My haircare routine

Dnes tu mám pro Vás 1. článek z takové mini série, kterou jsem si pro vás připravila. V dalších článcích se dozvíte něco o mé péči o pleť a o mém každodenním makeupu, ale začala bych u něčeho, na čem mi záleží asi nejvíc a z čeho jsem také zároveň nejvíc nešťastná. Moje vlasy! Vlasy si už tři roky barvím na blond a bohužel je to dost poznamenává, což je částečně způsobeno tím, že často používám barvy z drogérek a taky že si je barvím celkem často. Plánuji ale nějakou větší změnu (už dlouho, ale pořád se nějak nemůžu rozhoupat), ale při představě, že už nebudu blondýnka, docela trpím, takže uvidíme, jak to nakonec bude. Pokud si tu někdo z Vás barví vlasy na blond a má nějaký zaručený produkt, který ty vlasy opravdu chrání a pomáhá jim, sem s ním prosím!:) Teď už ale k tomu, jaké produkty na vlasy používám a jaké mají účinky:

Šampony

Silver shampoo L'oreal: Tenhle šampon používám jen občas, hlavně po barvení vlasů. Zbaví vlasů žlutých odstínů a vytvoří "šedivý" efekt vlasů, který se mi moc líbí. Špatně ale působí na barvy z drogérky, je určen spíše na melíry a profesionálně barvené vlasy.

Šampon Aussie- řada Mega instant: Asi nejlepší šampon, který jsem za svůj život v drogérce sehnala. Je určen ke každodennímu mytí, což mi vyhovuje, i když si vlasy myju obden. Vlasy nezatěžuje a neníčí, přijdou mi po umytí nadýchanější.

Šampon Pantene- Intensive repair: Tenhle šampon jsem zatím zkoušela asi třikrát. Je určen na poškozené vlasy, což je přesně můj případ. Přijde mi, že po něm vlasy nejsou tak jemné jako třeba po šamponu od Aussie a taky mi přijde, že vlasy celkem mastní. Ale uvidíme, ještě testuji dál :)

Kondicionéry


Kondicionér Aussie- řada Miracle Moist: Taky hodnotím velmi kladně stejně jako šampon od Aussie. Vlasy jsou po něm nádherně jemné a jdou naprosto lehce rozčesat.

Kondicionér Pantene- Intensive repair: Jak už jsem řekla u šamponů, produkty zatím testuji, ale nějak nadšená (hlavně v porovnání s Aussie) z nich nejsem. Uvidíme, co z toho bude :)

Maska

Maska Kallos- Keratin: Na značku Kallos jsem narazila na veletrhu World of Beauty & Spa, který se konal na jaře v Praze. Nejdříve mě zaujaly obaly jednotlivých produktů, které mi přijdou opravdu krásné a neokoukané. A když jsem zjistila, že za 1000 ml dám 60 Kč, tak jsem neváhala a pořídila si hned dvě. Zatím používám tuhle, která obsahuje keratin, a musím říct, že je opravdu skvělá a všem bych ji doporučila.

Bezoplachová péče

Bezoplachová péče Aussie- řada Assome volume: Jak vidíte, Aussie mám opravdu moc ráda. Tato péče je určena pro oslabené a jemné vlasy a je s výtažkem z australského chmele. Vlasy se po ní krásně rozčesávají a navíc úžasně voní :-)

Suchý šampon

Suchý šampon Amica: Myslím, že ho nemusím nějak dlouze představovat. Suchý šampon od Amicy asi většina z vás zná a používá. Ještě nikdy jsem nenarazila na lepší a účinnější suchý šampon. Jediné, co bych mu vytkla, je vůně, která se za vůni rozhodně nedá považovat.

Stylingový pudr Got2b: I pudr se dá použít jako suchý šampon. Já ho spíš používám jako vůni do vlasů po použití suchého šamponu, který docela smrdí.

Olejíček na vlasy

Olej na vlasy L'oreal: Tenhle zázrak jsem objevila teprve nedávno. Dříve jsem vůbec olejíčky na vlasy nepoužívala. Teď ho používám po každém umytí. Přijde mi, že vlasy vyživuje a zanechá je lesklejší. Aplikuji ho na mokré vlasy a po vyfoukání nezanechává vůbec mastný efekt vlasů, takže za mě hodnotím pozitivně :)

Doplněk stravy

Methionin a Celaskon: Methionin teď používám už 4. měsíc a řekla bych, že mi po něm začaly trochu růst vlasy, takže já jsem z něj nadšená. Celaskon obsahuje vitamin C a nepoužívám ho tak často. Žádné změny jsem u něj nezaznamenala.


You May Also Like

12 comments

  1. Moc pěkný článek, mě úplně stačíilo, když jsem měla blond melíry (už nikdy více!:D) - nesnášela jsem, jak se ty vlasy zacuchávali.. od té doby jsem se téměř 3 a půl roku nebarvila.. no teď se zas nějakou dobu barvím, ale na zrz a jsem maximálně spokojená... sice odrosty nesnáším, ale tu barvu miluji!:)

    Vůbec si tě jako neblondýnku :D nedokážu představit, takže pokud proběhne nějaká změna, tak jsem na tebe opravdu zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nejhorší je, že ani já si sebe takhle představit nedokážu :D :(

      Vymazat
  2. super článok :) blondínky to majú naozaj ťažké, lebo hneď ako to čo len trošku odrastie hneď to je vidieť, takže som rada, že sa mi páči moja farba taká aká je :) a tiež ak podstúpiš tú zmenu tak som na ňu riadne zvedavá!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  3. Síce nie som blond, ale bruneta no rada používam produkty značky Chi. Najlepší je podľa mňa silk fusion na končeky vlasov. Nielen, že krásne vonia, ale mojim vlasom aj značne prospieva. :) Môžeš ho nájsť napríklad na stránke : http://www.vsetkoprevlasy.sk/p/chi-silk-infusion-59ml/
    Držím prsty :)
    www.everydaywithlola.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek! Já moc o své vlasy bohužel nepečuji a asi to tak i podle toho vypadá:-D
    Dříve jsem působila na blogu www.passengersmaniac.blogspot.cz ale založila jsem si nový blog www.cathyvita.blogspot.cz kde momentálně probíhá giveaway:-)
    Začala jsem sledovat tvůj blog a Byla bych moc ráda, kdyby ses stala mým pravidelným čtenářem:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok! Tiež si farbím vlasy, tak aj ja sa snažím o ne trochu viac starať. :))
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
  6. Úplně lituju, že nemám skoro žádné vlasy, myslíš, že si můžu dát na ježka masku? Asi to vlasům jen prospěje, i když bude maska u kořínků :)

    http://www.plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že určitě můžeš, rozhodně jim to neuškodí, spíš naopak bych řekla :)

      Vymazat
  7. Aussie šampón je vážne úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  8. Masku Kallos už mám v oblíbených a co nejdříve objednávám, díky za tip!! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Šampony a celkově přípravky od L'oreál professionnel mám taky moc ráda. Mým vlasům perfektně sedí. Takže teďka skoro žádnou jinou značku nepoužívám..
    Nejraději mám jejich řadu pro zničené vlasy (Lipidium).
    ...///Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)