Měsíc v obrázcích: Únor 2018

Nejkratší a doufám že nejstudenější měsíc máme za sebou. Asi jsem si nikdy nepřála být medvěd a celou zimu prospat víc než teď v únoru. Jelikož mi zkouškové skončilo přesně 1. 2. a škola začala až včera, tak jsem většinu tohohle měsíce strávila v práci, což bylo asi nejlepší řešení, protože na žádné výletování jsem v téhle zimě neměla ani pomyšlení. Jedinou vyjímku jsem udělala na první "jarní" výjezd Baníčku, kdy jsem se jela podívat do Teplic, kde jsme nakonec i přespali, ale o tom ještě více v článku, protože to byl asi můj největší zážitek za uplynulý měsíc. A protože se mi moc venku být nechtělo, tak jsem celkem hodně navštěvovala kavárny, takže myslím, že tak do měsíce tu bude Huge food diary volume 2, kdo je pro?:)

Teď už ale hurá na fotky, protože i když jsem nikde moc nebyla, fotek pro Vás mám celkem dost :)
Tenhle balík mi přišel na začátku února a já z něj měla neskutečnou radost. Zaprvé protože byl zabalen opravdu s nápadem a vypadal úžasně a zadruhé proto, že všechny tyto věci využiju. Pokud Vás zajímá kosmetická recenze, psala jsem ji tady.

Tuhle kytičku jsem dostala od Mildy taky na začátku února. Už ani nevím proč, ale asi mě něčím maličko naštval, jak bývá jeho zvykem. Díky téhle pozornosti jsem na tu malou křivdu ale úplně zapomněla. Mám moc ráda kytičky, co mi vydrží a vím, že se s nimi za dva týdny nebudu muset rozloučit. Každopádně, ví někdo, jak se o ní přesně starat?:)
Tuhle knížku jsem dostala na zrecenzování a jsem z ní nadšená. Najdete v ní spoustu výzev, které si s partnerem/partnerkou postupně vyplňujete, lepíte si fotky, popisujete nastalé situace a nakonec Vám z toho vznikne krásná kniha plná vzpomínek a zážitků. Jsou tam výzvy z různých kategorií a některé ty nápady jsou opravdu bláznivé a myslím, že budu k některým Mildu překecávat opravdu dlouho :D Každopádně si určitě počkejte na článek, kde budete moct nahlédnout i pod pokličku tohohle úžasného nápadu.

Snídaně v The Farm byla asi nejlepší snídaně za únor. Pokud budete mít cestu kolem (a i pokud ne), tak se tam určitě zastavte a možná si nezapomeňte udělat rezervaci, na víkendové brunche se to určitě vyplatí.



Den, kdy mi skončilo zkouškové a příjemné posezení s holkama, které jsem až do teď znala jen z Instagramu. Je fajn občas přejít z online světa do toho offline.

Cafefin je jedno z těch míst, kterého mám plný instagram, ale nikdy mě tam nic netáhlo. Když ale Andulína navrhla, že bysme mohly zajít tam, vůbec mi to nevadilo. Místo je sice hodně přeplněné a objednávat si musíte všechno na baru, jinak ale dělají výborné kafe a Aničky toast vypadal taky senzačně. Anička je moje spolužačka z gymplu a jsem moc ráda, že jsme se po tak dlouhé době zase viděly a pokecaly :)
"Mildo, vyfoť mě s tím kafem a dortíčkem prosím. Ne, takhle ne. Foť to na čtverec a ne tak šikmo."

"Vidíš a tohle je přesně ten důvod, proč s Tebou nechci chodit do kaváren. Furt chceš akorát fotit."

Tolik asi k tomu :D <3
Při focení věcí na Vinted (kterých tam teď mimochodem mám spoustu) vždycky objevím nějaký kus oblečení, který už hrozně dlouho nenosím a vlastně ani nechápu proč. Třeba jako tahle Mildy košile :)
Většinou jdeme alespoň jednou měsíčně do kina. Tentokrát jsme vybrali film Prezident Blaník a za mě teda super. Zasmála jsem se a děj byl taky fajn. Chvilkami to bylo teda slabší, ale to se u těchto druhů filmů musí předpokládat, každému přijde vtipné něco jiného a co je pro jednoho už moc, může být pro druhého nejlepší scéna z filmu.
1. dočtená knížka za tenhle rok byla Šlehačková oblaka, na která jsem se celé zkouškové těšila. A nezklama mě. Naopak mě hodně dojala, motivovala a občas i pobavila. Je to přesně ten styl psaní, který jsem od Terezky očekávala a můžu tuhle knížku s čistým svědomím doporučit. 
Normálně bych sem takovou "obyčejnou" fotku vůbec nedávala, ale když jsem se dvakrát za měsíc dokopala cvičit fitbox, je potřeba to tady zmínit. Všechna čest, Anet!

