Photo diary: May 2017


Ani nevíte, jak jsem ráda, že konečněn píšu nový článek!

Třikrát HURÁ! HURÁ! HURÁ!

Poslední měsíc byl pro mě asi jeden z nejnáročnějších v životě - hlavně po psychické stránce, protože jsem fakt cíťa a slaboch a všechno si hrozně beru :D Třeba jako to, že je celý víkend 30 stupňů, všichni jsou na Náplavce/u vody/na výletě a já sedím doma a snažím se učit. Takhle asi vypadal ve zkratce můj květen. Naštěstí první půlka ještě nebyla tak hrozná, takže pro Vás mám i nějaký fotky.

Většinu zkoušek už mám naštěstí za sebou. Ještě mě čeká jeden zápočet a dvě zkoušky, které snad už budou trošku lepší než ty doteď. Studovat práva prostě není žádná sranda, ještě když nejste zrovna největší studijní typ. Tím se dostávám k další (dneska už poslední, slibuju) stížnosti - druhá věc, která mě neustále při učení vytáčela, byli lidi, kteří studují na soukromých školách (samozřejmě tím nehážu všechny do jednoho pytle), musí se za celé zkouškové třeba 3-4 dny učit a dělají z toho největší peklo na zemi. Ne, věřte mi. Jsou školy, kde je opravdu peklo, Vaše školy jsou ještě procházka růžovou zahradou. Původně bych ani o něčem takovém nepsala, ale když jsem u jedné blogerky na instagramu narazila na příspěvek, kde se slečně vysmívá, když jí něco podobného napíše, tak jsem si řekla, že Vám o tom sem napíšu, ať taky zjistím názor ostatních - takže budu ráda, když mi napíšete, co si o tomhle myslíte vy.

Tak a teď už jdeme na pozitivnější část - račte vstoupit do mého uplynulého měsíce :)


Hrozně jsem se těšila, až jednou půjdu na první máj na Petřín. Jasně, je to taková pražská prvomájová kýčovka, ale stejně jsem z toho byla nadšená a hrozně jsem si ten den užila :) A dokonce jsem i Mildu překecala na tu fotku - když už kýč, tak se vším všudy :D:)




Na začátku května jsem si nechala dobarvit vlasy (i když původně jsem chtěla udělat spíš přirozený odrost, nakonec to spíše bylo dobarvení) a tak jsem pár dní svítila jako sluníčko a radši chodila jen v culíku. Barvu už naštěstí dozářila, a tak můžu na veřejnost i s rozpuštěnýma vlasama. Ale jsem poučená, už zas dlouho ke kadeřnici NE-E.


Když rodiče viděli moje zoufalství ze zkoušek a z vlasů, tak už věděli jak na mě a udělali jsme si výlet do Primarku :) Nejvíc mě potěšil kuft, kytičková kabelka, kytičková košile a světle modrá šatová košile (jo, kytky teď hodně jedou, tak nebudu pozadu přece).






Zkouškový = čas odměn. Ale o tom jsem Vám psala už v minulém článku (a o mých botičkách taky). Jo a přidávám jednu sranda fotku z bruslení :D





A máme tu další splněný kýč z Prahy - západ slunce v Riegračích.



V květnu jsem byla dvakrát v oblíbeném podniku Phill's Corner v Holešovicích - jednou jsme s Mildou zašli na oběd a podruhé jsem se účastnila blogerského výprodeje (více o něm dole). Musím říct, že mě tenhle podnik celkem zklamal - a to i přes výborné jídlo a krásné prostředí. Co ale kazí celý dojem, tak to je bohužel obsluha. Pomalá a neochotná, bohužel.



Konečně jsme pořídili sezení na balkon. Jsem z něj naprosto nadšená a na balkoně teď opravdu trávím většinu času, co jsem doma. Protože, co má na to, když přijdete po celém dni ve škole a v práci domů, otevřete si cider a dáte si vodnici? Určitě se těšte na další článek z kategorie Jak bydlím. A dole na fotce kytičky od Mildy k svátku:)






Jedno příjemné pozkouškové dopoledne v centru města s jediným člověkem, který chápe moje učení! Takže, když je třeba si postěžovat, vím, kam se obrátit :D:)


Pokud přemýšlíte, že zajdete na nějaké divadelní představení v Praze, tak Vám určitě doporučím Bytnou na zabití ve Vinohradském divadlo - vtipné představení, výborní herci (např. Václav Vydra nebo Filip Blažek) a propracovaný příběh s neočekávaným koncem.











Tak, jak jste si asi všimli z instagramu, zúčastnila jsem se blogerského výprodeje oblečení ve Phill's corner. Bylo vedro, takže lidí moc nepřišlo (a tudíž jsme toho moc neprodaly), ale i tak jsme si to skvěle užily, vyfotily se a popovídaly si o věcech, o kterých se s normálníma lidma zas tolik bavit nedá. Je fajn se potkat s lidma, které baví to samé co Vás :)




Co myslíte sukně? Hot or not?


A závěrem teda fotku už z dneška a moje radost z hotové zkoušky z Občanského práva hmotného.

A jak jste se měli v květnu vy?:)

You May Also Like

3 comments

  1. Já tyhle tvoje fotodeníčky fakt miluju :D ♥ Můj květen byl jako když nebyl :D Taky jsem většinu času strávila nad učením, a čím víc se blíží prázdniny, tím je to horší.. Co se týká studentů soukromých škol, mám na to stejný názor jako ty, a to ať už se jedná o vysoké, nebo střední školy :) Posezení na balkóně máte moc pěkné, máme podobné, jen máme i židličky dřevěné :) Přeji pevné nervy u zbytku zkoušek :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tvůj článek o učení mě fakt dostal. zvlášť když ja včera zveřejnila dost podobný :D:D a ano. Naprosto s tebou souhlasim. Fnukat nad tím, ze člověk studuje na soukromé škole a má to fakt těžký, mi úplně pilo krev :D proto jsem v závěru svých učicich dnů sledovala hlavne tvůj insta, protoze jsem se uklidňovala tim, ze nejsem jediný člověk na světě, co tráví měsíce učením zákonů.. Ale že je nás více a jsme tak nějak rozumní a nemáme tendence si dělat 10prispevku na téma "mam těžký zivot. Nemůžu jít na aperol"...
    Jinak držím palce, ať zkoušky co nejrychleji dodelas, a pak bychom si mohly udělat nějaký sraz, co? :))

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)