Life update 2019 II.

Uběhlo pár měsíců a já jsem zase tady, abych Vás informovala, co se v mým životě v poslední době událo. První letošní life update najdete tady a já si nemůžu pomoct, ale jsem trochu nesvá z toho, jak to všechno hrozně letí. A to ani nemluvím o tom, že bych za rok měla státnicovat a začít svůj dospělacký pracovní život bez možnosti uplatnění studentských slev. A to nikdo nechce...Ale nebudu předbíhat.

Zkouškové je zatím v plném proudu, ale mě naštěstí už zbývá jen jedna poslední zkouška, protože za tenhle rok si fakt zasloužíme o trošku lehčí zkouškové. Pro nestudenty práv, abyste rozumněli, čtvrťák na právech v Praze je vlastně takové roční zkouškové - klauzury z obchodu a občana, zimní zkouškové, klauzury z tresta a správy, letní zkouškové. Zkrátka a dobře, ještěže tu školu všichni tak milujeme.

Klasickou školní vložku máme teda za sebou a teď už Vám chci ukázat ty příjemnější věci, co mě zlepšovaly náladu a motivovaly do dalšího tvoření.
Při první příležitosti teplého počasí jsme s holkama uspořádaly ve Stromovce piknik ve spolupráci s Friscem. Mají teď několik nových příchutí a mě asi nejvíc zachutnala ta aperolová, takže ji určitě při nějakém teplém večeru venku vyzkoušejte. Pikniky mám obecně moc ráda, protože je to příležitost se sejít, popovídat si a ještě se dobře najíst (a napít).

Náladu mi taky zpříjemnilo několik PR balíčků - třeba jako tenhle růžový od Miss sporty, kde mi přišly laky z jejich nové jarní kolekce a já vlastně letos ještě ani jiné nepoužila.

Akce Ukliďme Česko jsem se letos zúčastnila poprvé a klidně bych ji udělala i dvakrát do roka. S naší uklízecí partou jsme si vybrali les v Luštěnicích, který jsme měli v plánu projít a posbírat všechny odpadky podél cest. No, plán se nakonec trochu zvrtnul a my našli takový plácek, na kterém by se daly posbírat snad všechny součástky do aut. Nakonec nám teda téměř celý den zabral tenhle jeden plácek a to jsme ho ani neuklidili celý. Pochopíte, jak někdo může vyvážet běžný odpad z domácnosti do lesa? Nebo tam nechat sedačku? Auto?

Než se stihnu naštvat z toho, jaký jsou lidi prasata, radši přejdu k něčemu příjemnějšímu. Už tradičně jako každý rok od té doby, co jsem se přestěhovala do Prahy, jsme s Mildou navštívili Matějskou. Postupem času zjišťujeme, že jsme spíš na jídlo (protože langoše a vatu si jen tak někde člověk dát nemůže) než na atrakce a taky, že čím déle jsme spolu, tím míň je Milda ochotný mě fotit a já pak musím používat tyhle fotky do článku :D


Taky jsem navázala spolupráci s #crueltyfree značkou Lush a zúčastnila se jejich akce We the Bathers, na které jsem si vyrobila vlastní pirátskou bombičku. Mimochodem teď testuji tenhle vlasový krém Goddess, který by měl vlasy hydratovat. Až budu mít ozkoušeno, určitě Vám o něm napíšu víc na instagram, tak nezapomeňte sledovat.


Další krásný workshop uspořádal obchod Korálky.cz, kde jsem měla možnost se na chvíli vrátit do dětství a celé dopoledne strávit tvořením a výrobou doplňků. Mimochodem náramek, který vidíte nahoře na fotce, nosím teď snad každý den a pořád jsem z něho nadšená. Mám radost, že jsem si ho vytvořila sama a že mám něco, co nikdo jiný nemá. A v tom je právě tohle "domácí" tvoření moc fajn a já už mám v plánu na eshopu udělat větší objednávku a vrhnout se na to.
Ukončila jsem jednu etapu a skončila v práci. V nové práci mám víc času na všechno, co mě baví, takže se těším, že až skončí zkouškové, vrhnu se do blogování po hlavě :)

O téhle krásné akci od Avonu a Cosmopolitanu už jsem psala na instagramu a pokud Vás tohle téma zajímá ještě víc, kupte si nové číslo Cosmopolitanu, kde je tomu věnován celý článek.
Nemohly chybět ani brunche a ten nejoblíbenější byl už tradičně v Tvoje máma, kam jsem vzala Deny, která o tom jejich avokádovém chlebu mluvila ještě měsíc, než na něj znovu zašla. Nebýt to přes celou Prahu, mohla bych tam snídat každý víkend.


