Tip na slanou a sladkou snídani

Sladká snídaně: If café


If café bylo už dlouhou dobu na mém "foodie places to visit" seznamu, a proto když jsme měly s kamarádkou obě volné dopoledne, rozhodly jsme se, že zajdeme právě sem. Obě jsme ten typ, co by chtěl hodně posilovat a cvičit, ale nikdy neodoláme nějaké prasárně :D A tady jsme byly jak v ráji. Pokud máte chuť na nějakou slanou snídani, tak sem spíš nechoďte, tady je největší výběr dortíků a zákusků. Já jsem si dala cheesecake a Kačí nějakou čokoládovou prasárničku:D Oba dortíky byly hrozně moc dobrý. A už máme vybrané, co si tu dáme příště - buchtičky!

Obsluha je moc milá, ale to už mi v Praze přijde jako standard a tam, kde není milá obsluha, tam se většinou už nevracím. Co je ale na tomhle podniku extra je prostředí, které je teda opravdu skvělé. Moc se mi líbí kytičky na stolech, hezký design menu a dřevěné podtácky. Místnost na mě celkově působí příjemným dojmem a dává mi pocit, že se konečně blíží jaro. Pokud přijdete a bude volné místo u okna, tak určitě doporučuju sednout si tam. Co se týká cen, tak podnik není sice nejlevnější, ale rozhodně Vás to nějak nezruinuje a jednou za čas si to klidně dovolit můžete :)




IF Café Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Slaná snídaně: James Dean


Pokud jste si mysleli, že je v James Deanu všechno předražené, mysleli jste si to skoro správně. Jedinou výjimkou jsou snídaně. Ceny jsou opravdu přiměřené, v porovnání s ostatními podniky bych dokonce řekla, že jsou spíše nižší. Obsluha to s příjemností zrovna nepřehání, působila na mě spíš přísně než mile, ale třeba to byl jen špatný den :D:) Prostředí asi nemusím dlouze popisovat, myslím, že to tam každý zná, ale kdyby jen přece někdo ne - na mě je to prostředí pro příležitost snídaně příliš tmavé a červené (je to prostě znát, že je to spíš určený k večerním příležitostem), já radši upřednostňuji prosvětlené kavárny s velkými okny.

Tak a teď k tomu nejdůležitějšímu - menu. Tohle je přesný opak If café - pokud se chystáte na sladkou snídani, zvolte jiný podnik (i když taky tu něco mají). Pokud ale máte chuť na vajíčka nebo omeletu, tak sem určitě zajděte. Můžete si zvolit, jaké ingredience do toho chcete a k vajíčkám/omeletě ještě máte v ceně kafe a pečivo (tmavé i světlé). Snídaně Vás tedy může vyjít i do 100 Kč! Jinak já si dala omeletu se slaninou a cibulí a bylo to fantastický, moc mi to chutnalo a nasytilo mě to skoro na celé odpoledne.




 Kam chodíte v Praze rádi na snídaně vy?:) Potřebuju tipy, tak piště pište :D:)

You May Also Like

2 comments

  1. Tak oboje vypadá moc pěkně. Do If café se chystám už dlouho a doufám, že se tam brzo podívám, je to tam opravdu překrásné. James Dean je super, ale mám radši sladké snídaně :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)