Moje návštěva Eco salonu Rolland

Já a kadeřnictví. To je asi tolik kapitol, že by to vydalo na jednu hodně tlustou knihu. A co teprve já a moje vlasy, to by byla teprve pořádná kniha.

Asi ve zkratce - jen jednou v životě jsem byla spokojená, když jsem odcházela od kadeřnice a o tom jsem Vám psala tady. Od té doby jsem si myslela, že už nikdy takhle spokojená nebudu, ale naštěstí jsem se mýlila. Tentokrát jsem z návštěvy byla spokojená ještě 2x tolik - a ne jenom kvůli nádherným vlasům, ze kterých mám radost, ale také kvůli myšlence a principům, které Eco salon Rolland, který sídlí v ulici Francouzská 17 v Praze, vyznává.



Na tohle kadeřnictví jsem narazila úplně náhodou díky mamky známé, která tam už delší dobu chodí. Jelikož už moje vlasy přímo žadonily po ostříhání a nějakém dalším osvěžení, vsadila jsem všechno na to, že to vyjde a objednala se. Až potom jsem si našla jejich salon na internetu a když jsem uviděla ty nádherné prostory a přečetla si o udržitelných myšlenkách, které vyznávají, věděla jsem, že to byla sázka na jistotu.

Objednaná jsem byla ke skvělé Míše, která mi poradila jak se střihem, tak s barvou a já jsem ji tak nějak od první chvíle se vším důvěřovala, což je vzácná vlastnost, kterou většinou ke kadeřnicím nemám. Dohodly jsme se na zkrácení zničených konečků a taky na větší přirozenosti barvy s tím, že mi Míša vyhověla v mém přání mít vlasy lehce do šeda (z čehož se nakonec vyklubala fialovo-šedá, kterou miluju snad ještě víc). Míša mi povyprávěla o jejich salonu a dala mi přečíst i několik časopisů, které vyprávěly jak o italské značce přírodní kosmetiky O way, kterou v salonu používají, tak o tom, jak jsou jednotlivé jejich produkty vyráběny (mezi nejdůležitější principy řadí udržitelnost, šetření přírodních zdrojů, netestování na zvířatech, nevyvážení do Asie a taky fair trade, což je myšlenka, na kterou spousta ekologických firem zapomíná). Značka vyrábí kosmetiku zaměřenou převážně na vlasy a taky na tělo a většina výrobků je ve skle nebo v materiálech, které se dají dál zpracovávat (jenom minimálně jsou produkty zabaleny v plastech a to platí i pro dovážení produktů do salonu). 

Eco salon Rolland potom tyto skleněné láhve z produktů dále zpracovává - v kadeřnictví můžete vidět spoustu zasazených bylinek nebo váziček na květiny, které dříve také sloužily jako balení pro produkty. To je asi věc, která mě na na interiéru salonu zaujala úplně nejvíce a myslím si, že mu to tím dodává na originalitě a jedinečnosti.


Pokud taky jako já dlouho sháníte kadeřníka a líbí se Vám tahle myšlenka udržitelnosti, určitě neváhejte a objednejte se. Ceny jsou víc než přijatelné, hlavně vzhledem k tomu, že je používaná poměrně drahá přírodní kosmetika a práce je odvedena opravdu profesionálně. Navíc v salonu jsou všichni hrozně milí, takže máte z návštěvy naprosto skvělý pocit :))

Znáte ještě nějaké ekologické kadeřnictví v Praze?



You May Also Like

4 comments

  1. Ten koncept vypadá super, ale 1150 Kč za stříhaní a foukanou mi moc student-friendly nepřijde... buď s tím ceníkem neumim, ale za barvu a péči bych tam nechala přes 3500? To si asi budu muset říct v advokátce o vyšší hodinovku (zase) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tam nechala 1750 za barvu, střih a péči :) ale jasný, taky se mi to nechce dávat každé 3 měsíce :)

      Vymazat
  2. Vlasy máš nádherné, Už jsem se rozplyvala na instagramu. Sama bych chtěla zajít k nějaké takové profi kadeřnici, ale vzhledem k tomu, jak často potřebuju vlasy dobarvit, tak by mě to úplně zruinovalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě ráda, že to mám teď nastavený tak, že to nebudu muset tak často barvit :D:)

      Vymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)