Cestovní deníček: lyžování v Lichtenštejnsku

Lichtenštejnsko je malá zemička nacházející se mezi Švýcarskem a Rakouskem. I když jsem o téhle zemi už slyšela, moc jsem toho o ní nevěděla. Kromě toho, že je to knížectví a že hlavní město je Vaduz vlastně vůbec nic. Moc jsem se tam těšila a když konečně přišlo to ráno, kdy jsme se vydali na cestu, nemohla jsem se dočkat. Věděla jsem, že budeme bydlet na bytě, který je částečně spojen s hotelem, kde je i bazén, odkud je nádherný výhled na hory. Na to jsem se upřímně těšila asi nejvíc!:D Co jiného by se taky od blogerky dalo čekat, že jo:)

Jeli jsme přes Německo a Rakousko a cesta nám trvala asi 6 hodin. Naším cílem byl Malbun, horské středisko (doslova horské, než jsme se tam dostali, museli jsme překonat pořádné serpentiny) nacházející se kousek od hlavního města Vaduz (ono je tam teda všechno kousek, protože je to opravdu malá země). Dalo by se vlastně říct, že je to takové malé Švýcarsko - stejně krásné a taky stejně drahé.
Hned po příjezdu jsme si udělali menší procházku městem. Zabrala nám asi tak 15 minut a to jsme se opravdu hodně loudali. Pak už jsme si všichni chtěli odpočinout po dlouhé cestě a tak jsme zůstali na bytě. Mamka uvařila výbornou večeři (jelikož jsme měli k dispozici krásnou kuchyň, tak jsme si jídlo vezli s sebou a vařili si tam, protože jinak by to vyšlo opravdu draze) a my s Olím a Mildou jsme klasicky hráli stolní hry (poslední dobou naše velmi oblíbená aktivita).





Hned druhý den ráno jsme vyrazili na sjezdovky. My jako rodina jsme do Alp nikdy nejezdili a tak jsem byla zvyklá na české hory, a možná i proto mě Alpy tolik uchvátily. Nádherné upravené sjezdovky, do toho jsme ještě chytli skvělé počasí a ani jsme nemuseli stát žádné dlouhé fronty. Naprostá idylka. Permanentky jsme si koupili celodenní, a tak jsem si řekla, že vydržím jezdit opravdu celý den, protože za tu cenu by byla škoda to nevyužít. Takže i přestom, jak  jsem hrozný povaleč, jsem sebrala všechnu svojí sílu a vydržela v kuse 6 hodin jezdit na snowboardu. Byla jsem opravdu ráda, že druhý den se na sjezdovky nešlo, protože mě úplně všechno bolelo :D



Vždycky jsem si myslela, že největší modelka v naší rodině jsem já, ale očividně je to spíš můj brácha :D
Třetí den byl ve znamení odpočívání v bazénu a v sauně, dobrého jídlo a výletu do Vaduzu, kam jsem ale musela všechny přemlouvat, protože nikomu se tam nechtělo. Pak jsem pochopila proč, nic moc k vidění tam opravdu není a za půl hodiny jsme zase mohli jet zpátky :D No nevadí, i tak jsem byla ráda, že jsme si ten výlet takhle zpestřili procházkou a že si můžu odškrtnout další evropské hlavní město :)








Čtvrtek byl náš poslední den, takže jsme se ještě vydali dopoledne na sjezdovky. Potom rychle do bazénu a hurá na cestu zpátky. No zase tak hurá to teda nebylo. Ve Vaduzu do nás v koloně aut najel nějaký pán, rozbil nám celé zadní dveře od auta a my tak strávili asi dvě hodiny na policii. Jediné štěstí, že policajti v Lichtenštejnsku jsou zlatíčka a byli hrozně milí a vstřícní!:) Ale i přes tenhle ne zrovna šťastný konec, jsme si tuhle dovolenou skvěle užili a byla to moc fajn změna!

Chystáte se taky na nějakou zimní dovolenou na hory?:)






You May Also Like

5 comments

  1. Jako v pohádce <3 Krásné fotky!!

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. ah závidím. už by sa mi takýto relax hodil :)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
  3. Lyžování a snowboard mi moc chybí. Tuhle zimu jsem se vůbec nedostala na hory. No možná ještě to doženu příští týden.

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)