Photo diary: December 2017

Konečně jsem se dostala k tomu, abych Vám shrnula poslední měsíc loňského roku. Jak už asi víte, leden je pro mě vždycky celkem náročné období, protože mi začíná zkouškové. Tohle zkouškové by sice mělo být celkem v pohodě, ale nabrala jsem si docela dost volitelných předmětů, abych to pak nemusela dohánět ke konci studia. Snad tohle zkouškové teda do konce ledna zvládnu a pak budu mít víc času na blog a bude tu i víc článků.

Teď ale zpátky k prosinci. Když jsem zpětně stahovala fotky do počítače, uvědomila jsem si, proč ten prosinec tak rychle utekl. Já jsem se totiž ani na chvilku nezastavila. Dokonce ani na Vánoce ne, protože hned druhý den jsme jeli do Lichtenštejnska a přesně o tom bude můj další článek :)

Na rozdíl od loňského roku jsem letos dárky sháněla ještě 22. a tak jsem se nevyhnula předvánočnímu stresu a taky plným obchoďákům. Dárky jsem balila dokonce až 23., ale musím říct, že se mi to letos docela povedlo (i když to nebyly takové ty krásně seversky zabalené dárky, ze kterých vykukovala šiška) - nikde nic nepřečuhovalo a všechno vypadalo uhlazeně, to je asi poprvé, co se mi to takhle hezky povedlo, takže se musím pochválit :D

Teď už Vám ale ukážu všechny fotky z prosince, a i když budou především vánoční, tak je tam taky spousta zážitků nevánočních. Jinak bych Vám všem chtěla popřát všechno nejlepší do nového roku - hlavně pohodu, zdraví, žádný stres a pro studenty úspěšné zkouškové! <3
Hned na začátku prosince, skoro první týden kdy byly otevřené skiaréaly, jsme se s Mildou vydali na Monínec na snowboard a na lyže. Milda si totiž nakoupil nové lyžařské vybavení a tak s ním teď pořád musím jezdit na hory (možná je fajn, že mám teď zkouškové, jinak by mě asi uhonil:D) a on mě zas na oplátku musí pořád fotit - a takhle to přesně ve vztahu má být - vyrovnané!:D
V prosinci jsem zase tolik nenakupovala, ale pořídila jsem si dvě věci, ze kterých mám opravdu velkou radost. Jedno jsou tyhle kozačky, které mi vybrali a koupili rodiče (to jsme se vyjímečně zas na něčem shodli) a druhá je tahle čelenka (tak na té jsme se s mamkou totálně neshodly a při každé příležitosti mi říká, že je hrozná, ať ji okamžitě vyhodím :D). Takže mě zajímá Váš názor, líbí se Vám tahle čelenka?:)


S Deny jsme se zase byly podívat v naší oblíbené kavárně Cathedral a rovnou jsme to spojili s předvánoční procházkou po Staromáku. Opět jsme byly nadšené z interiéru kavárny, který je prostě úžasný!


Na začátku prosince hrál Baníček na Slavii a tak jsem si po dlouhé době užila dva zápasy hned takhle za sebou, protože v listopadu hrál na Spartě. Na Slavii je ale tradičně vždycky lepší atmosféra a ani tentokrát tomu nebylo jinak a i přes tu hroznou zimu jsem si zápas skvěle užila :)


Jedna z věcí, kterou si na Vánocích hrozně užívám, je výroba adventního věnce, to mě fakt baví a je to moje asi nejoblíbenější vánoční dekorace :)


Letos to bylo poprvé, co jsme s bráchou dělali na perníčky to bílé zdobení, a tak jsme si s tím náramně vyhráli. To, že nejsme žádní šikulové, je na první pohled jasný, ale nadšený jsme myslím byli víc než kterákoli food blogerka :D

A kromě cukroví jsem se snažila jíst i trochu zdravě (aspoň jeden den v měsíci by se to mělo, no ne?:D)

Přečetla jsem úžasnou (a zároveň taky dost drsnou) knížku Krvavé jahody, což byla moje poslední přečtená knížka za rok 2017. Celkem jsem jich přečetla 17 a do nového roku si teda dávám cíl přečíst jich o 3 víc. Chtěli byste článek o všech knížkách, které jsem za rok 2017 přečetla a jaký na mě po delším odstupu zanechali dojem?:) Já totiž nerada čtu knížky, které si přečtu a za chvíli už ani nevím, že jsem je četla a nic si z nich neodnesu.


