Cestovní deníček: Morava II. (Mikulov a Zaječí)


Tak jsem se konečně dostala k napsání pokračování našeho výletu na Moravu, kde jsme byli začátkem července. O pátku a sobotě jsem Vám psala už tady, tak teď se pojďme podívat, kam jsme vyrazili v neděli :)

Hned ráno po snídani jsem běžela do infocentra, kde jsem si pořídila turistický deník, o kterém mi předchozí den řekla Jíťa a mě ten nápad hned zaujal. Pokud nevíte, o co se jedná (já jsem o tom třeba do teď nikdy neslyšela), tak je to taková malá  knížečka, kam sbíráte turistické vizitky z památek po ČR, Slovensku, Německu a Polsku. Pokud Vás to zajímá víc, můžete se podívat na jejich stránky.

Když jsem sehnala nálepky z Valtic, vyrazili jsme do Mikulova, což byl náš první cíl. Jelikož bylo vedro k padnutí, nezdálo se mi jako dobrý nápad vycházet nahoru na Svatý kopeček, ale protože byli ostatní pro, neměla jsem na výběr. Nakonec to nebylo ani tak hrozné, jak to zezdola vypadalo :D Naštěstí. A ten výhled na celý Mikulov za to určitě stál :)




Dále jsme pokračovali procházkou městem, které mě zaujalo hlavně svým klidem a pohodou, kterou jsem tam pociťovala. Tohle mají asi všechny tyhle vinařské oblasti společné, ale z Mikulova jsem to opravdu cítila nejvíce. Došli jsme až k zámku, který lemovaly úžasné zahrady. Kdo by to řekl, že i u nás v Čechách máme tolik krásných zahrad :) Dali jsme si oběd na náměstí, koupily turistické vizitky (jen my s Jíťou, kluci mají z našeho sbírání trošku srandu :D) a pokračovali jsme na poslední místo našeho výletu. Do Zaječího. Nejeli jsme přímo do města, ale byli jsme se podívat na vyhlídce Dalibor, která je u Vinařství U Kapličky, kde se natáčely Bobule (přiznávám se, že jsem na oba díly koukla až potom, co jsme se z Moravy vrátili a pokud jste je ještě neviděli, určitě Vám je doporučuju). Tím náš výlet skončil a my jsme se po zacpané D1 vraceli zase zpátky do Prahy:)

Byli jste taky na Moravě na vínu, nebo se třeba ještě chystáte a nebo Vás to vůbec neláká?:) Protože mě to třeba nejdřív nějak nelákalo, ale nakonec jsem byla opravdu ráda, že jsme jeli, protože to byl skvělý výlet :)








You May Also Like

2 comments

  1. V Mikulově a na Svatém kopečku jsem byla minulý rok a byla to neskutečná nádhera, hned bych se tam vydala znovu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Mikulov som navštívila tuším pred dvomi rokmi a veľmi sa mi tam páčilo.

    https://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)