Book post



Jíst meditovat milovat (Eat pray love)
CZ: Moje nejoblíbenější knížka za poslední dobu! Teda aspoň byla, než... Vezmeme to ale od začátku. Příběh vypráví autorky vlastní cestu do Itálie, Indie a Indonésie po jejím náročném životní obodobí, kdy prošla rozvodem. Název knihy je tedy odvozen od tří zemí - jíst (Itálie), meditovat (Indie) a milovat (Indonésie). První část, kdy se vydává úplně naslepo, téměř bez žádných známostí, do Itálie s úmyslem naučit se italsky, je naprosto geniální! Celou dobu mě naplňovala inspirací a touhou cestovat. Obdivovala jsem autorky schopnost popsat pocity a charakter různých měst v Itálii. Potom se ale autorka vydává do Indie a tahle kapitola mě nenadchla ani z poloviny tak hodně jako ta první. Nutno ale říci, že poslední kapitolou, kde Elizabeth popisuje svůj čas v Indonésii, to autorka zase napravila a závěrem tedy můžu říct, že se mi knížka moc líbila.

EN: My favorite book lately! Or it was, until... But we will start from the beginning. The story tells about author's journey to Italy (eat), India (pray) and Indonesia (love) after her difficult experience with divorce. First part, where Elizabeth travels to Italy without knowing anyone there, only with desire to learn Italian, is brilliant! The whole time it filled me with inspiration and desire to travel. I've admired author's ability describe feelings and character of different cities in Italy. Then Elizabeth goes to India and this is the most boring part of the book, which was really difficult for me to read. But I have to say, that the last chapter, where Elizabeth describes her time in Indonesia, was again really great, so eventually I really like this book!

Love, Tanya
CZ: Jedna z mých hodně oblíbených blogových knížek (teda, všechny blogové knížky, které jsem zatím četla, jsou moje oblíbené :D), která je podle mě naprosto dokonale zpracovaná po grafické stránce, a proto Vám rozhodně v knihovně nebude dělat ostudu. Co se týče obsahu, tak můžu opravdu říct, že jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí a hlavně se mi moc líbil příběh, jak se k tomu všemu vlastně Tanya dostala. A pokud jste obdivovatelé (spíš obdivovatelky asi) Zoelly, tak i o ní se tam něco dozvíte.

EN: One of my favorite blogger's book (well, all of the blogger's books I've read was my favorite) which is absolutely beautifully processed (all the photos are so cute) and it won't shame you in your library. About the content I could really tell that I've found out some interesting facts and I was truly touched by the story of Tanya and how she became what is she now. And if you like Zoella, you can also read some facts about her.




Kafe@cigárko
CZ: Kolem téhle knížky bylo docela velké hálo a já naprosto chápu proč. Marie je vtipná, umí skvěle psát a ještě k tomu má opravdu skvělé zážitky z hereckého prostředí. Pokud se chcete herectví věnovat (ale i pokud nechcete), tak byste si knížku měli určitě přečíst, protože nejenom že se tam např. naučíte herecký slang, ale taky se dozvíte jak to doopravdy chodí. A možná Vás to trochu od herectví odradí, tak bacha na to!:D

EN: It was pretty big deal this book and I totally get it. Marie is really hilarious, she can write perfectly and she has great experience as an actress. If you want to become an actor (and also if not) you should read this book, because you can learn how to speak like an actor and you will find out how some things work in this business. But be careful, this book is really honest so maybe it could discourage you from being an actor.

Lahodně s Ellou (Deliciously Ella)
CZ: Kuchařky nepatří zrovna mezi knížky, které bych nějak vyhledávala vzhledem k tomu, jak moc umím vařit. Když ale blogerka, kterou už dlouhou dobu sleduji na instagramu, napíše vlastní knihu, tak ji prostě musím mít. Všechny recepty v ní jsou superzdravé a hlavně výborně vypadají (co může být pro blogerku důležitější?), ale většinou jsou na ně potřeba speciální suroviny, které pořídíte spíše ve specializovanějších obchodech, nebo si je dokonce budete muset sami vyrobit. Co se týče uspořádání a grafiky knížky, tak nemám nic, co bych mohla vytknout.

EN: Cookbooks are not really the one which I am looking for at the bookshop regarding to my cooking skills. But there is an exception - when the blogger who I am following on Instagram such a long time publishes a book then I really need to have it. All recipes are very healthy and they're looking so good (and what is more for bloggers?) but usually you need some special ingredients which you can buy at special shops or some of them you even have to make by yourself. If I should say something about graphics and an arrangement of the book, I have nothing to reproach.



 

Móda, krása a životní styl
CZ: O téhle knížce asi jenom ve zkratce, protože jste o ní už určitě všichni slyšeli. Autorkami jsou nejznámnější české blogerky a youtuberky - Lucka a Nicole Ehrenbengerovi. To, že z holek pořád vyzařuje dobrá nálada, potvrdily i ve své knížce, která mě vždycky namotivuje a dodá mi energii zkoušet různé nové věci a uznejte, že to se vždycky hodí.

EN: I will tell just a few words about this book, because I am sure that you all have heard about it. The authors are the most famous bloggers and you tubers in Czech republic - sisters Lucka and Nicole Ehrenbergerovi. They are really optimistic and happy all the time and so does their book. When I read it I feel so much energy and I am always really motivated to do something new. 

