My 5 small happinesses for bad (studying) days

Krásné odpoledne,

poslední dobou jsem občas zažívala takové dny, kdy mě nic nebavilo, všechno mě štvalo, měla jsem náladu tak akorát na spaní a rozhodně ne na něco produktivního (říká se tomu zkouškové). Sice to ještě není úplně za mnou, ale teď už mě čeká jenom jedna zkouška a pak už zas budu moct žít jako normální člověk (snad). Myslím, že tenhle článek je na tohle období úplně ideální a určitě Vám přijde vhod (a to nejenom vysokoškolákům, ale i středoškolákům, které za chvíli čeká vysvědčení - tímto zdravím svého bráchu). Sepsala jsem pro Vás 5 takových malých radostí, které mě zachraňují od toho, abych se někdy úplně zhroutila:D (třeba když mi mamka přinesla vytisknuté ústavko - podotýkám, že to byl výcuc - a ono to mělo stran asi jako knížka Harryho Pottera).

1. Tulipány

...nebo jakékoli jiné kytky, které si dáte na stůl a máte z nich opravdovou radost. Nevím, jestli je tohle tip zrovna pro kluky, ale já jako holka miluju cokoli co si koupím do bytu a dělá mi ho to hezčím. A tulipány teď pěkně dlouho neměli, tak teď jsem se konečně zase dočkala a už je začínají prodávat. Nejvíc se ale těším, až si pořídím nějaký pěkný košík a zajdu si je na jaře koupit na farmářské trhy na Náplavku. Léto, prosím!



2. Plánování

"Až se nebudu muset učit, tak..." Už jste si asi všimli, že jsem přesně ten typ člověka, který si plánuje každou maličkost. Já totiž miluju plánování. Miluju sešítky, zápisníčky, zvýrazňovače (ovšem ne když si mám zvýrazňovat materiály do školy), diářky a všechno s tím spojené. Nejradši si plánuji, jakou knížku si přečtu, na jaký seriál začnu koukat a taky kam bych všude chtěla jet. Teď mám v plánu třeba Amsterdam a chtěla bych ho stihnout ještě v únoru, tak uvidíme. Ale plánování je prostě věc, která mě drží nad vodou, protože vím, že bude líp, ale teď se prostě musím kousnout a zvládnout to.


3. Sushi

Ještě tak před rokem jsem byla sushi panna, ale teď bych to mohla jíst snad pořád. Takže když si mezi učením zajdu pro sushi, nebo si ho nechám dovést domů, tak mě to vždycky trochu nakopne a mám pak sílu se ještě chvíli učit. Zatím jsem se sushi moc neexperimentovala a nejradši mám klasiku - maki s okurkou nebo s avokádem, ale dám si i třeba losos :) Jinak už delší dobu sháním nějaké dobré running sushi v Praze, doporučíte mi něco? Slyšela jsem, že dobré je na Floře, ale zatím jsem tam nebyla:)


4. Časopis

Myslím, že už je trochu období, kdy lidi přestávají kupovat časopisy/noviny a radši si všechno čtou na internetu. Přijde mi to škoda. Já se vždycky hrozně těším, když má vyjít můj oblíbený (Joy a Cosmopolitan) časopis a já si budu moct udělat výlet do trafiky a koupit si ho. A ještě radši jsem, když je v něm nějaký dárek (i když je to třeba nějaká blbost, kterou moc nevyužiju).  Mám ráda ten pocit, když si ho přinesu domů, udělám si čaj, lehnu si do postýlky a pak v něm třeba hodinu listuju a zaškrtávám si tam tipy na filmy/knížky, nebo nějaké kousky oblečení, které by se mi hodily. Jednu nevýhodu ale časopisy přece jenom mají. Já jako nepřítel vyhazování veškerých věcí mám už celkem problém s tím, kam je mám všechny dávat :D

5. Zkrášlovací procedura

Další tip, který je asi spíš pro holky, ale je to vlastně jeden z nejdůležitějších, když trávíte už třeba 5. den v kuse doma a vaše řasy už skoro zapomněly, jak vypadá řasenka. Já, když už jsem se na sebe pět dní dívala do zrcadla, a vždycky jsem se dost lekla, jsem si řekla, že by mi možná pomohlo, kdybych se aspoň trošku "zkrášlila". Pomůže vlastně téměř cokoliv - nalakovat si nehty, umýt si vlasy, namalovat se, dát si masku na vlasy, oholit si nohy a namazat si je krémem,...Cokoliv, po čem se budete cítít trošku víc jako člověk a dodá Vám to novou energii :)


A další tipy? Zajít si na kafe s kamarádkou, koupit si něco pěkného na sebe (to dělám většinou až po zkouškách, předtím to používám jako motivaci), dát si něco pořádně sladkého a taky samozřejmě někdy úplně vypustit a pořádně se opít :D:)

A co Vám pomáhá na tyhle nekonečné studijní dny?:)

You May Also Like

8 comments

  1. Krásne tipy, vo viacerých s tebou súhlasím. Ja už mám po skúškovom, čo je super, no píšem diplomovku, takže nemám až tak voľnejšie, akoby som chcela. Zaujímavý blog, dávam odber. ;)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Sushi mám taky ráda, nejradši asi ze Sushitime. Odkud je to na fotce? :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, promin, jsem omylem smazala obsah komentáře :(:D

      Vymazat
  4. skvelý článok :) tulipány alebo ruže som si začala teraz tiež pravidelne kupovať :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Také miluju tulipány:) Musím si pro nějaké zajít, protože jsem si už dlouho neudělala radost:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  6. S těmi kytkami souhlasím, je to krásný doplněk a udělají radost… taky je miluju :3

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)