Přírodní kosmetika: Mandlová řada od Weledy

I když to tak venku naštěstí nevypadá, máme tu už podzim v plné parádě. Venku je zatím sice relativně pěkně, ale cítím, že moje tělo už ten podzim cítí - začaly mi trochu víc padat vlasy a mám pořád suchou kůži na rukách a na nohách. Do toho všeho už zase začla škoda, takže celé dny trávím přebíháním z práce do školy a víkendy buď učením na klauzury nebo jinýma akcema. No prostě blázinec. I proto jsem ráda, že jsem dostala příležitost vyzkoušet mandlovou řadu od Weledy, která by měla tělo zklidňovat od stresu a obnovat jeho rovnováhu. Hned na začátku zmíním, že pokud budete mít o tuhle řadu zájem, máte možnost ji vyhrát. Všechny pravidla jsem sepsala na instagramu u téhle fotky

Pojďme se tedy podívat, jaké produkty tahle řada obsahuje a s jakými jsem byla nejvíc spokojená já. Vezmu to hezky postupně od svých oblíbenců. 

Odličování

Úplně nejvíc používám mandlové čisticí mléko, protože mléka mám obecně radši než micelárky. Nejdříve si namočím obličej a potom buď dám mléko na látkový odličovací tamponek nebo jenom na ruku a odlíčím. Pokud nejste nějak výrazně namalovaní, určitě to stačí a krásně to odlíčí. Pleť mi potom vždycky hezky voní, což by dosvědčil určitě i Milda, kterému se ta vůně taky moc líbí (normálně mi všechny krémy kritizuje, že smrdí a jsou mastné :D). Pokud jsem víc namalovaná, používám na odlíčení mandlový pleťový olej, který pokožku zklidní a zanechá ji hydratovanou, ale ne nepříjemně mastnou a tenhle pocit mi většinou vydrží až do rána, což je hrozně super. Většinou jsem se dřív nechtěla víc malovat kvůli tomu, že pak byla kůže po odlíčení napnutá a zarudlá, ale pokud použiju tenhle olejíček, tak si to odličování spíš užívám, než že bych se toho obávala. Pleťový olej používám i jindy, když jsem třeba celý den doma a nemaluje se, tak jen aby lehce rozzářil pleť a nechal ji příjemně hydratovanou.


Tělové krémy

Jak jsem psala výše, na podzim mám hodně suchou kůži na rukách a na nohách. Hlavně s nohama mám opravdu problém, protože občas je to tak nepříjemné, že se třeba 5 minut v kuse škrábu (a pak je to samozřejmě ještě horší, ale za ten pocit chvilkové úlevy to stojí :D). Po vysprchování (a někdy i ráno) proto vždycky namažu nohy úplně malinkou vrstvou mandlového tělového mléka na citlivou pokožku. I malé množšství bohatě stačí, takže Vám mléko vydrží dlouho. Tenhle produkt, stejně jako celá řada, naprosto báječně voní. Nejdřív jsem se bála, že se mi ta nahořklá vůně nebude líbit, ale nakonec jsem víc spokojená, než s jakýmkoli ovocným krémem, které jsem si předtím kupovala a občas voněly až moc přeslazeně. V kabelce jsem se naučila nosit mandlový krém na citlivou nebo podrážděnou pokožku rukou (a to už je něco, když si zvládnu něco pravidelně nosit) a mažu se ním skoro každou hodinu, protože mám ráda ten příjemný pocit na rukách (krém naštěstí přehnaně nemastí, takže nemusíte čekat, než ruce zaschnou, abyste vůbec na něco mohli sáhnout). Proto se taky dost divím, že ho pořád ještě mám, protože jinak mi krémy vždycky tak za měsíc došly.

Sprchování

Posledním produktem, který bych Vám tu chtěla představit, je mandlový sprchový krém na citlivou pokožku, který jsem zatím použila asi jen dvakrát, protože mám ráda ve věcech pořádek a nejdřív vždycky dopotřebuju to, co je načnuté. Což byl v tomhle případě taky sprcháč od Weledy (tenhle citrusový), který jsem začala používat v létě a naprosto se do něj zamilovala, protože mě vždycky po ránu tak příjemně probere a nakopne do nového dne. Říkala jsem si, že bych mohla ráno používat citrusový na probuzení a večer mandlový na zklidnění, tak uvidíme, jak to můj malý držáček ve sprše přijme a jestli už to na něj nebude moc produktů :D:)

Tyhle produkty jsou mými hlavními pomocníky proti podzimnímu stresu a tomuhle věčnému přebíhání z práce do školy. Kromě toho, když mám čas, uvařím si konvici čaje, lehnu si pod pléd a čtu si knížky. Já vím, je to takový klišé, ale fakt neznám nic, co by mě tolik uklidňovalo :)

A jak bojujete proti podzimnímu stresu vy? Zkoušeli jste nějaké produkty od Weledy? Pokud ne, určitě se zapojte do SOUTĚŽE, jejíž pravidla mám na Instagramu.



You May Also Like

9 comments

  1. Weledu používám už hrozně dlouho a jediné, co mi vadí jsou šampony, cuchaji mi vlasy, ale jinak jsem se vším naprosto spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám šampon na suché vlasy a jsem s ním spokojená, ale je pravda, že tohle přírodní šampony dělají :)

      Vymazat
  2. Na tuto sadu jsem se dívala už dlouho, jelikož dost bojuji se suchou pokožkou. Na tělo používám nyní Lactovit, který je skvělý, ale na pleť používám Niveu na suchou pokožku a nejsem spokojená, tak hledám dál a asi šáhnu po tom olejíčku a mléku. Děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě vyzkoušej, minimálně ten olejíček Ti pomůže, si myslím :)

      Vymazat
  3. Zrovna mi dneska přišla, tak jsem na ni moooc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Weledu znám, nikdy jsem ji nezkoušela, ale ráda bych to napravila!:)

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
  5. Weledu jsem ještě nezkoušela, ale už jenom obaly vypadají dobře! Asi to změním.

    OdpovědětVymazat
  6. Weleda je skvělá značka a jejich podukty mám ráda pro jejich čisté přírodní složení. na mandlovou řadu už se chystám dlouho a něco mi říká, že zrovna letošní podzim pro ni bude ten pravý :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)