Jueves de inspiración // Pin-up style

V dnešní chvilce inspirace bych Vám ráda představila (to asi není to nejlepší slovo, jelikož tenhle styl určitě všichni znáte) svůj oblíbený retro styl - pin-up. Tenhle styl vypadá úžasně žensky, je smyslný a hravý. Puntíky, veselé barvičky, vyčesané vlasy a čelenky ve stylu Blair Waldorf. Tzv. "pin-up holky" (neboli připnuté holky) sloužily dlouhou dobu jako propaganda (hlavně na západě) a byli nedílnou součástí reklamy (třeba na coca-colu). Hlavní takovou představitelkou pro tento styl byla Marilyn Monroe a v dnešní době je to třeba Katy Perry nebo Christina Aguilera. Pin-up holky většinou chodí lehce oblečené (ale ne vulgárně!) a vyznačují se ženskými tvary. A co mají pin-upky ve své skříni? Upnuté pouzdrové šaty (nebo naopak šaty s rozevlátou sukní), minišortky, highwaisted šortky, vysoké podpatky, mašličky, čelenky, šátky a hlavně všechno s puntíky nebo s proužky. Ve vlasech většinou mají umělé květiny nebo šátek (popř. čelenku), která zdobí kudrnaté vlasy. Z filmů, ve kterých tento styl nosí, bych Vám určitě doporučila Pomádu nebo český film Rebelové.  Ale dost povídání, dnešní článek je tu hlavně kvůli inspiraci, tak pojďme na to :)

Christina Aquilera :)

Marilyn Monroe :)
Tady i málo inspirace pro účesy :)
Věřte nebo ne, i duckface býval roztomilý :D :)
Ty jsou úžasný %))) 

Jak se Vám líbila dnešní chvilka inspirace?:)

You May Also Like

7 comments

  1. Zbožňuju tenhle styl! A podobný brusle mám doma %)) *Sárka*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych je brala :) tak snad nějaký pěkný seženu :)

      Vymazat
  2. Super článok! (Veľmi sa mi páči ako si dala do názvu španielčinu.) Tiež sa mi páči takýto štýl, len na mne to zvlášť vyzerá dosť detsky :D inak som ani nevedela že sa to nejako volá.

    <a href="http://creyativite.blogspot.com/>creyativite</a>

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem tento štýl,rada obdivujem tie krásne fotky.Inak tie účesy sú super a tie šatky vo vlasoch ♥.
    www.janie-hannagonova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Z pin-up se mi nejvíce líbí plavky a šaty. Chtěla bych se umět takhle učesat. Ale jako každodenní styl se mi moc nezamlouvá. :)
    http://slawarehouse.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Z pin-up úplne milujem plavky a šatky vo vlasoch. Pin-up sa mi strašne páči, i keď sama ho nenosím :D
    LifeAsIva
    ♥GIVEAWAY♥

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)