Like

11 comments

  1. Jeee tu hru Party potrebuju, aktivity mám rada, ale tohle zní vážně ještě lip! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Party Alias jsme hráli s kamarády a je to moc super hra! :) Nemálo jsme se nasmáli. Hodně fajn jsou taky Activity :)

    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, taky jsme se hrozně nasmáli, hlavně při vymýšlení rýmů :D:)

      Vymazat
  3. Já bych si tak nějakou hru zahrála. Už strašně dlouho jsem si k tomu nesedla a něco nedělala jen tak offline :) super článek a tipy :)
    Ejnets on the road

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas je to fakt hrozná úleva od toho blogoinsta světa :)

      Vymazat
  4. ty hry bych hned všechny brala :D

    OdpovědětVymazat
  5. priznám sa, že som lenivá si nejakú hru rozložiť..ale keď už sa k tomu dokopeme, tak je to super zábava :)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  6. Obě dvě hry mi přijdou naprosto skvělé! Já jsem celkově hrozný milovník her, ale nemám zrovna tolik možností je hrát, jak bych chtěla. Každopádně takový večer s dobrým jídlem, pitím, přáteli a hrou zní jako sen. ♥

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
  7. Ta hra vypadá parádně :-), kolikrát není nad to opravdu "vypnout" a užívat si všechno i bez vymožeností dnešní doby.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)