Měsíc v obrázcích: Červen 2018

Vždycky si říkám, že jsem toho za ten měsíc zas tolik nestihla a hrozně rychle to uteklo, pak se ale kouknu na fotky a je těch fotek a zážitků tolik, že ani nevím, co sem vybrat. I když jsem v červnu většinu dnů strávila učením a zvládla jsem dva těžký zkoušky - občanské právo hmotné a procesní - tak je tu zas hodně věcí, o které bych se s Vámi ráda podělila, tak šup na fotky :)
Hned první červnový víkend za mnou přijela Valentýna, holka, kterou znám sice jen pár měsíců a poznala jsem ji přes instagram, ale rozumím si s ní, jako bych ji znala celý život, a i když je o něco mladší než já, přijde mi, že na spoustu věcí máme stejný názor :) 

Taky jsem ráda, že mám kromě Evičky někoho, komu nevadí mě vyfotit a nemyslí si o mě, že jsem blázen, když místo toho, abych se pustila do skvělé snídaně, kterou jsme si daly v Letce, jsem si to půl hodiny fotila :D 

V sobotu jsme se byly podívat na Instax party, kde jsme si udělaly spoustu polaroidů, vyslechly zajímavou přednášku o levných letenkách, Val si dala vatu a ve finále, když jsme si chtěly vytvořit scrapbook, jsme zjistily, že naše kreativita (hlavně ta moje, Val to šlo!) se blíží kreativitě dvouletýho dítěte a to mu, chudákovi, ještě dost křivdím. Ten pocit, když nenápadně šilháte po výtvorech ostatních, mi až moc připomněl moje časy z výtvarné výchovy na základce, kdy jsem každý týden prožívala minutu studu, když se hodnotily výkresy. Zlatý práva!



Jelikož mi psalo dost lidí na instagram, chtěla bych tu zmínit jednu spolupráci, kterou jsem měla během června a opravdu se mi hodila, protože mi hodně pomohla s učením. Je to spolupráce s Mindflow a přišlo mi hodně zpráv, jestli to opravdu funguje, nebo jestli jsem to napsala jen kvůli spolupráci. Tohle téma by zabralo na samostatný článek, ale nechcete se mi o tom vypisovat, když to teď dělá vlastně každá blogerka a v podstatě bych Vám psala úplně to samé.

Zaprvé bych chtěla říct, že nepřijímám každou nabídku na spolupráci, která mi přijde, ale přijímám opravdu jen ty, které vím, že využiju a budou ladit s obsahem mého blogu a instagramu (např. mi teď už asi počtvrté přišla nabídka na cashbackový portál, ale jelikož o tom psát nechci a navíc si myslím, že už to každý zná, tak jsem spolupráci nepřijala).

A druhá věc je ta, že když už přijmu nějakou spolupráci, napíšu na ní upřímný názor, popř. nenapíšu nic a produkt vůbec nesdílím, pokud si to tak klient přeje (např. nedávno jsem nesdílela přírodní šampony, které mi vůbec nevyhovovaly).

A teď k Mindflow - jsou to tabletky na přírodní bázi, které mají zlepšovat koncentraci a pomáhat při učení. U mě spíš než na koncentraci působí na energii (něco jako kafe). Když u učení začnu usínat, jednu si vezmu a opravdu mám pak najednou víc energie (pokud si ji dám pozdě odpoledne, nemůžu pak většinou ani usnout, takže na mě působí přesně jako kafe). Často tuhle tabletku podpořím ještě tím, že si dám mobil do jiné místnosti a většinou mi to pak zlepšuje i soustředěnost (a to s tím mobilem je mimochodem jeden z nejlepších tipů na účení). Už jsem se o Mindflow s pár lidma bavila a na někoho působí stejně jako na mě a na někoho zas třeba vůbec, takže moje rada je to prostě vyzkoušet, nemáte co ztratit :)

A když už jsme u těch spoluprácí, ráda bych zmínila novinky od kosmetiky Bourjois, od které jsem si oblíbila spoustu produktů. Tahle řasenka je přesně ten typ, které jsem dřív hodně používala. Dokáže udělat husté a extrémně dlouhé řasy. Sice se maličko obtiskává, ale to mi nějak nevadí, protože to vždycky upravím ještě předtím, než někam jdu. Další produkt jsou tyhle linky - mají takový speciální tvar a dělá se s nima skvěle ta linka za oko - nevím, jak to přesně popsat (ta, která se většině kluků vůbec nelíbí, ale hodně holek si jí dělá - jak říkám no, stejně se malujeme hlavně kvůli sobě a pak kvůli ostatním holkám, kluci jsou až třetí v řadě :D). 
Jeden tip na letní čtení pro holky - Štěstí mi uniká mezi prsty. Víc se o knížkách rozepisovat nebudu, protože plánuji celý článek o knížkách na léto :)

