Moje nenakupovací předsevzetí I.: Timberlandy a home decor

Na začátku roku jsem si dala takové předsevzetí, které jsem ale nikde nepublikovala, ani s nikým nesdílela, protože se prostě dost dobře znám. Ale jelikož se první měsíc celkem vydařil, rozhodla jsem se to shrnout do dnešního článku. Nenakupovací předsevzetí nespočívá ani tak v nenakupovaní jako spíš v nezřízeném nakupování blbostí. Koupit si trička s nápisem, jen protože se mi teď zrovna celkem líbí a hlavně jsou ve slevě, nebyl ještě loni žádný problém. Ale za celý leden (měsíc plný povánočních slev a tedy velkého nebezpečí pro mě) jsem si nekoupila ani jedno tričko. Ani žádné jiné oblečení. Jediný můj módní úlovek, který jsem si ve slevách koupila byly moje už rok vysněné Timberlandy, které teď opravdu nosím skoro pořád a ani je nechci sundávat. Nevzpomínám si, že bych někdy měla o boty takový strach jako mám teď. Už chápu Carrie Bradshaw a její nekončící lásku k botám. 

Tohle předsevzetí tedy spočívá v tom, abych si kupovala spíše kvalitnější a dražší věci, které mi vydrží a budu z nich mít opravdovou radost, která doufám vydrží déle jak dvě hodiny po nákupu. Tuhle mojí challenge jsem udělala rovnou ve čtyřech kategoriích: oblečení, kosmetika a drogerie celkově, home decor a knihy. Tak se pojďme na každou kategorii podívat postupně, jak se mi to povedlo :)

Oblečení:

Jak už jsem psala nahoře. Za celý leden jsem si koupila jenom svoje vysněné Timberlandy. A nejlepší na tom je, že i celkem přestávám mít pocit, že nemám co na sebe. Naopak jsem vytáhla pár kousků, které už jsem dlouhou dobu neměla na sobě a zjistila jsem, že jsou pořád hrozně super. Taky jsem si od mamky půjčila kabát, který se mi líbil, abych taky v zimě trošku obměnila svůj outfit. A ani nebylo potřeba, abych si koupila něco nového.



Drogerie:

Celkově nepatřím mezi lidi, co by hodně nakupovali kosmetiku. Nechápu holky, co každý měsíc přidávají obsáhlé články s tím, co všechno spotřebovaly. Já mám doma tolik kosmetiky, že bych třeba rok nemusela kupovat šampony. Jediné, co si pravidelně kupuju jsou odličovací tamponky a pudr. Ostatní mi vydrží opravdu dlouho. Co jsem si teda koupila za leden? Zaujala mě nová limitka od Balea, takže jsem si koupila sprchový gel a pak ještě tělový peeling do sprchy, který jsem potřebovala. Ale přiznávám, sprchový gel jsem nepotřebovala, jen se mi zalíbil obal ( #přiznání).


Home decor:

Přecházíme k nejobsáhlejší kategorii. Jelikož jsem se, jak už jistě víte, přestěhovala, tak pořád ještě dokupuji nábytek a různé vybavení. Kromě Timberlandů jsem si v lednu splnila ještě jeden sen - konečně jsem si koupila toaletní stolek! Ani netušíte, jakou z něj mám radost :) Je to taková ta klasika, kterou má doma hodně holek, ale i přesto si myslím, že si ho každá dokáže zútulnit tak, že je to vlastně tisíc různých stolků. A to se mi na něm líbí. Já osobně ještě pořád nemám tu finální podobu a stále si ho nějak předělávám. Další věc, která přibyla v mém dvojpokojíčku je postel Hemnes, kterou jsem chtěla původně jako svoji postel, ale nakonec ji mám jako gauč/postel pro hosty. Každopádně jsem ale moc ráda, že ji mám! Je skvělá. I když sestavování nám zabralo půlku soboty a stálo nás pár nervů!:D A poslední, co jsem si koupila spadá spíše to kategorie "decoration". Protože už mi přijde (ne teda podle počasí), že se trošičku blíží jaro, a v Nanu nana už to tak vypadá úplně, tak jsem si pořídila úžasného růžového ptáčka a svíčku, který mi teď zdobí můj podtác na okně, který ještě nedávno vypadal vánočně. Uznávám, že tohle sice byla taková menší zbytečnost, ale já mám prostě hrozně ráda dekorace, které ladí s aktuálním ročním obdobím.





Knihy:

A tahle kategorie zůstává za leden úplně prázdná. Ale v únoru to určitě napravím, protože pár knížek mám už vyhlídnutých :)

You May Also Like

3 comments

  1. Řekla jsem si něco podobného jako ty a už taky nechci tak moc nakupovat. Zjistila jsem, že má skříň obsahuje opravdu spoustu věcí, které už jsem neměla dlouho na sobě a tak jsem si řekla, že je buď budu více nosit nebo je tedy vyhodím. Timberlandy chválím, mám podobné, ale ne prostě tyhle pravé, snad jednou...No a stolek je prostě krása pohledět:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  2. ten stolík máš krásny :) taký čistý,jednoduchý.. nič neprekáža :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)