Book wishlist

Nechápu, že mě vždycky k určitým věcem, které bych třeba i ráda dělala, musí něco motivovat. Proč se prostě nedokážu sama namotivovat? Bylo by to všechno hned jednodušší! Přesně takhle to mám se čtením - když někde (čti pinterest) vidím hezkou fotku, jak si někdo zachumlaný v postýlce v ruce s horkou čokoládu čte knihu, hned mám chuť taky nějakou popadnout. Ale pak nastává druhá situace, kdy třeba jedu dlouhou cestu autobusem, nudím se, ale radši sleduji cestu, než abych se přinutila číst. Takhle mě ke čtení motivoval Den nepřečtených knih, který vycházel na poslední prázdninový den 31.8. Je to takové symbolické, značí to návrat do školy a potřebu znovu začít číst. Ale pro mě je letos 1. září prázdninový den jako každý jiný už po dobu 3 měsíců. I přesto jsem si udělala test na této stránce a zjistila jsem, že bych měsíčně mohla přečíst až 1208 stran! Wow, to mě šokovalo a říkala jsem si, že to ani není v mých silách. No, ale do čtení jsem se opět dala a pokračuji v již dva měsíce rozečtené knize Fakt se to stalo?

Dneska bych se chtěla zaměřit na knihy, které mě zaujaly, a o které bych ráda rozšířila svou skromnou knihovničku. Připravila jsem si pro Vás knížky všech možných kategorií - blogerské, kuchařky, seberozvíjející se a i jiné. Tak jdeme na to :)


1. Konec prokrastinace - Petr Ludwig: Na tuhle knížku koukám už poměrně dlouho. Četla jsem na ni samé kladné recenze a navíc je už na světě několikáté vydání, takže by asi byla chyba si ji nepořídit. Navíc mám s prokratinací velké problémy a přiznejme si, že léto už končí a škola je pomalu na spadnutí, takže by to s tou leností a nicneděláním chtěla něco udělat :D

2. Lahodně s Ellou - Ella Woodward: Jak už jste si jistě všimli, nejsem žádná kuchařka! Ne, opravdu, vůbec žádná! Vaření je pro mě cizí slovo a ještě navíc jsem strašná nešika. Jenže to tak nechci nechat, protože vím, že nebude pořád někdo, kdo by mi navařoval a já nechci své tělo živit pořád jenom těštovinama a toustama. Navíc tahle kuchařka mě hodně zaujala, některé recepty mi ani nepřijdou složité a navíc je to všechno zdravé, takže to mé tělo určitě ocení a ještě mi poděkuje.

3. Love Tanya - Tanya Burr: Knížky blogerek mají něco do sebe. Jsou to holky, co mají stejné zájmy jako já a proto mě jejich knížky hrozně baví. Navíc jsou většinou psané jednodušší angličtinou, takže se dají i krásně číst v originále. Tahle knížka od Tanyi obsahuje spoustu skvělých rad, které si myslím, že by mohly být užitečné, a také spoustu tipů na blogování, které se hodí vždycky. Bohužel teď tuhle knížku nemůžu nikde sehnat, nevíte náhodou někdo, jestli ji někde neprodávají?:)

4. If I stay - Gayle Forman: Od téhle autorky už mě zaujalo spoustu knih a tahle nebyla vyjímkou. Řekla jsem si, že si jednu vyberu, koupím a přečtu, abych zjistila, jestli na nich opravdu něco je. Nakonec vyhrála tahle, takže už brzy bude moje. Četla jsem na ni také samé skvělé recenze a taky mi bylo řečeno, že je celkem dobré přečíst si ji v originále, což taky udělám. Navíc k tomu byl natočen i film, na který se ještě před přečtením knihy plánuji podívat, tak doufám, že mě to neodradí.

5. Jídlo na prvním místě - Dallas a Melissa Hartwigovi: Popravdě, kromě toho, že neumím vůbec vařit, se také vůbec nezajímám o to, co jím. Do mekáče jsem schopná jít i několikrát týdně, a když už ho jsem přejedená, zajdu si do KFC. Vím, že to není dobré, a že mi to jednou mé tělo oplatí, ale jsem prostě hrozně líná a navíc fakt, že neumím vůbec vařit, mě taky moc nepomáhá. Ráda bych si přečetla tuhle knihu, abych zjistila, jak se líp stravovat, co jíst a co rozhodně nejíst. Potom přijde na řadu Lahodně s Ellou a třeba se i naučím vařit. 

6. The Glam guide - Fleur de Force: Další knížka od známé blogerky a youtuberky, které mi lec v čem připomíná Zoellu, taková Zoe v blonďaté verzi. Její kniha obsahuje tipy a triky na líčení a oblékání a také spoustu motivujících článků, které se týkají životního stylu. Tipy na líčení se hodí vždycky a jak jsem říkala v úvodu tohohle článku, tak motivující texty se taky hodí, protože sama se nikdy motivovat pořádně nedokážu. S touhle knihou mám ale stejný problém jako s Love Taya, protože ji nemůžu nikde sehnat, takže ještě jednou, neviděl jste ji někdo někde prodávat?:)

You May Also Like

11 comments

  1. Supr clanek! To Jidlo na prvnim miste si uz dlouho chci taky koupit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Konec prokrastinace bych si měla přečíst taky :D
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné tipy, slyšela jsem o všech zmiňovaných knížkách a nejvíce mě láká asi Tanya a If I stay :) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  4. Já už si knihu Konec prokrastinace plánuji koupit dlouho....ale pořád se k tomu nemůžu dostat, zvláštní že?:D
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  5. Já čtení miluji a den nepřečtených knih byl super. Vyšlo mi, že můžu přečíst až 4 000 stránek, což je super :D A jinak jsem za prázdniny přečetla 12 knížek a jsem na sebe pyšná.

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  6. If I Stay je nádherná knížka, určitě se ti bude líbit :) ..a určitě si potom přečti i její druhý díl - Where she went :)

    OdpovědětVymazat
  7. Konec prokrastinace, Love Tanya i If I stay jsou i na mém knižním wishlistě :) čtení i knihy mám moc ráda, ale bohužel toho času je tak málo :(
    pokud by sis chtěla přečíst nějaké mé "recenze" na knihy, najdeš je na mém blogu Puntíkatý blog :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na Lahodne s Ellou sa chystám už aj ja :) Moc ma oslovila tá kniha, ale stále ju nejak obchádzam, lebo nájdem niečo zaujímavejšie alebo za lepšiu cenu. No určite už musím po nej siahnuť

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Konec prokrastinace jsem si už objednala k Vánocům :) :D
    Love Tanya si chystám koupit v návalu šílenství, za odměnu, až se mi povede nějaké zkouška..)
    THE GLAM GUIDE VIDÍM PRVNĚ, ALE ZAUJALA MĚ, TAKŽE KDO VÍ..no, podle tohohle seznamu už mám zase prázdnou peněženku :D

    chicbyjane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)