Poslední část roku byla taky hodně ve znamení Baníčku, který bohužel nakonec ze všech tří možností dostat se do Evropy nevyužil ani jednu. Jelikož byl letos nový model ligy a hrála se i nadstavba (podobně jako v hokeji), stihla jsem víc výjezdů (a všechny byly celkem kousek od Prahy) a nakonec se ještě podívala do Olomouce na finále poháru. Tak příští sezónu poháry!
Na začátku května jsme se s holkama jely podívat do Amsterdamu a jestli Vás zajímá, jak probíhá výlet v autě v pěti holkách, určitě koukněte na celý článek, kam jsem Vám sepsala spoustu zážitků, tipy na místa a nasdílela mraky fotek. 
Poslední dobou jsem si zvykla nechat donášet jídlo, když jsem někde v centru venku. Jelikož Wolt rozváží hlavně lidi na kolech, tak není problém nechat si přivést pizzu na Náplavku, nebo třeba aglio olio na Letnou ke Stalinovi. A to ani nemluvím o tom, když se musím učit ve škole v knihovně. Když použijete promo kód "ANET18" máte 5 doručení zdarma, tak to vyzkoušejte.
Začala jsem docela sportovat a sama jsem hrozně zvědavá, jak dlouho mi to vydrží, protože jsem přesně ten typ člověka, co sport vždycky nesnášel, tělocviku se skoro děsil a popoběhnout do kopce představovalo velkou výzvu. Takže pokud tu mám někoho, kdo je na tom stejně a rád by s tím něco dělal, počkejte si na článek o mé motivace a tipech, kam v Praze zajít cvičit. 
Máme toho dost. Nechceme trestně stíhaného premiéra, co si z našeho státu udělal dojnou krávu a z nás všech se snaží dělat hlupáky. Nechceme tu ani nikoho, komu jeho praktiky nevadí a naopak je ještě zakrývá. I demokraticky zvolený premiér musí dodržovat nějaká pravidla a nemůže si dělat co chce. Chceme demisi! 
Určitě už víte o tom velkém koncertu, co je naplánován 23. červen na Letné, tak prosím, vemte svoje kamarády a doražte, ukažte, že i Vám to není jedno.

Než se naštvu, tak se radši vrátím k něčemu příjemnějšímu a tím byla rozhodně tahle milá akce pořádaná časopisem Žena in a kosmetickou značkou Klorane, která se snaží přírodě vracet to, co si z ní bere. Snaží se taky, aby zemědělci, kteří dané suroviny pěstují, za ně dostali spravedlivě zaplaceno.  O všech jejích závazcích a myšlenkách si můžete přečíst tady. Já mám doma na vyzkoušení jejich novou řadu na vlasy s mátou vodní, která má chránit vlasy před znečištěným ovzduším. Po ozkoušení jsme se s holkama shodly, že jsme snad nikdy neměly tak hebké a lesklé vlasy (za což může hlavně jejich balzám), takže pokud žijete ve velkoměstě a jste tak každý vystavováni smogu, určitě tuhle řadu ozkoušejte. Tady Vám ještě pro zajímavost sdílím video s ukázkou, jak máta vodní dokáže čistit. 
A takhle zatím vypadá většina mého června - zavřená v Klementinu, kde se učím na zkoušky. Naštěstí tam mají tuhle skvělou zahrádku, kam s Deny chodíme na kafčo a zakousnout něco dobrého (a taky rozebrat poslední módní výstřelky královny Alžběty II. :D).
Další blogerskou akcí byly Global social awards, na které jsem byla pozvána od Cosmopolitanu, kterému ještě jednou moc děkuji. S holkama jsme si večer užily, udělaly pár fotek a ani jsme si to nestihly uvědomit a už byl konec večera. Jinak jsem pěkná ostuda, protože většinu finalistů jsem vůbec neznala a slyšela jsem o nich poprvé. Jediná vítězka, kterou jsem znala, byla Paola Antonini, která mě svoji láskou k životu a odhodláním už nějaký ten pátek motivuje.
Poslední blogerská akce, na kterou jsem byla v poslední době pozvaná, byl workshop s Mámou stylově. Dozvěděli jsme se, jak začala blogovat, jaký má názor na spolupráce a čemu by nám doporučila se při práci blogerky vyhnout. Mě tohle povídání motivovalo k tomu, abych nepřestávala psát blog, i když to jde s návštěvností docela z kopce, protože lidi si prostě radši prohlédnou obrázky, než aby si něco (nedej bože delšího) přečetli. Jednou se totiž může stát, že instagram přestane být in (a možná už to bude docela brzo) a nebo, že zmizí úplně a jediné, co tu zůstane, bude blog. Protože ten Vám (pravděpodobně) nikdy nikdo nesmaže.

 Když jsem se zrovna nemusela moc učit, vyrazily jsme se k jezeru Lhota poprvé vykoupat. Taky jsem konečně rozečetla novou Mornštajnovou a nemůžu se dočkat, až Vám budu sepisovat další  knižní článek - tentokrát to zřejmě budou tipy na letní čtení.
A na závěr fotka z mého nejoblíbenějšího fitka - Fit Up na Černém mostě. Jaké fitko v Praze máte rádi vy? :)

You May Also Like

5 comments

  1. Já tyhle články miluju. A ještě víc, když jsou k ním tak perfektní fotky <3

    Paulina, the moon child

    OdpovědětVymazat
  2. ja mám stále najradšej blogy :)) inak ten trip do Amsteru zavidím to musela byť pecka :D

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi ma tento článok bavil:) Také upratovacie akcie by mohli byť aj každý týždeň a aj tak mám pocit, že by bolo všade stále veľa odpadkov :( Ja už mám konečne po skúškach, takže som začala tiež celkom dosť cvičiť, behať, bicyklovať. Nech ti to čo najdlhšie vydrží! :D fotka s cukrovou vatou je inak dosť super. A dúfam, že pridáš článok s tipmi na čítanie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super přehled. Přiznám se, že jsem chtěla ke "všemu" něco napsat, ale je toho v tom přehledu tolik, že bych to psala ještě zítra. Takže vyberu jen něco. O:-)

    Dost obdivuji, že dáváš školu práva. Vůbec to nezní jako procházka růžovým sadem. Takže držím pěsti s poslední zkouškou. :)

    Piknik jsem popravdě nikdy nezkusila, ale možná je čas. ^_^

    Fotky jsou samozřejmě parádní. Hodně mě oslovila ta s ovocem a vaflemi ♥

    A ještě dodám, že sport je pro mě španělská vesnice. Většinou, když začnu něco zkoušet, tak to skončí úrazem :D

    Měj se...
    ..ARI

    Ariino šeptání do větru

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)