From center to suburb


Přes rok jsem v Praze bydlela v centru města. Nejdřív na Náměstí Republiky a potom poblíž Karlova náměstí. Jsem přesně ten typ člověka, co je pro centrum jako stvořenej. Nevadí mi hluk, naopak přímo miluju, když mi pod barákem projíždí tramvaje a mně se z toho občas dokonce klepe postel. Nevadí mi ani, když mi nějací opilci řvou ve tři ráno pod okny (jasně, možná je to tím, že bydlím až ve třetím patře). To, že vylezu ven a hned jsem na tramvaji, kousek popojdu a jsem na metru, už beru jako normální přirozenou věc stejně jako to, že jsem všude maximálně za 15 minut. Co ale pro mě byla do teď normální přirozená věc, na to si zas hezky rychle budu muset odvyknout. Stěhuju se totiž na okraj Prahy.

Jasně, že se mi nechce. Ale jsem spíš pozitivní než negativní člověk (i když rodiče by možná nesouhlasili), a tak si na všem hledám to pozitivní. Zde krátký výčet pozitivních věcí, které jsem zatím našla:

1. Poprvé v životě budu mít svůj pokoj. Už žádné další dělení o pokoj s bráchou nebo se spolubydlící, žádné dlouhé debaty o tom, na co se tentokrát budeme dívat v televizi, a jestli si ten film náhodou nepouštím moc nahlas. Nic takového. Teď už budu jenom svým pánem. 

2. Vlastní pokoj znamená nové vybavení pokoje. Vybavení, které já sama vyberu. No dobře, tenhle bod jsem si asi moc iluzovala, teď už mi mamka dost jasně vysvětlila, že ještě pořád nejsem úplně dospělá na to, abych si mohla vybrat postel a matraci, ve které budu spát. Takže výhoda, na kterou jsem se obzvlášť těšila, vyšla teda jenom tak napůl. Ale to nevadí, mamka to se mnou totiž vždycky myslí dobře :D:)

3. Budu si víc všechno plánovat. Už žádné obídky doma mezi semináři ve škole. Za to dobu bych domů tak akorát dojela, rozhodně bych si nestihla nic uvařit. Budu tedy víc času trávit na fakultě, třeba se i víc učit. Víc si plánovat školu i práci, abych nemusela zbytečně dlouho někam dojíždět. A když už budu někam dojíždět, využiju ten čas nějak efektivně - třeba čtěním knížky (achjo, já jsem fakt hrozná kecka, už vidím, jak dlouho mi tyhle plány budou fungovat. Nakonec to dopadne spíš tak, že na jeden a možná i dva semináře se vyprdnu a radši zůstanu doma s nesmyslnou představou toho, že se toho třeba naučím víc). Dobře, máme tady tedy druhý bod, který určitě bude fungovat jen tak napůl, nevadí. Hlavně to nevzdávat.

4. Budu mít vlastní toaletní stolek a vlastní koupelnu. Co dodat? Snad jen JUPÍÍÍ! Konečně si můžu připadat jak Emma Roberts v Puberťačce :D

5. Home decor články na blog. Všechno, co se mi v životě děje, tak automaticky hned spojuji s tím, jak bych to mohla využít na blogu. Opravdu mě psaní tohohle blogu hrozně naplňuje. I kdyby si tenhle článek přečetli tři lidi, tak budu šťastná. I kdyby nula. Ale zpátky k mému stěhování. Plánuji články s fotkami ze stěhování a zařizování bytu, víc článků s tématickou (vánoční, hallowenskou) výzdobou a prostě celkově asi můj instagram zaplní fotky interiéru. Doufám. Taky budu mít konečně velké zrcadlo, takže plánuji (pff, zas jsme u těch mých plánů :D) nafotit všechno oblečení, co chci prodat, na Votočvohoz (malá reklama).

6. Pořád plná lednička. Stěhování se zpátky k rodičům s sebou nepochybně přináší strasti (o tom ale zase asi jindy), jsou tu ale i výhody. A to dost značné. Moje lednička poslední rok byla značně chudá (a to jsem se o ní dělila se třemi spolubydlícími) a nic nenasvědčovalo tomu, že se to nějak změní. Dokonce jsem zmenšila i frekvenci, se kterou se do ledničky chodím dívat. Nikdy mě tam totiž nic moc nepřekvapí. Teď to ale snad bude jiné a já si zas budu moct vychutnávat své noční výlety do kuchyně a pochutnávání si na klobáse s kyselou okurkou. Mňam.

No, tak jsem se trošku rozepsala, další pozitiva Vám sdělím až po nastěhování (a určitě se můžete těšit i na negativa, protože prostě ne všechno je vždycky sluníčkový). Teď Vám sem dám ještě pár fotek ze stěhování a montování (nic uměleckého, jenom takové rychlé momentky), ať i ti, co nečtou dlouhé články, z toho něco mají :D Pokračování bude zase příště, tyhle povídavý články mě docela baví psát. Chcete je tu častěji?:)


Moje dílo! Jsem na to obzvlášť pyšná :D 




Myslím, že mramorovou podlahu taky skvěle využiju na fotky :)) 

You May Also Like

4 comments

  1. Uži si novú izbičku a tú mramorovú podlahu závidím... :)


    Zvláštne dievča

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tak to je super, že sis v tom našla tolik pozitiv! Tak ať se ti v novém líbí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to super :)

    www.terripeterk.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tak snad se ti i na okraji Prahy bude líbit :)
    My bydlíme v centru Prahy, pracuji v centru Prahy a fakt si to užívám, 10 minut to mám do práce a všude možně jsme během chvilky :) Ale brzy půjdeme také víc od centra (ale zas ne na úplný okraj Prahy), ale na to se těším, protože to konečně bude do vlastního (snad se nic nepo*ere :D) a bye bye nájmy v Praze :D:) Nějak si nedovedu představit, že bych zase bydlela s rodiči, už jsem si zvykla, že mám vlastní domácnost a o všem si rozhoduji sama apod. :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)