15 věcí, které chci stihnout každý týden

Rozhodla jsem se, že Vám tu dnes sepíšu věci, které bych chtěla stihnout každý týden. Ne jenom proto, abych to měla někdy hezky sepsané a na očích (článek si potom vytisknu a pověším na nástěnku), ale taky proto, abych Vám předala trochu inspirace a třeba i zařadila nějakou aktivitu do Vašeho týdenního programu. Navíc jsem si všimla, že tenhle druh článků máte moc rádi a mě hrozně baví je pro Vás psát, takže myslím, že je to win-win :)

1. Učit se španělštinu 
Já prostě potřebuji tvrdý režim. Jakmile nechodím na žádný kurz, nebo nemám španělštinu ve škole, nepřinutím se na ni podívat ani za boha. Naštěstí jsem se tenhle semestr rozhoupala a konečně si ji zapsala ve škole. Na první hodině jsem zjistila, že jsem toho zase spoustu zapomněla, takže doufám, že se každý týden aspoň na hodinu přinutím se na to podívat.

2. Číst si 
Tohle vlastně zvládám každý den. Cesta do školy/práce mi totiž trvá tak půl hodiny, takže si ranní cesty metrem krátím čtením a dokonce už se na to vždycky každé ráno těším. Teď už si moc nedokážu představit jet metrem bez knížky :) Zrovna čtu Viewegha - Výchová dívek v Čechách a i přesto, že ho dost lidí nemusí, mně jeho knížky (už čtu druhou, na seznamu už mám odškrtnutá Báječná léta pod psa) přijdou moc fajn.

3. Snídaně 
Teď mám na mysli tu doma, bez spěchu a s těmi nejbližšími. V klidu si posedět, sníst si vajíčka nebo třeba palačinky, vypít čaj a nechat chvíli čas jen tak běžet. Protože jíst by se mělo v klidu a ne ve spěchu po cestě na metro jako to obvykle dělám já.

4. Napsat dva články na blog
Už delší dobu publikuji každý týden dva články. Většinou je to v pondělí a ve čtvrtek a já doufám, že mi tenhle systém vydrží, protože si myslím, že pravidelnost je na blogu jedna z nejdůležitějších věcí.

5. Vana
Jo, to miluju. Většinou si říkám, že si to nechám na víkend, protože v týdnu na to není čas, ale když se nad tím zamyslím, je to vlastně jen taková výmluva. Takže dneska přijdu domů, dám si masku na obličej, zapnu si seriál a lehnu do vany - jupíí, beauty evening!

6. Promazat fotky na mobilu
Za týden jsem schopná vyfotit třeba 200 fotek, spoustu z nich je nepovedených nebo se mi prostě nelíbí, takže pro ušetření paměti (dobře, sice mám 256 GB, ale i tak) a pro přehlednost, vezmu 1x týdně telefon a smažu staré fotky.

7. Přečíst si něco do školy
To jsou moje klasická předsevzetí na začátku školního roku :D ale jelikož už opravdu probírám ve škole praktické věci, tak by možná nebylo od věci si zopakovat aspoň to, co mě třeba bavilo :)

8. Zapsat si příjmy a výdaje
Viz. můj článek o šetření, který už je poměrně dlouhou dobu v Popular post (v pravém menu).
9. Rozvrhnout si další týden
Tohle je můj plán konkrétně na neděli večer! Od té doby, co jsem si pořídila Doller, tak si plánuju snad ještě radši než předtím. Akorát mě vždycky mrzí, že neumím moc kreslit, takže si nemůžu dělat takový ty dokonale pokreslený zápisky :D:))

10. Poklidit doma
Záměrně píšu poklidit a ne uklidit, protože kompletní úklid opravdu každý týden nezvládám. Takže postačí aspoň uklidit poházené oblečení po pokoji, vyluxovat a umýt koupelnu a záchod.

11. Udělat týdenní nákup
Dost často mám problém s tím, že doma nemám z čeho uvařit. Ne, že bych tu nic neměla, jen zatím neumím nakupovat moc chytře, abych z toho zvládla udělat třeba víc obědů a večeří. To musím ještě doladit :D Takže začnu tím, že opravdu pravidelně jednou týdně udělám větší nákup a pořídím základní suroviny.