 Když jsem sledovala instagramy blogerek, jak jim každý den přijde aspoň jeden PR balíček, byla jsem z toho trochu smutná, ale o to větší radost jsem měla, když mi nakonec taky přišel jeden balíček. Bylo to od firmy Bourjois a zhodnocení celého balíčku najdete u tohohle postu na instagramu.

S Evčou jsme našly nejlepší místo na focení - Ikea! Důležité je schovat různé cedulky a snažit se tvářit nenápadně, protože i tak ty lidi prostě divně koukají :D

Den před Vánocema jsme se celá rodina z mamky strany sešli u tety a u strejdy a oslavili Vánoce předčasně. Fíla, který ještě loni jen tak posedával a roztěkaně koukal, kolik je to tam vlastně lidí, tak letos už běhal po baráku, rozbaloval a rozdával dárky a užíval si pozornosti :D:) Teta připravila výborné občerstvení, které vždycky vypadá tak dobře, že je mi až líto to jíst.

Tak a tady už je naše štedrovečerní večeře a taky vánoční polaroidová fotka, která se myslím moc povedla. Jako tradičně jsem k večeři měla kaši a řízek, mňam! A letos jsem si to ještě zpestřila Aperolem :) Vánoce letos proběhly naprosto v klidu (na naší rodinu až v nezvyklém) a moc jsem si ty chvíle, kdy jsme zase byli všichni pohromadě, užila :)
Sama ráda sleduji, co dostali ostatní k Vánocům. Tak bych se Vám chtěla pochlubit se svými dárky, ze kterých mám největší radost - sluchátka AirPods, který bych si sama nikdy nekoupila, ale teď jsem z nich opravdu nadšená (hlavně protože se nezamotávaj:D), knížka Domácnost bez odpadu, kterou jsem si už dlouho přála, pak spodní prádlo Calvin Klein a taky knížku Šlehačková oblaka, na kterou jsem moc zvědavá. A pak taky Sodastream, který nás zase posouvá o kousek víc k zerowaste životu :)




Tak a na závěr malá ochutnávka tří fotek z Lichtenštejnska, abyste se měli na co těšit na příští článek:)

A jak jste si Vánoce užili vy?:)

You May Also Like

13 comments

  1. Moc pěkné fotky, sluší ti to na nich :) A máš super růžovou bundu, docela podobná té mé, akorát já mám těhotenskou :))

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoje fotodeníčky fakt miluju, protože jsou perfektně nafocený <3 Jsem ráda, že sis Vánoce užila, já je tradičně strávila doma a odpočinkem, ale nelituji toho :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky :) na snowboardu bych se ráda naučila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro me je to daleko vetsi zabava nez lyze :)) a dekuju Ti!

      Vymazat
  4. Moc krásné fotky a dárky :) Já si Vánoce taky užila poměrně v klidu!

    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
  5. Sakra ty máš krásný nohy :D (ne, nejsem úchyl, neboj) :D Je fajn že sis tak užívala, přeju úspěšné zkouškové a pokud se můžu vyjádřit za sebe - článek o knížkách bych určitě ráda :) A co se týče focení v IKEA ne že by mě to taky nenapadlo, ale pokaždý když tam jsem je tam hrozný nesmysl lidí a než bych schovala všechny cedulky tak aby si lidi nemysleli že to tam chci ukrást nebo podpálit tak by asi zavřely :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee dekuju, to si me potesila :))
      Joo nam to taky docela trvalo 😂😂

      Vymazat
  6. Vážne krásne fotky. Vyzerá že december si si moc užila! Ten wellnes ti závidím:3
    Pozývam teba a tvojich čitateľov na giveaway na mojom blogu GIVEAWAY



    OdpovědětVymazat
  7. Ta růžová bunda je naprosto skvělá, Anet!
    The Linheart

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)