Tyhle fotky mi vyfotila skvělá Kejt, kterou jsem zatím sice viděla jen dvakrát, ale už teď mám pocit, že se známe celou věčnost a vždycky si máme o čem povídat. Je to další člověk, kterého znám díky instagramu a díky blogování a scházet se s lidma, co mají stejné zájmy jak vy a ve spoustě věcech Vám naprosto rozumí, je prostě moc fajn a hrozně mě to naplňuje a motivuje :)
Baret, který jsem si mermomocí musela koupit, jsem zatím měla celkem asi ... no vlastně naprosto přesně nulakrát. A zatím dost pochybuju, že někdy přijde jeho čas. Ještěže jsem si nekoupila žádnou drahou parádu, ale jen tenhle levný kousek z Primarku.
I přesto, že je venku zima, jak když praští, občas už dopoledne sluníčko svítí natolik, že dokáže vyhřát náš uzavíratelný balkon a je tam pak skoro jako v sauně a já můžu dopoledne strávit tak, jako bych to udělala v půlce července.

O mém boxovém zážitku a o neúspěšném lovu bundy jsem psala tady.
Cafe Cafe je sice na první pohled fajn podnik, ale očekávejte, že si připlatíte. A pokud budete chtít šetřit, jako jsem to zkusila já, přistane Vám na talíři pár kusů masa, 4 kusy oliv, které nesnášíte a hrstka (nebála bych se říct klidně hrstička) natrhaného salátu. A to je dámy a pánové prosím Ceasar salát. Hlad jsem vlastně ani mít nepřestala a celé jídlo bylo snědené asi za tři minuty.

Tyhle nádherné růže jsem dostala k Valentýnu, protože jsem prý největší miláček a hodňouš. Dobře, to neříkal, ale určitě si to myslel. Znáte to, chlapi musí být pořád za drsňáky a nesmí přiznat žádnou slabost :D


Tři moji party kluci. Jsem zvědavá, od kterého z nich vzejde první stížnost. Tak schválně kluci, vyhlašuji Vám soutěž, kdo čte můj blog nejčastěji. Můj soukromý tip je, že taťka, tak uvidíme :D
Přijde mi, že se tenhle malej prďola narodil teprve před chvílí. A ono jsou to už dva roky, neskutečný, jak ten čas letí :)

Jedno úterý jsem Mildu vytáhla na přednášku Veroniky Kašákové, jejíž příběh zaujal dávno a s radostí pořád sleduju její cestu a to, co se snaží dělat pro děti z dětských domovů. Přednáška byla zaměřená trošku jinak, než jsem čekala, ale i tak jsem nebyla zklamaná a něco si z ní odnesla. 
Oblíbené místo Twenty7

Poslední únorový víkend - ano, v těch největších mrazech - jsme se vydali za Baníkem do Teplic. Většina hospod byla klasicky před zápasem zavřená a tak jsme kromě trápení s hladem a žízní, měli i trápení se zimou. Nakonec se přeci jen našel jeden fajn podnik, kam jsme se vrátili i po zápase a zůstali až do zavíračky, kterou kvůli nám pan hospodský pěkně protáhnul. Když nebudete v Teplicích náhodou vědět, kam zajít na jídlo a pivo, určitě zkuste Restauraci u zámku. A noční podnik, co jsme tak zjistili, tam je asi jediný - Luna. Výjezd byl až na to šílenou zimu super, a taky škoda, že se nepřivezlo o dva body víc. Vždycky se nestačíme divit tomu, jak je všechno mimo Prahu tak levné. I když zrovna Teplice nás teda překvapily svým pravidlem "Cena, co je psána, není dána" a třeba ubytování, co měla stát 950 Kč, tak stálo najednou 1290 Kč. A to nebylo zdaleko jediné cenové překvápko :D
Po pěkně nabitém víkendu, jsme si ještě domu pozvali kamarády a zahráli si pár partií skvělé hry Party Alias, která vlastně spočívá ve vysvětlování slov a dalších podobných úkolech se slovy a pak jsme taky zkusili hru Party alias Ženy vs Muži.  Tyhle typy her mám moc ráda, protože kromě toho, že si při nich skvěle bavíte, tak si taky rozšíříte slovní zásobu a něco nového se naučíte. V březnu pro Vás chystám celý článek, tak se těšte! :)

No a na závěr otázka pro Vás: Jak se Vám líbí nový nadpis tohohle pravidelného článku? Říkala jsem si, že by bylo fajn mít všechny nadpisy článků v češtině, když tak píšu i svůj blog :)

You May Also Like

5 comments

  1. No podle těch fotek a mini příběhů to nevypadá jako tak nudnej měsíc, jak na začátku píšeš :)
    A nechápu jak to děláš, že ti to na všech fotkách tak sluší :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé moc děkuju :) a je pravda, že když to takhle dám dohromady, bylo toho vlastně docela dost :D

      Vymazat
  2. Máš krásný fotky, Anet :) ale podle toho, co máš na sobě, to vypadá, že máte v Praze docela teplo.. :D v těch silonkách / punčochách bych minimálně do dubna ven nevyšla :D
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Deni:) ale ty silonky jsou ze zacatku unora, to tu bylo asi 12 stupnu .. ted uz chodim jen zabalena v bunde a dzinech:D

      Vymazat
  3. Super fotky! Šlehačková oblaka jsem si taky chtěla přečíst, tak jsem ráda, že se ti líbí. A na Blaníka jsem taky chtěla jít, a pak mě právě odradilo pár lidí, kteří to spíš zdrbli, tak uvidím...
    Kout světa

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)