Jueves de inspiración// Places to visit

Ahooj :)

Čtvrteční inspirační články se mi nějak dostaly pod kůži a moc jsem si je oblíbila, tak doufám, že i Vám se líbí :) Dneska jsem si pro Vás připravila článek ze svých cest, měst, která jsem navštívila a která mě úplně nejvíc zaujala. Vybrala jsem pro Vás takovou top 3, takže se na to pojďme podívat. Budu ráda, když mi do komentáře napíšete, jestli jste některé z těchto míst navštívili a popř. jak se vám (ne)líbilo.

Na první místo (zaslouženě) jsem vybrala...

Chvilka napětí -> pokračujte ve čtení celého článku:)

1. Miami

V červenci roku 2012 jsem měla to štěstí, že jsem mohla jet na třítýdenní kurz angličtiny do Boca Raton, které je od Miami vzdálené asi půl hodiny autem. Miami je typicky americký město. Mrakodrapy, dlouhé písčité pláže, které jsou snad ještě krásnější než ve všech těch filmech, všude americké vlajky, cedule one way a opravdu přátelští lidé. Co bych ještě vyzdvihla jsou typický americký shopping mall, který často nejsou krytý a procházíte se na čerstvém vzduchu mezi palmy, a když je Vám velké vedro (což je asi tak po 3 minutách), tak zapadnete do malého obchůdku, kde je samozřejmě klimatizace. Co mně osobně se nejvíce líbilo, byla projížďka limuzínou a následná procházka po rušném centru noční Miami. A teď už pár fotek:
2. Valencia

Jak jste si už mohli všimnout, tak jsem docela zatížená na všechno, co je spojeného se španělštinou, protože ten jazyk prostě miluju (viz. titulek). A to ani nemluvím o tom, že mým největším snem je bydlet v Argentině (nebo se to aspoň jet podívat). Ale zpátky k Valencii. Tohle krásně přímořské město na jihu Španělska jsem měla možnost navštívit v létě 2014 a opravdu jsem si ho zamilovala. Má úžasné historické centrum, kde se dá krásně procházet celé hodiny (a nejlepší je to večer, tak po sedmé) a jako bonus je nedaleko historického centra největší nákupní ulice ve Valencii- Calle Colón, kde jsem měla všechny své oblíbené obchůdky od Bershky počínaje přes Pull&Bear a H&M a Zarou končeje :) Co se týká pláže, tak sice není nejčistší, ale rozhodně se to nedá srovnávat s Chorvatskem a podonými Čechy hojně naštěvovanými zeměmi, takže já byla spokojená :) Byla jsem tam zrovna v době, kdy probíhalo mistrovství světa ve fotbale, a i když Španělsko už dávno vypadlo, tak jsem si to užila takovou tu správnou vášeň pro fotbal. A pokud se tam chystáte a rádi byste zašli někam na party, tak doporučuji budovu přes most naproti Oceánografickému muzeu, party je do 8 do rána a pak krásný výhled na ranní východ slunce :) (viz. fotka 5)

3. Madrid

A další město ve Španělsku!:D Myslím, že Madrid je jedno z hlavních měst, které je oproti ostatním městům v zemi (Barcelona, Valencie,...) daleko méně navštěvován a je to hlavně z důvodu umístění. Leží totiž téměř ve středu Pyrenejského ostrova a tak je nejlepší řešení jet tam letadlem. Druhým důvodem menšího počtu turistů je vlastně také umístění, protože jak už jsem zmínila, Madrid je ve středu země, tudíž neleží u moře. Ale proč Vám tady dávám takovýhle lekce zeměpisu? Je to proto, že je to podle mě velká škoda, že tolik lidí do Madridu nejezdí, protože Madrid za to opravdu stojí. Je to živé město, s úžasnou historickou částí (Plaza Mayor, Puerta del Sol, Palacio Real, ...) a taky s úžasnou moderní částí, kde je třeba fotbalový stadion Realu Madrid Santiago Bernabéu Stadium. Moc se mi také líbila muzea (a to je u mě fakt něco, protože normálně je považuju za docela nudné a nezáživné), především Museo nacional centro de arte Reina Sofía, které má úžasný prosklený výtah (ve kterém jsme se docela na dlouho dobu zabavili :D) a líbí se mi jeho uspořádání (dole nejstarší výstava a čím víc nahoru jedete, tím modernější výstavu navštívíte). Na nákupy doporučuji vyrazit buď na Puerta del Sol, nebo kousek za Madrid do obrovského obchoďáku, kde najdete i Primark (asi hodina cesty metrem a autobusem z centra Madridu).

Jak se Vám dnešní čtvrteční inspirace na cesty líbila?:)

You May Also Like

2 comments

  1. Pěkné, zajímavé, já bych ocenila třeba trochu víc fotek z těch měst, protože třeba já osobně jsem v ani jednom zmíněném nebyla a google už je ohraný, ale i tak pěkná inspirace na cestování :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek. Já bych se chtěla hodně podívat do Madridu :) Miluju Španělsko a španělštinu :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)