Tý potvoře to nedaruju
CZ: Tuhle knížku jsem dostala od knihkupectví Megaknihy.cz, za což jim moc děkuji, protože knížku jsem měla delší dobu vyhlídnutou a moc jsem se na ni těšila. Pokud máte rádi film Ďábel nosí pradu, pak Vás tahle knížka určitě nadchne. Já jsem si vždycky přála pracovat v redakci módního časopisu (a pořád si to moc přeju a doufám, že jednou mi to alespoň nějakým způsobem vyjde), a tak když jsem se dozvěděla o knížce z tohohle prostředí, neodolala jsem. Příběh vypráví o zkušené šéfredaktorce Imogen, která se vrací po nemoci zpět do své milované práce v magazínu. Jaké je ale její překvapení, když zjistí, že se vlastně celá redakce proměnila a už to není to místo, kam se tak ráda vracela. Její bývalá asistentka Eva to celé zmodernizovala a dá se říct, že úplně rozbila to původní kouzlo tištěného časopisu. Jak si s tím Imogen poradí? Jak má bojovat ve světě plném digitálních vymožeností, kterému nerozumí? Určitě stojí za přečtení!

EN: This book I've received from bookstore Megaknihy.cz and I am really thankful because I was thinking about this book quite a long time and I was really looking forward to read it. If you like movie Devil wears Prada, then you will love this book. It was always my dream to work at editorial office of some fashion magazine (and I still hope it will come true one day) so when I found out that there's a book from this place I knew I have to have it. The story tells about old-fashioned editor in chief Imogen who came back to work after longtime illness. What is her surprise when she found out that her beloved office has completely changed. Her ex assistant Eva destroyed the magic of this place and made some modern changes. What will Imogen do? How could she fight in the world full of modern technologies which she doesn't understand? You have to read this!


You May Also Like

13 comments

  1. Po všech zmíněných knihách kromě "Tý potvoře to nedaruju" už dlouho uvažuju. Díky tomhle článku jsem si do imaginárního wishlistu přidala i tu "Potvoru". "Ďábel nosí Pradu" miluju už od dětství a knihy z prostřední módních časopisů mě budou zajímat snad vždycky. Každopádně skvlěý článek. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Adoro livros! Mas esses nem devem ter aqui no Brasil!

    Ótima quinta!

    Beijo! ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Wau tie knihy máš tak krásne odfotené a vyzerajú úplne mega! :0 :) super blog, urcite si ťa pridam do sledovania :)

    OdpovědětVymazat
  4. Takéto články sú totálne pre mňa ! Knihy milujem a vždy, keď vidím nejaký takýto, okamžite pozerám, čo nové si kúpiť. Nad Ellou už dlhšie rozmýšľam, ale doma mám toľko kuchárok, že vôbec neviem, z ktorej skôr variť :D A od Tanye by som si knihu určite chcela kúpiť :) Od Zoelly mám a tá sa mi veľmi páčila :) A Jesť, meditovať a milovať som videla film a veľmi sa mi páčil :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Jíst meditovat milovat jsem taky četla a mám stejný názor, jako ty.. Část v Itálii byla skvělá, pak už mě knížka bohužel zas až tak moc nebavila :) Můžeš se kouknout i na filmovou verzi, je to celkem hezky natočeno :) Kafe@cigárko mám na mém pomyslném knižním wishlistu, tak snad se k ní co nejdřív dostanu :) A díky tvému článku se na knižní wishlist přidává i Tý potvoře to nedaruju, tahle knížka mě zatm dokonale míjela, ale zní přesně jako knížka pro mě :)
    P.S. Strašně krásně nafocené fotky! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Jíst, meditovat a milovat jsem četla... napsala jsem na to recenzi, ale myslím, že se mi pak povedlo jí smazat :D :D Jsem asi jediný člověk, kterého ta kniha nebavila...

    Na kafe a cigárk ose furt chystám, ale zatím mám ke čtení několik knih, tak jsem si jí ještě nestihla pořídit :( :D Ale těším se na ní..

    Kniha od holek z A cup of style mě láká, ale bojím se, že se mi nebude líbit. Zatím jsem jí jen prolistovala a přijde mi to spíš jak časopis, tak uvidím :)

    Jinak moc pěkný článek, sama moc dobře vím, jaká práce je napsat článek ohledně knih :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vidím, že máš knihu aj od Zoelly, tá sa mi veľmi páčila! :) Takisto aj kniha od Tanye. Mne sa najviac na tej knihe páči to, že za každou kapitolou je prázdna riadkovaná stránka s otázkou alebo nech napíšem nejaký svoj zážitok z dectva a podobne. :) Ako keby som si písala vlastný denník. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. O knizce jsem uz cetla a chtela jsem si ji i precist, ale zatim jsem se k tomu nedostala.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky i knížky :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  10. super za prehľad, konečne mám zas nejaký prehľad čo by som si v knihkupectve rada pozrela :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovědětVymazat
  11. Krásna zbierka, ja by som si chcela zaobstarat lahodne s Ellou, ale ked vravis, ze su tam nedostupne suroviny :((

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)