RECENZE: Olympus PEN E-PL7

Krásné odpoledne :)

Tento článek sice nějak tématicky nezapadá na můj blog, ale nemůžu se s Vámi nepodělit o moje postřehy k mému novému miláčkovi Olympusu PEN E-PL7. Jak už jsem psala dříve (no, už hodně dříve), recenze bude z pohledu laika - tedy žádné odborné termíny, spíše postřehy, které jsem za dobu používání získala. Určitě je tu spousta z Vás, kteří o foťáku už slyšeli, nebo po něm dokonce touží. To by pro mě nebylo žádným překvapením, neboť ho poslední dobou stále častěji vídám v různých wishlistech a právě pro vás a taky pro všechny ostatní, které to zajímá, je tu dnešní článek. Dozvíte se například, proč je právě tenhle foťák ideální pro blogerky a nebo jaké má výhody oproti zrcadlovkám.


Výhody pro blogerky

Jednou z hlavních výhod pro blogerky (hlavně tedy pro vlogerky) je výklopný displej. Není nic horšího, než když se natáčíte a vůbec na sebe nevidíte a musíte to nahrávat třeba dvakrát nebo třikrát. Kromě videí je to samozřejmě dobré i na focení selfie, což ocení asi úplně každý:) Další věc, kterou považuji za velkou výhodu je váha foťáku. Je lehký, takže ho opravdu s sebou můžete nosit kamkoli jdete a máte daleko víc příležitostí vyfotit něco pěkného. Kvalita fotografii i videí je určitě srovnatelná se zrcadlovkami, možná o malý stupínek horší, ale zas komu by se chtěla pořád někam tahat zrcadlovka? Co určitě můžeme zařadit mezi výhody pro blogerky je elegance a styl, které tento foťák bezpochyby má. I to je jeden z důvodů, proč po něm tolik blogerek touží, hlavně po té bílo-zlaté kombinaci, která je jak dělaná pro holky. A nakonec si nechávám to, co považuji asi za největší výhodu a co mi děsně ulehčuje veškerou práci s foťákem- WiFi! Sice mi chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak ji používat - v mobilu se musíte nejdříve napojit přímo na WiFi od foťáku a pak si ještě stáhnout aplikaci Olympus share, kde teprve můžete fotky prohlížet a ukládat si je do mobilu a pak je hned sdílet třeba na instagramu nebo na facebooku. A to je pro blogerky téměř nezbytností, no ne?


Výhody

V týhle kapitole zmíním ještě další výhody, které jsou spíše technické, ale zase Vám o trošku přiblíží funkce, které Olympus PEN E-PL7 má. První z nich je funkce vodováhy, která nám ukazuje, jestli fotku fotíme rovně, nebo třeba moc zakloněně. Další plus, které jsem objevila, je nastavení jasu a kontrastu přímo při focení, což se hodí vždycky. Z výhod příslušenství bych asi vybrala lehkou výměnu objektivů a taky blesk, který se snadno ovládá - pro zapnutí ho stačí nadzvednout a pro vypnutí dát zase dolů, a proto se Vám nikdy nestane, že když chcete vyfotit fotku bez blesku, tak se Vám omylem nezapne. Výhodou je také možnost připojení foťáku přes HDMI kabel do televize. Určitě všichni známe ty chvilky, kdy přijedeme z dovolené a všichni příbuzní se okolo Vás sesednou a na fotky ve finále nikdo pořádně nevidí. Tenhle problém je tedy vyřešen. Poslední z výhod, kterou bych ráda vyzdvihla je možnosti fotit fotky přímo jako koláže - můžete vyfotit tři fotky v rámečkách vedle sebe a foťák Vám koláž sám zpracuje, no není to paráda?:)


Nevýhody

Bylo opravdu nesmírně těžké hledat nějaké nevýhody tohoto foťáku, protože je to prostě naprostý miláček. Ale jak se říká, každá mince má dvě strany, takže se pojďme podívat, s čím jsem trochu bojovala. Dvě nevýhody jsou spojené se stativem, který používám pro natáčení videí a občas i pro focení outfitů. Tou první je špatné ovládání zoomu, když je foťák na stativu a tou druhou, tou důležitější, je nemožnost použít výklopný displej, pokud nemáte ke stativu dokoupené další příslušenství. 

You May Also Like

1 comments

  1. Super clanok, tento olympus by som si chcela tiez niekedy zaobstarat, ale asi to este potrva znacny cas😕

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)