Jak bydlím: Bráchy pokoj


Minimalismus. To je slovo, které zná brácha tak maximálně ode mě, protože ho pořád používám, ale vsadím se, že ani pořádně neví, co znamená. Já to vím a chtěla bych se tímhle životním stylem hrozně řídit. Jen jsem prostě zatím spíš materialista než minimalista. Brácha sice tomu slovu moc nerozumí, nečetl o něm žádné knížky, ale překvapivě se jím řídí na jedničku. Když jsme si každý mohl po několika letech společného soužití v jednom pokoji, zařídit vlastní pokoj, tak bylo jasný, že každý bude úplně jiný. Ten můj pokoj je čistě bílý, má velkou skříň se zrcadlem, všude spoustu svíček/kytiček/ozdobiček a šuplíky narvané věcma. Jak vypadá ten bráchy, na to se budete moct podívat v dnešním článku a sami posoudit, jak moc jsou rozdílné.

Olího pokoj je menší, takže musel pečlivě vybírat každý kus. On měl ale od začátku jasnou představu - černý nábytek (výborně, hned v nejzásadnějším bodě se naše názory míjely), velkou postel, velkou nástěnnou televizi, kam si připojí Apple TV (což jsem si nejdřív říkala, že je blbost a teď mu ji celkem závidím) a to svoje vytoužené křeslo, na které kouká už pěknou dobu v Ikey.


Jak už jsem říkala, Olí není zrovna ten typ, co musí mít spoustu svíček nebo kytiček a zaplnit tím veškerý volný prostor. Co si ale přál, byl nějaký pěkný velký obraz. Proto když jsem dostala nabídku od Pixers na spolupráci, rozhodla jsem se, že budu hodná ségra a nechám ho, aby si tam něco vybral (a taky protože já už obraz mám a neměla bych ho kam dát, ale pššt, chtěla jsem mu trošku překazit jeho minimalismus). Olí je kromě minimalisty taky velký detailista, takže vybíral pěknou dobu, všechno přeměřoval a třikrát zvažoval. Nakonec u něj vyhrál tenhle nádherný složený obraz z New Yorku, který byl od začátku můj favorit. Na eshopu si sami můžete vybrat velikost obrazu a taky si ho libovolně oříznout, takže je vlastně ve finále každý obraz originál. Moc se mi taky líbí, že je to obraz složený ze dvou, což tomu dodává takovou zvláštnost. Obraz mi přišel poměrně rychle (i když se to trochu zdrží tím, že Vám ho musí oříznout podle Vašich požadavků) a ze začátku jsem měla trochu strach, aby byl obraz kvalitnější, ale když dorazil, tak se všechny obavy rozplynuly. No a pokud se Vám na eshopu něco zalíbilo (a že tam toho mají opravdu hodně, já sama bych měla problém vybrat), tak oznamuji, že při přihlášení k newsletteru, máte 30% slevu! 






V jedné věci brácha ale minimalista není - v technice. Kolik on má kabelů (a pořadačů kabelů), různých přístrojů (většinu z nich bych Vám ani nedokázala popsat), tak to mi hlava nebere. Na tohle jsem zase pro změnu minimalista já (a asi všechny ostatní holky).


Na závěr článku jsem si nechala tenhle lustr, který jsme mu ze začátku všichni tak nějak rozmlouvali. Znát ale mýho bráchu, věděli byste, že to nemá cenu. To když něco rozmlouvá mamka mě, tak mě to vždycky akorát naštve, ale stejně ji nakonec poslechnu. Když něco rozmlouvá Olímu, tak má smůlu. Nakonec ale musím uznat, že k němu do pokoje naprosto parádně zapadne. Co myslíte vy a jak se Vám bráchy pokoj líbí (zeptala bych se, který se Vám líbí víc, jestli můj nebo jeho, ale už jsem z tohohle dětskýho soutěžení vyrostla, no i když...)?

You May Also Like

5 comments

  1. Jeho izba vyzerá naozaj super a na to, že je chalan, tak ako .. paráda :)

    Aďulik Sun

    OdpovědětVymazat
  2. Bráchy pokoj, ale fuj. Buď bráchův nebo od bráchy.
    Má ho pěkně zařízený. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že je to 2.pád (pokoj koho,čeho), takže bráchy :) a pokoj od bráchy mi teda ani nejde pres pusu :D

      Vymazat
  3. Brácha má fakt super pokoj. Ten ikea lustr jsem chtěla taky, ale lustry v bytě už máme a ta černá postel je přesně ta, co jsem chtěla v bílé. I to křeslo se mi Vždycky líbilo, ale už se nám tu nevejde..
    Je ale pravda,že toto je typicky chlapsky pokoj - my ženy bychom neměly kam dát kabelky, boty, hadry..
    😂

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to kreslo je fakt dokonalosť! Krásne oživí priestor :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)