Odkazy, co stojí za přečtení II.

Vždycky si, plná nadšení, pojmenuji nějaký článek římskou číslovkou I. a dost často se stane, že je to taky poslední článek z pomyslné série. Tentokrát to ale tak nenechám, protože tenhle typ článků mě moc baví a myslím si, že i pro Vás to může být zajímavé a obohacující. Budu taky ráda, když mi dáte vědět, které odkazy Vás zaujaly nejvíc, abych věděla, na co se zaměřit zase příště :)

První díl najdete tady!

Točí se Poslední Aristokratka - určitě jste všichni zaregistrovali Bočkovu Poslední Aristokratka, takže víte, o co zhruba jde. Já se musím přiznat, že mě bavily jenom první dva díly a pak už mi to přišlo všechno na jedno brdo, poslední díl, který vyšel nedávno, jsem nakonec ani nečetla. Ale na film se moc těším, ještě když do role lakomého aristokrata vybrali Hynka Čermáka. Tak v říjnech v kinech!

Proč nejdřív začít cvičit a potom až zdravě jíst - jako člověk se sedavým zaměstnáním (pokud zrovna nepřebíhám do školy) a taky pořádný lenoch, se už delší dobu snažím zapojit nějakou aktivitu do svého života. Zatím mám takový cíl průměrně denně nachodit aspoň 5 km, což je sice hodně málo, ale lepší než o zkouškovém, kdy jsem denně nachodila tak 0,5 km :D


První vlna Apple pay je tu - zakázníci prvních šesti bank si můžou vyzkoušet, jaké to je nechat peníze i kartu doma a platit jenom telefonem. Já jsem v těhlech technických věcech vždycky hrozně pozadu a začnu to využívat, až když se o tom už nemluví. Jak jste na tom vy, těšili jste se a už máte první platbu za sebou?

Kdo získal letos cenu Ferdinanda Peroutky? - 6. února se v prostorách současného umění DOX předávaly novinářské ceny za rok 2018. Naprosto zaslouženě si je odnesl investigativní novinář Jaroslav Kmenta a redaktor Respektu Ondřej Kundra.

Festival španělského filmu La Película - aktuálně probíhá v čtyřech kinech (Praha, Brno, Ostrava, HK) festival španělského filmu, který potrvá až do 26. 2., takže pokud ještě nemáte program na víkend, tohle je určitě skvělý tip. Já bych ráda zašla na film Všichni to vědí s Penelope Cruz. 

Rozhovor s průvodkyní po Černobylu - zajímavý rozhovor s jedinou českou certifikovanou průvodkyní po Černobylu - dozvíte se např., jak exkurze probíhají a jaká jsou bezpečnostní opatření. A navíc spousta fotek.

Jak zacházet s množstvím informací - John Oliver je moderátor satirické show Last week tonight a v tomhle článku Vám sepsal tipy, na které informace se zaměřit a co za Vaší pozornost nestojí. Protože v dnešní době prostě není možné vstřebat všechny informace.

Rozhovor s abstinující alkoholičkou - zaujal mě tenhle rozhovor na DVTV s Michaelou Duffkovou o tom, jaké to je být alkoholička a jak se z toho nedá vyléčit. Stojí za pozornost!

Rok od vraždy Jána Kuciaka - pokud se o tento případ zajímáte (nebo o něm naopak nic nevíte, ale chtěli byste), Aktualne.cz velmi pěkně (graficky i textově) zpracovalo dosavadní přehled kauzy. Dozvíte se tam vyšetřovací teorie, kdo je z kauzy obviněný a jak tenhle případ ovlivnil celé Slovensko. 

Proč dívky stále přidávají k IS? - rozhovor na BBC s jednou z těch, která opustila evropskou zemi, kde dosud žila, a přidala se na stranu Islámského státu. Co říká na zabíjení nevinných a proč do Sýrie odešla? Proč si myslí, že je nespravedlivé, že jí Velká Británie sebrala občanství?

Projekt Otoč kelímek - a skončíme něčím pozitivním. Už jste slyšeli o projektu Otoč kelímek? Jde v podstatě o to, že ve vybraných kavárnách po České republice si můžete půjčit kelímek na kafe to go a potom ho zase vrátit v jakékoli kavárně, která se k projektu přidala. Nebudete tak muset každé ráno (nebo i večer) zamořovat planetu nerecyklovatelnými jednorázovými kelímky. A teď si představte, jak moc ulevíte planetě za celý rok!


You May Also Like

3 comments

  1. Odchod Karla je hodně smutný :( To mi úplně zkazilo den.. A apple pay jsem taky zaregistrovala, akorát česká spořitelna zavede platbu až v dubnu - a taky tomu moc nerozumím takže kdo vi jestli to vyuziju 😃😃
    Jinak určitě super typ článku, krátký a čtivy se zajímavými info !

    OdpovědětVymazat
  2. o Otoč kelímek už jsem taky slyšela, a připadá mi to jako super nápad! :)
    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)