S Evčou jsme byly oslavovat její první úspěšné zkouškové na právech :))) A taková oslava je prostě potřeba!:D

A takhle nějak vypadala většina mých červnových dnů - hezký počasí a já jako správný student práv zavřená v knihovně (občas jsem si to zpříjemnila na zahrádce) a ponořena do občanského a obchodního práva. No, to že si mě na konci měsíce už na vrátnici pamatovali asi mluví za vše. Ještě že je Creme de la creme tak blízko a vždycky byla možnost se odměnit :D




Červnová klasika je pro mě už asi 10 let Votvírák. Jezdila jsem tam už jako malá a i když mi přijde, že to tam rok od roku ztrácí své kouzlo, nikdy si to neodpustím a vždycky tam jedu. Letos tam bylo tohle fantastický kolo od Coca Coly a tak jsem měla trochu možnost připadat si jako na Coachelle, což je na festival, který je na mém dream listu už taky pěkně dlouho. Letos jsem si nejvíc užila vystoupení Jardy Uhlíře, Resta, Logica, Chinasek a taky samozřejmě Řezníka. I když je to dost zvláštní, tak jeho hudba mě vždycky dokáže úplně nejvíc uklidnit a zlepšit mi náladu :D:)


Hned po Votvíráku mě čekal další adrenalinovo-alkoholovej zážitek, když jsme se s lidma z práce vydali na Kokořínsko na túru a opékat buřty. Za ten den jsem ušla asi 20 km a ani mi to nepřišlo tak hrozný, i když teda ráno (čti odpoledne) bylo dost krušný :D





27. června jsme se s holkama vydaly na Kampu uctít památku Milady Horákové a všech dalších obětí komunismu nejenom u nás. Přišlo mi až smutný, jak málo lidí tam bylo, i třeba v porovnání s počtem lidí, kteří stáli o 100 metrů dál na koncertě Big Boss. To to vážně ty lidi vůbec nezajímá a nepřijde jim důležité si tohle připomínat? Ještě teď, když je naše republika v situaci, která se až moc začíná podobat naší historii...27. června 1950 byla popravena Milada Horáková, žena, co i přesto, že měla rodinu a tedy měla co ztratit, bojovala a nevzdala to. To, že by v politických komunistických procesech byla popravena žena se stalo jen ve dvou dalších zemí - v Albánii a v Rusku. Celkem mě děsí skutečnost, že se u nás dělo něco podobného jako v těhlech zemí. O to víc je neskutečné, že ten samý den, o pár let později, jmenuje náš prezident vládu člověka, který s komunisty prokazatelně spolupracoval, a taky vládu, kterou sami komunisti podporují. Vážně jsme tak neponaučitelní? Vážně přijde jen zhruba 500 lidem důležitý si tohle připomínat a bojovat proti tomu, aby se to už neopakovalo?

No a nakonec tenhle článek ukončím nejradostnější zprávou z celého června - úspěšně (a celkem bez úhony) jsem dokončila 3. ročník práv! Třikrát hurá.

You May Also Like

3 comments

  1. Nechceš dělat nějaké kurzy toho, jak docílit postavy jako máš ty? �� A ty fotky jídla mi moc neukazuj. Umírám hlady (nebo chuti) ..jinak moc dobře vím, jak se cítíš po tech 20km. Já po státnicích nebyla schopna ujít ani kilak, jak člověk pořád sedí doma a učí se, tak pak úplně zapomene, jaké to je jít na procházku a jenom funi a lape po dechu:D teď už jsem Díky bohu zvykla. Ale 20km denně nedávám, spíš tak 11 :D mám co dohánět

    OdpovědětVymazat
  2. Všetko to jedlo vyzerá, Ach mňam!!!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  3. Za mě je ta fotka z festivalu (jak máš za sebou to kolo) naprosto úžasná!
    A dokončení třeťáku ti závidim, já už mám těch zkoušek po krk a budu ráda, když dokončím třeťák v září :D
    The Linheart

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)