Project: Be fit with me #1

Krásné dopoledne :)

Uběhlo 8 dní od mého prvního článku o tomto projektu (více si můžete přečíst tady) a tak jsem tu s prvním článkem, který se už budě věnovat mým plánům a pokrokům.

Jak už jsem psala v úvodním článku, nechystám se na nějakou velkou změnu, jen bych pár věcí chtěla změnit a k pár věcem se dokopat. Za první týden jsem ale začala s jednou větší změnou, kterou jsem nečekala, že zvládnu tak snadno. Začala jsem pít HLAVNĚ vodu. Všimněte si důrazu na slovu hlavně- občas to totiž nevydržím a dám si džus nebo dokonce colu. Snad se do příštího článku polepším. Vodu většinou nepiju samotnou, protože to bych asi nezvládla, ale dochucuji si ji citronem. 

Další bod, o který jsem se snažila, bylo jídlo. Ono se řekne: "Začnu jíst zdravě." Jenže přejít k úplně jiným stravovacím návykům není zase tak lehké. Já jsem se zaměřila hlavně na snídaně o víkendu, protože to mám více čas, než když chodím do školy (to totiž většinou nesnídám vůbec, i když vím, že je to nezdravé). Většinou jsem snídala musli s bílým jogurtem, nějakou mísu s ovocem nebo celozrné pečivo, které mi překvapivě moc chutnalo. Často jsem si také během dne dělala ovocné koktejly- hlavně banánový a borůvkový. Mňam! A ještě přidávám fotku koktejlu z Fruitisima "Nespoutané mango".
Toho kakaa si nevšímejte :D O:)
Don't notice the hot chocolate :D O:)


Posledním bodem dnešního článku je cvičení, se kterým jsem také (alespoň v malé míře) plánovala začít. Bohužel do toho ale vstoupila horečka, rýma, kašel a bolest v krku, takže jsem neměla opravdu sílu. Ale přece jen něco jsem pro to udělala- domluvila jsem se s kamarádkou, že každý pátek budeme chodit buď do fitka, nebo na zumbu, takže příště už se snad dočkáte i nějaké reportáže z mých pohybových aktivit :)

Good morning everyone:)

It was 8 days till my first article about this project (you can read more here) so I decided to write another article, which will be about my goals and progresses.

How I said in the first article, I don't plan any big changes in my life. I just want to force myself to do some things. In the first week I have started with one big thing for me, which I didn't expect I will handle as easy as I did. I've started to drink MAINLY water. Notice, that the word "mainly" is written with capital letters- sometimes I don't handle it and I drink juice or even cola. But I promise I'll try harder next time. I usually taste the water with lemon, because I need to feel some taste.

Next point, which I want to mention, is food. It is easy to say "I will eat healthy." But change completely your eating habits is much more complicated. I focused mainly on breakfast at the weekend, because I have more free time than in school days (I don't have breakfast at school days usually- I know that it's unhealthy, but I really don't have time for it). I usually had müsli and white yogurt, a bowl of fruits or wholemeal bread, which was surprisingly very tasty. I often made some fruit cocktails- banana or blueberry. Yummy! And I also add a photo with a cocktail from Fruitisimo.

Last point of today's article is doing exercise, which I've planned to start. Unfortunately I was ill, so I didn't really have a strength to exercise.  But I at least arranged with my friend to go to fitness center or to lesson of zumba every friday so next time you'll probably see some photos from our exercises.

Potřebovala bych doporučit nějaký recept na zajímavé, ale zároveň jednoduché zdravé jídlo, nevíte o něčem?:)
I need some recipe to interesting but also easy to make healthy food, do you know about something?:)


You May Also Like

5 comments

  1. Voda mi naštěstí chutná i "samotná" a ta snídaně, co je na fotce je naprosto boží! Přeji brzké uzdravení :-)))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Taky dokážu pít vodu jenom s citronem :-D Jinak ta snídaně vypadá fakt úžasně. A jinak musím říct, že i přes nemoc ti to jde skvěle. Jelikož pro mě je právě ta strava problém. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Boli časy, keď som pila aj 2 a pol litra vody denne a je pravda, že som sa cítila úplne inak. K tomu som pravidelne cvičila a chodila plávať, bol to iný pocit, fakt. Raz s tým človek sekne, a potom nie je ľahké vrátiť sa do toho fit stavu, keď už sa nejaký čas nachádza v stave, povedzme "pohodlnom" . No už sa snažím znova o ten super pocit, čo som mala predtým- mala som viac energie, nebola som unavená, cítila som sa proste mladá :D no vážne, pri tých všetkých zlých návykoch (keď chodím neskoro spať a jem nezdravo, pijem málo) mám niekedy pocit, že mám cez 30 . Každopádne super článok, je veľmi dobré, že sa snažíš zdravo žiť :) a ani si možno neuvedomuješ a inšpiruješ k tomu aj iných :)

    Oodla Ƹ̴Ӂ̴Ʒ

    OdpovědětVymazat
  4. Vodu taky piju jedině s citrónem, nebo ještě salátovou okurkou. A je to výborné !
    http://katerinazuzanakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Tie musli vyzerajú byť super :3
    http://sajafrey.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)