Na skok do Ostravy


Vždycky se mi hrozně líbilo, jak všechny blogerky píšou články z vlaku, a proto když mi Milda oznámil, že pojedeme na pracovně-poznávací (Milda pracovní, já poznávací) výlet do Ostravy, měla jsem jasno, že si na zpáteční cestu vlakem musím vzít svůj macbook a shrnout všechny své dojmy, dokud jsou ještě čerstvé.

Poslední dobou Mildu pořád otravuji s fotkami z dovolených u neuvěřitelně čistého moře, z výletů po České republice a taky třeba jen s fotkami z venkovních zahrádek kaváren, které na mě útočí snad ze všech instagramových profilů. Je krásně, tak proč taky sedět doma, že jo? Když Milda přišel s výletem do Ostravy, byla jsem v sedmém nebi. Miluju Ostravu. A jestli nechápete, co na ni vidím, tak si z toho nic nedělejte, on to nikdo moc nechápe. 

Cestou tam jsme jeli autem a můžu Vám říct, že cesta vlakem je oproti tomu ráj na zemi. Žádné uzavírky, vymýšlení objížděk a taky žádné nervy, když si Milda myslí, že ve zúženém pruhu je dostatek místa na předjíždění. Do Ostravy jsme dojeli asi kolem druhé hodiny a jelikož jsme tam auto nechali, čekala nás příjemná procházka po téměř prázdných ulicích Ostravy.




První cíl byl naprosto jasný - musím vidět Bazaly. Chvilku jsme se dohadovali, jak moc jsou 2 km asi daleko (a ještě v tomhle vedru), ale nakonec jsme to zvládli (nutno podotknout, že Milda neměl moc na výběr, chudák). Cestou jsme narazili na krásnou budovu Nové radnice a já hned věděla, že tam potřebuju fotky. Nafocení outfitu měl teda Milda za sebou a pokračovalo se na Bazaly. 









Už z dálky jsem je poznala (teď trošku kecám, zas taková dálka to nebyla, ale ta věta se mi  líbí a navozuje pocit dramatičnosti :D). Celé okolí stadionu je v naprosto katastrofálním stavu - zanedbané, všude plevel, téměř žádní lidé. Až mi z toho bylo smutno, když jsem si vzpomněla na ty davy, co tam dřív produdily na zápas a jak bylo všude veselo. Spojil se ve mně pocit štěstí a smutku. Štěstí, že tam znovu jsem a živě se mi vrací všechny ty vzpomínky, a smutku z toho, jak to tam teď vypadá. 

Zpátky už jsem Mildu na pěší procházku nepřemluvila, a tak jsme se svezli do centra trolejbusem. Dalším bodem programu byla Kočičí kavárna Čauky mňauky (těšila jsem se, že konečně nějakou kočičí kavárnu navštívím). Milda se k tomu dlouho nějak nevyjadřoval (až to bylo podezřelé) a když jsme přišli až ke kavárně, vzpomněl si vlastně, že má alergii na kočky a že to asi fakt nedá. Řekla jsem si, že už ho teda pro dnešek nebudu trápit a zašli jsme si jenom pro pití do Alberta :D:) 




Pak už jsme se vydali na Hlavní nádraží, cestou si ještě vyfotili Kostel Panny Marie Královny a pak už jen koupili lístky a čekali na vlak zpátky do Prahy. Ve vlaku jsme si dali konečně ty všemi zmiňované sushi (minule je totiž neměli) a musím říct, že za 80 Kč je to fakt luxus :D:)

Mám takové výlety moc ráda, vždycky mi dodají energii a zároveň příjemný pocit únavy po nabytém dni :) Na jakém výletě jste v poslední době byli vy, nebo kam se teď chystáte?:) My jedeme o víkendu na Moravu ochutnávat vína, takže se těšte na článek plný tipů a fotek z Moravy :)





You May Also Like

3 comments

  1. Nikdy jsem Ostravu neměla možnost pořádně prozkoumat, a asi jsem zase o tolik nepřišla :) Haha! Moc ti to sluší :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám se k těm, kteří Ostravu nemusejí :D Sice od ni bydlím 30km, ale poslední rok jsem tam byla jako doma. Na jedno strávené odpoledne to je asi dobrý, ale po nějaké době člověk přijde na to, že tam nemá co dělat :D Max. jít na hambáč, do kina nebo do nákupáku. Škoda, že jste nakonec v Čauky mňauky nebyli, ale chápu, že alergie je celkem dost problém :( Ale máš pravdu v tom, že ostravská radnice je pěkná :)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky :) Já ve vlaku zatím článek taky nepsala, ale to je tím, že vlakem nejezdím :D :)

    My se chystáme na výlet zrovna za chvilinku, jen kousek od Prahy, ale těším se moc :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)