Měsíc v obrázcích: Květen 2018

Vždycky přemyšlím, jak originálně začít tenhle článek a vždycky to skončí u toho, že si postěžuji na to, jak tenhle měsíc hrozně utekl. A jelikož už je to vlastně taková tradice, tak ani dneska tomu nebude jinak, protože tenhle měsíc fakt utekl mílovými kroky. Možná to bude zkouškama, prací a tím, že se snažím si co nejvíc venku užívat sluníčka, nebo prostě jenom tím, že měsíc má 30 dní (jasně, ne úplně vždycky, ale chápeme se ne?) a to prostě není nekonečná doba, vlastně je to poměrně krátká doba, když tak nad tím přemyšlím, tak nechápu, co mi pořád přijde divné na tom, že tak rychle utekl? 

Letošní zkouškový, i přesto že to je jedno z těch těžších, jsem si pokusila rozvrhnout na celé dva měsíce, abych při tom mohla normálně fungovat, chodit do práce a mít taky nějaký social life, protože i studenti práv mají kupodivu kamarádi a nechtěji být pořád jen zavřený v zákonech. Nakonec nevím, jestli to byl úplně dobrý nápad, protože zatímco někteří moji kamarádi mají po zkouškách, mě ještě čekají ty dvě nejtěžší. No ale konec povídání o zkouškách, na to si pro Vás chystám speciální článek, teď jdeme na to, co jsem v květnu kromě učení zažila!
Takže jak nadšená jsem byla z tohohle účesu, tak jsem nakonec byla zklamaná, že se šedo-fialová barva vymyla asi tak za týden, takže jediný, co mi z účesu zůstalo, je délka. Já mám prostě s těma vlasama hroznou smůlu! :(

S Deny jsme navštívily nově otevřenou kavárnu v Holešovicích, kterou jste už určitě zaznamenali na instagramu a je fakt moc příjemná - jak obsluha, tak i kafe bylo moc dobrý (a to já nejsem vůbec kávová). Takže pokud nebudete vědět kam v Holešovicích na kafe, zkuste Ca Phe :)

Když si od něj potřebuji na chvíli odpočinout, stačí mu půjčit golfové hole. Nakonec to teda zase takový odpočinek nebyl, protože je asi vnitřně taky trochu blogerka a chtěl, abych okolo něj poskakovala a fotila ho. A jelikož jsem profík, má lepší fotky, než který kdy vyfotí on mě :D
Občas je třeba si to učení trochu zpříjemnit - třeba s mýma právničkama takovou snídaní na balkóně:)


Na instagramu jsem vyhrála poukaz na dva shaky v Bufu shake house, kam jsem chtěla zajít už dřív, ale nějak jsem si nikdy nenašla čas. Za mě to byl naprosto super zážitek - výborný koktejl, který nebyl ani nijak sladký, příjemné místo a hlavně moc milá obsluha. V porovnání s letenským Waf Waf vyhrává Bufu na plné čáře. 

V rámci spolupráce s Albatrosem jsem se v květnu zúčastnila skvělé akce - křtu Velmi osobní knihy o zdraví od Margit Slimákové, která se zajímá o to, jak žít komplexně zdravě - takže ne jenom, co se týká jídla, ale i pohybu a dalších věcí. Pokud tedy plánujete na léto, že se o to začnete zajímat, nová knížka by mohla být super motivace. Kromě zdravého (a opravdu dobrého) jídla, byly na křtu i zajímaví hosté - např. psychiatr Radkin Honzák, jehož povídání mi přišlo vtipné a zajímavé, takže jsem s radostí začala číst i jeho blog, kde se vždycky dozvím něco zajímavého.
Květen je taky měsícem mého svátku a tuhle krásnou kytičku jsem dostala od rodičů. A ten úžasný box, který je na začátku článku, mám od Mildy, který už mě fakt zná a kromě kytičky mi donesl ještě celý dort ze Světozoru úplně přesně podle mého gusta!:)

Těšíte se na článek Nákupy s rozumem II.? Bude na konci června a už teď mám trochu obavy, jestli zase akorát neselžu!:(:D


Konečně jsem si taky zašla do českého Vapiana. Moc se mi líbí ty prostory v Quadriu - ať už jde o Delmart nebo o Vapiano - jsou velké, ale zároveň takové intimní a klidné. Interiér Vapiana asi ani představovat nemusís - prostě takový dřevěný ráj uprostřed džungle, tak si tam vždycky připadám :)


 V květnu mi taky přišly tyhle krásky od Daniel Wellington. Věřím, že jste si jich asi všimli už u jiných holek na instagramu, ale tyhle hodinky jsou asi taková jediná věc, u které mi nevadí, že ji má spousta holek a i přesto se mi líbí. Pokud si budete chtít nějaké DW hodinky taky pořídit, mám pro Vás slevový kód "anet18" na 15% do 30. 6., takže toho určitě využijte

Jestli na mě něco ostatní udivuje, tak jsou to asi moje kontrasty. Na jednu stranu jsem holka, co si ráda koupí růžové tričko Barbie a pořád by se jen fotila a na druhou stranu jdu pak do hospody, dám si pivo a tatarák a pak jedu fandit na Baník. Dost lidí se mě na tohle ptá a upřímně moc nevím, jak na tohle odpovědět - prostě jsem taková, kontrastní :D

Letošek jsme s Mildou pojali opravdu výletově a v květnu jsme se byli podívat na Kosti, kam jsem hodně jezdila jako malá a moc se mi tam líbilo. Nejdřív se mi moc nechtělo, ale nakonec jsme šli i na prohlídku, ze které jsem byla dost příjemně překvapená, protože mě fakt bavila a dozvěděla jsem se i něco nového. Kam si máme udělat výlet v červnu?:)

S Evičkou jsme se naše klasické fotící-drbací rande vydaly tentokrát do kavárny Loft Karlín, která je kousek od zastávky Urxova a na to, jak je malá, tak je moc hezky zařízená. A dortík byl naprosto fantastický :)

A jaký jsme měli květen vy?:)

You May Also Like

10 comments

  1. Hmm, v Ca Phe a Bufu shake house jsem ještě furt nebyla, ale chystám se. Až najdu čas :D

    OdpovědětVymazat
  2. U zkoušek je důležitý se neporovnávat s ostatními, každý si jede svým tempem :-) Hlavně, že kvůli tomu nezanedbáváš život okolo.
    Jinak na výlet doporučuju Hlubokou nebo Lednici, záleží, jak daleko jste ochotní zajet :-)

    Ve vlnách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, s tím souhlasím :) jinak díky za tipy, v Lednici jsem byla a Hlubokou mam na seznamu!:D

      Vymazat
  3. Ty vlasy ti neskutečně seknou!

    OdpovědětVymazat
  4. wow koľko fotiek, áno tie vlasy sú super <3 a taktiež hodinky DW - krásne ;)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)