Odbornice na všechno


Už hodněkrát se mi stalo, že mi na instagram přistála překvapená zpráva, že jako o co všechno se to teda vlastně zajímám. Většina lidí se ráda na něco specializuje, ať už na sport, na vaření, knížky, ... Já mám ráda, když mám přehled úplně o všem. Někdy si říkám, že bych chtěla vědět úplně všechno a hrozně mě pak rozčiluje, když se přejde na téma, o kterém nic nevím a nemám k tomu co říct.

Často mi dokonce lidi říkají, že jsem hrozný protiklad. Na jednu stranu se ráda hezky oblékám, nakupuju a fotím kosmetiku a na stranu druhou jsem si schopná vzít roztrhané džíny, mikinu a jít fandit na Baník. A to se prý vůbec nehodí. Je pravda, že takových holek na Baník moc nejezdí. Vlastně téměř žádná. Co jsem tak zaznamenala za tu dobu, co tam jezdím, tak jsou tak tři a ještě rozhodně nejsou z Prahy. Dalším příkladem toho, že opravdu nemám žádný vyhraněný směr, jsou knížky. Dokážu se dojmout nad knížkou Šlehačková oblaka od české blogerky, která si splnila svůj severský sen, pak jsem schopná přejít na Klienta od Johna Grishama, který vypráví o naprosto dokonalém zločinu, který mě vlastně svým způsobem dojal a ohromil. Obcházení zákona totiž není žádná hračka, ale někdy je to opravdu úctyhodné. Málem bych zapomněla zmínit, že studuju práva. A z předchozí věty Vám je asi jasné, že soudce ani státní zástupce být opravdu nechci. No a po Grishamovi jsem schopná vytáhnout knihu o válce, o koncentračních táborech nebo o porušování lidských práv v Severní Korey.


Po Krvavých jahodách si večer sedám k Domácnosti bez odpadu, protože mě poslední dobou taky hodně začala zajímat ekologie, přírodní kosmetika a myšlenka zero waste. Jsem schopná strávit hodiny čtením článků, sledováním videí a vyhledáváním na Pinterestu. Od toho jsem zase schopná se vrhnout do debaty o aktuální politické situaci a debatovat třeba o volbách.  A když to někoho nezajímá a chce si povídat o různých zemích na světě a jejich problémech, jsem pro, protože žádný sourozenci netrávili asi tolik času jako my s Olím soutěžením, kdo bude znát víc hlavních měst.

Myslím, že za tohle můžou z velké části moji rodiče. Každý z nich se vždycky zajímal o spoustu různorodých věcí a vždycky nás do toho s Olím zasvěcovali, že to vlastně přešlo tak nějak samovolně. A za to jsem jim moc vděčná! A proto ani tenhle blog nemůže být na nic konkrétního zaměřen. Protože si ho tvořím podle vlastních pravidel a jednou mám prostě chuť napsat takovýhle článek a jindy zase třeba recenzi na knížky nebo na kosmetiku. A pak jsou dny, kdy třeba vůbec nechci psát nic, tak se s tím snažím nestresovat a prostě nic nepíšu. My blog, my rules.

Na závěr tohohle článku bych chtěla sepsat 10 věcí, o které se hodně zajímám a 10 věcí, o kterých toho moc nevím, ale vědět bych chtěla.

10 témat, která mě zajímají:
1. Právo 

2. Ekologie a zero waste

3. Cizí jazyky - angličtina, španělština

4. Cestování, cizí kultury, světové problémy

5. Móda

6. Fotbal

7. Knížky, čtení

8. Sérioví a masoví vrazi (jo, jsem psycho:D)

9. Koncentrační tábory a 2. světová válka

10. Politika

10 témat, o kterých toho moc nevím, ale chtěla bych:
1. Ekonomie 

2. Hudba (nepoznám ani Vltavu, ostuda)

3. Auta 

4. Vaření (tohle je spíš než téma teda dovednost, ale určitě to sem patří)

5. Jak funguje lidské tělo

6. Architektura

7. Filmy, kinematografie (neznám skoro žádné herce a neviděla jsem spoustu must see filmů)

8. Šití (další dovednost)

9. Historie

10. Marketing a focení (oboje spojené s instagramem, tak jsem to šoupla dohromady :D)


My outfit:

Blogerský výprodej coat
H&M sweater
Vagabond  shoes
Bershka skirt

Zara  handbag

You May Also Like

8 comments

  1. Tak jestli se chceš zlepšit ve vaření, šití a filmech, vyraž na Erasmus... by ses divila, jaká je ze mě teď hospodyňka (ne)dobrovolně :D
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se neboj, co nejdřív vyrazím :D:) ale toho vaření se právě dost bojím:D:D

      Vymazat
  2. Konečně někdo, kdo se taky zajímá o masové vrahy :D Já se zajímám o takové psycho věci a čtu děsivé příběhy vražd a vždycky mě z toho úplně mrazí v zádech. Myslím si, že je dobré, když má člověk všeobecný rozhled a nezaměřuje se jen na jednu určitou věc. Člověk toho aspoň pozná a vyzkouší během života víc :) Must see filmů jsem neviděla hromadu, Pána prstenů, Titanic... a mohla bych pokračovat :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, to jsem ráda, že v tom nejsem sama :D:D taky z toho mám vždycky úplně husí kůži a pak se hrozně bojím, ale stejně to pořád čtu :D

      Vymazat
  3. Tak to je moc super. Držím palce, ať vše dotáhneš, jak chceš :). Já se hodně setkám s blogery, co studují marketing atd a jsou odborníci, kdo má a nemá falešný účet a že není možné dostat tolik liků atd. A přitom když se jich zeptám na statistiku, tak jsou v pr.... Za mě super že studuješ něco jiného a hodně zajímáš. Jinak Krvavé jahody se mi moc líbily. Nemáš ještě nějaký tip? Děkuji. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Haha, tak to máme podobné, že je toho spoustu, o co se zajímáme, ale i spoustu, o čem vůbec nic netušíme! :D Musím ale říci, že to máme jinak nakombinované! :D
    Ale my blog, my rules to celé naprosto shrnuje! :D

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)