12. Zajít s kámoškou na brunch/kafe a nafotit outfit post
Další příjemná věc do seznamu. Tenhle úkol se ale daleko lépe plní v teplých dnech než v těch studených, kdy jsem celá promrzlá, zahalená až po čelo a rozhodně se mi nechce nikde stát a pózovat, takže možná postačí, když tu druhou část splním tak 1x-2x za měsíc (aspoň teď v zimě).

13. Zkouknout jeden film z TOP 50 (100, 150, ...) na CSFD
Určitě jsem Vám sem už psala o tom, že teď s Mildou chceme kouknout na všechny filmy v TOP 50 na CSFD. Teď jsme měli takovou menší pauzu, ale plánujeme zase pokračovat. Někdo nějaké tipy? :)

14. Procházka
Stejně jako focení outfitů se tenhle bod lépe dělá v teple, ale na rozdíl od focení tady k tomu nepotřebuju vypadat nějak dobře, takže to snad půjde i v zimě.  Protože po celém dni ve škole nebo v práci není nic lepšího, než se obléknout do pohodlného oblečení a jít se na chvíli nadýchat čerstvého vzduchu - ať už s někým nebo jen sama se sluchátkama na uších. A tímhle bodem taky nahrazuju veškeré cvičení :D

15. Zajít s kamarády na pivo
A na závěr něco odpočinkového :D Tenhle bod je většinou splnit úplně nejjednoduší, takže s tím určitě nebude problém. Vždycky se na to pivo těším a jelikož jdu často přímo po práci nebo po škole a mám hlad, zpestřím si to ještě ceasar salátem, kterým naprosto zbožňuju a v Praze U Zabránských ho mají nejlepší!:)

A co máte na svém týdenním seznamu vy?:)

Jinak fotky jsou foceny v nejkrásnějších prostorech Elite bloggers hubu :)

You May Also Like

15 comments

  1. Parádní seznam, asi si taky nějaký takový budu muset utvořit! :) děkuji za tipy na aktivity na týden :-D

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělý nápad na článek :) Moc se mi tvoje jednotlivé body líbí, s trochou snahy je určitě nebude problém plnit :) Když nad tím tak přemýšlím, tak bych si vlastně podobné body měla sepsat i já :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Prostředí klubu je vážně krásné. Já sice žádný podobný seznam nemám, ale docela si mě inspirovala a začínám o něčem podobném přemýšlet. S outfit postama bych chtěla začít, ale nenašla jsem to pravé místo, kde by se mi dobře fotily :D Mimochodem, máš krásné fotky na instagramu, budu sledovat. A přidávám se ke čtenářům.
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten seznam donutí ty věci plnit, takže je určitě dobré si ho sepsat :) A s tím místem mám taky často problém, na každém si najdu nějakou nedokonalost :D a jinak moc děkuju :)

      Vymazat
  4. Ja by som sa chcela stihnúť učiť angličtinu, zatiaľ je to však na bode nula....a 2 články za týždeň by som tiež rada stíhala, ale ...tiež to veľmi nevidím :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, ono stačí začít a chvilku vydržet a pak už Ti to přijde jako samozřejmost :D:)

      Vymazat
  5. 1) Napsat nějaký chytrý status.
    2) Jít na fotbal.
    3) Nepublikovatelné.

    OdpovědětVymazat
  6. 1) Napsat nějaký chytrý status.
    2) Jít si zahrát fotbal.
    3) Nepublikovatelné.

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct, že mám hodně podobný seznam :) Co se týče čtení, teď mě to vyloženě chytlo, ale ke knize se většinou dostanu až večer před spaním, a to přečtu 3 stránky a usnu u toho. Občas usnu i s knihou v rukách, a pak mě probudí křeč :D
    °°Instantní krása°°

    OdpovědětVymazat
  8. supr napad, taky si to podobne planuju, jenom ne vždy vše dodržim :D
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  9. Také mám takový podobný seznam:) Některé věci už mám takové rituály a zvyky - v neděli chodím s kamarádkama na kafe, každý den si v aplikaci procvičím španělštinu a angličtinu si zase zdokonaluji koukáním už jenom na seriály v angličtině :)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  10. No takýchto zoznamov mám aj ja niekoľko a nie tak úplne sa mi ich darí plniť. Ale takto zverejnené to asi nie je zlý nápad... plus ešte potom pravidelne informovať ako sa ti to darí plniť. To je asi jediné, čo by ma donútilo :D Držím palce, nech ti plnenie zoznamu vychádza podľa predstáv :)

    NITA
    NEW POST

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)