Moje novoroční předsevzetí 2017

Takové malé shrnutí mého instagramu za rok 2016 :) #bestnineof2016


Moje předsevzetí za rok 2016 :)

Když jsem se tak včera nad tím zamyslela, tak já jsem docela specialista na různá předsevzetí i během roku. Některá mi vychází, některá ne. Řekla bych, že úspěšnost je tak 50%, což, řekněme si na rovinu, není moc. A co je hlavní problém? Moje lenost (prokrastinace?) a neschopnost ráno brzo vstát. Už jsem si snad milionkrát dala za předsevzetí vstávat brzo, ale zkusím to teď trochu zkonkrétnit, aby to bylo jasně dané a taky si dát trochu reálnější cíl.

1) Vstávat ve všední dny do 8 hodin

Dneska už mi to hezky vyšlo, tak snad budu stejně úspěšně pokračovat i dál (teď by se to docela hodilo, když je to zkouškové a každý den po celý leden budu trávit doma učením - dobře, teď možná trochu kecám). Další cíl, kterého bych chtěla letos dosáhnout, nebo ho alespoň trochu vylepšit je 

2) Efektivní využití času

To vlastně tak trochu souvisí s tím bodem č. 1. Nemyslím si, že jsem v tomhle bodě úplně špatná, ale určitě je co zlepšovat. Jelikož si ale vedu různé diáře, to do listy a také mám měsíční plánovače, tak si  nemyslím, že by to byl zase takový problém. Horší je, že mám teď televizi přímo před postelí, to se to prokrastinuje prostě samo. Chtěla bych svůj čas rozložit mezi rodinu, kamarády, školu, plavání (pozor, předsevzetí č. 3!!) a taky samozřejmě blog. Co se týče sportu, tak jsem tyhle předsevzetí už trošku vzdala a navíc mi to přijde trochu ohrané dát si jako předsevzetí, že začnu cvičit, nebo zdravě jíst, proto jsem tenhle bod nazvala trošku jinak:

3) Udělat něco pro své tělo

A to znamená, že chci začít chodit plavat. Zatím alespoň třeba 1x týdně, a když mě to začne bavit, tak třeba i víckrát. Taky do tohohle předsevzetí patří i ta výše zmiňovaná strava. Nechystám se nějak omezovat, ale v blízké době se chystám si koupit Nutribullet, takže se chci naučit dělat pořádná smoothies a taky acai bowl. 

Tak tohle je z těch hlavních cílů asi všechno. Samozřejmě, že jich mám daleko víc, kterým bych se ráda věnovala, ale řekla jsem si, že je důležité si v tomhle udělat priority. Mezi ty další patří určitě:

a) cestovat (chci letos konečně stihnout ten Amsterdam a třeba jestě Barcelonu, nebo nějakou Itálii)

b) učit se jazyky (tohle předsevzetí z minulého roku se mi celkem povedlo, ale v tomhle se prostě dá vždycky pokračovat)

c) chodit na brunche - tohle je takové příjemné předsevzetí, ale ani na ty by se nemělo zapomínat. Brunche mám hrozně ráda a moc si je užívám. Je prostě skvělý, když pro Vás někdo nachystá snídani, ještě v příjemném prostředí a vy máte konečně co fotit na instagram, protože vaše snídaně prostě nejsou tak fotogenické (vaše možná jo, ale moje zatím teda moc ne:D).

d) víc se věnovat blogování - tak tady asi nemusím ani nic dodávat :)

Jaké jsou Vaše předsevzetí pro letošní rok?:)

You May Also Like

1 comments

  1. Super předsevzetí:-) Krásný nový rok!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)