Podcast: První dny na Erasmu ve Valencii


Tak Vás konečně i tady na blogu zdravím z Valencie a rovnou pro Vás mám jednu velkou novinku.

So I finally send greetings from Valencia also here on my blog and I have big news for you.



Ano, jak můžete vidět, konečně jsem nahrála první slibovaný podcast. Není to dokonalé, nahrávka není nejčistší a často se někde přeřeknu, nebo řeknu nějaký nesmysl (třeba jakože voda prokapává místo protéká), ale na poprvé nic není dokonalé a jelikož jste první, kdo o podcastu ví, budu moc ráda, když mi sem dáte nějaké konstruktivní komentáře, co vylepšit. Protože by to bylo docela nuda, kdyby se mi to hned poprvé povedlo na 100% a na mojí omluvu, nemám tu ve Španělsku nejlepší podmínky na nahrávání podcastů. Nervovala jsem se s nahráváním asi 3 dny (protože občas si třeba spolubydlící začali pouštět hudbu, což bylo slyšet po celém bytě:D), ale nakonec jsem to nějak splácala a mám z toho velkou radost - hlavně z toho, že jsem se do toho konečně dala. Do budoucna kromě Erasmu můžete čekat také ekologické podcasty, epizody o mých přečtených knížkách a třeba i nějaké motivační podcasty. Klidně mi napište, o co byste měli zájem. Podcast zatím najdete na Spotify, ale brzo bude i v aplikaci podcasty!

A poslední otázka k podcastu: Upřednostňujete, když mluvím spisovně nebo ne?

As you can see, I have finally uploaded my first podcast. It's not perfect, record is not very clear and I often say something incorrectly (like the water is dripping instead of dropping), but nothing is perfect for the first time and since you are the first one to know about this podcast, I would be glad if you let me some comments with constitutive criticism. I also think it would really be boring if the first podcast was great and to excuse myself a bit, I don't have the best conditions for recording podcast herein Spain. I have almost gone nuts since I was trying to record it for three days (because sometimes for example my roommates listened to music so loudly, that I just couldn't record anything:D), but finally I made it and I am so happy about it - especially from the fact that I have finally started. In future, except from Erasmus experience, I also want to record podcasts about ecology, books recommendation and maybe also some motivational podcasts. You can write me if you are interested about some topics (but probably podcasts won't be in English). You can find it on Spotify, but I hope I could manage soon uploading to Podcast app from IOS.

Teď už Vám ale nastíním, co se v podcastu doslechnete. Je to taková úvodní epizoda k mému Erasmu, kam jsem v září odjela. Studuju ten samý obor jako v Praze - takže právo, a i když jsem ve Španělsku, mám naštěstí předměty v angličtině. Ke škole bych chtěla ještě udělat samostatnou epizodu/článek, takže pokud Vás něco zajímá, ptejte se. Jinak v podcastu vyprávím o svých prvních dnech a o všech komplikacích, které mě provázely a že jich nebylo málo. Přes všechny komplikace je to tu ale zatím skvělé a už teď mám spoustu zážitků. Až na minulý týden, kdy pršelo a byly tu menší záplavy, tu máme pěkné počasí, pořád se dá koupat v moři a Valencie jako město je nádherné, což můžete vidět i na fotkách.

Now let me say, what is the podcast about. It is kind of introductory episode for my Erasmus, where I left on September. I study the same degree as in Czech - law, and even though I am in Spain, I was lucky for subjects in English. I want to record whole episode/blog post about school, so if you are interested in something specific, don't hesitate to ask. In this first podcast I also talk about my first days and all the complications which I have been going through. Despite all the complications, it is still great and I love it here.  Except for last week when it was raining and there was flood in my region, the weather is usually sunny and it is still possible to stay at the beach and swim in the sea. Valencia is stunning city which you can also see in the pictures. 
Většinu fotek jsme vyfotily s moji kamarádkou Joeline (která taky přidává spoustu příspěvků na svém instagramu, kdybyste se chtěli kouknout), se kterou jsme si napsaly na instagramu, že bysme se mohly sejít a něco nafotit. Což byl naprosto nejlepší nápad, protože víte jak je to občas náročné, když Vám má někdo udělat pěkné fotky. Některé mám ale ještě z prvního týdne, kdy tu se mnou byl Milda a z chvilek, kdy byl zrovna mimořádně ochotný mě tak 30 sekund fotit.

Most of the photos we took with Joeline (who is also very active on Instagram, if you like to check it), who I met on Instagram and we agreed to meet and make some photos for our Instagram profiles. It was such a good idea, because you probably know how it is difficult to persuade someone to make you (at least good) photos. Some of the photos are also from the first week when my boyfriend visited me and from the special moments he was willing to shoot me for like 30 seconds. 


A tohle je fakulta, kde momentálně studuji. Má celkem tři budovy a naprosto nádhernou pěti patrovou knihovnu. Školu mám asi 12 minut od bytu a když vezmu kolo, jsem tam za 5 minut. Ideálka. 

This is the faculty where I am currently studying. There are three buildings and absolutely fascinating library which has five floors. I can come to school in twelve minutes and when I ride bike it usually takes me five minutes. 


Milda a jeho nejoblíbenější část dovolené, kdy jsme nemuseli nic zařizovat - pláž a pivo :D

My boyfriend and his favorite part of vacation when we didn't need to arrange anything for my Erasmus - playa y cerveza :D


 Vždycky když jdu do Ale-hop (a že už to párkrát bylo), vzpomenu si na to, že chci žít minimalisticky a nekupovat si blbosti. Jenže tenhle obchod je naprostá láska a navíc jsou všechny nápisy ve španělštině, takže je to originální a mám to jako hezkou vzpomínku (výmluvy, no). Ale uznejte, že sešit na slovíčka jsem nutně potřebovala.

Always when I go to Ale-hop (it has been already few times), I remember that I wanted to live minimalist and not to buy craps. But this shop is total love, plus all the signs are in Spanish, so it is original and also nice memory from Spain (yeah, well, excuses). But you have to admit that it was really necessary to buy notebook for the new vocabulary.

Trochu mě štve, že tu skoro nečtu. Je tu pořád co dělat, takže na čtení nezbývá čas a ani energie. A upřímně tady toho chci využít na maximum, takže je mi líto zůstávat doma a číst si. Ale určitě i takové dny tu nastanou. Momentálně čtu Láska v Provenci, což měl být takový můj letní románek, ještěže tady je pořád počasí jakoby léto bylo.

What irritates me is that I barely read here. There is still something to do so there is no time neither energy for reading. And honestly I want to make the most of it so I don't want to stay at home reading books. But for sure these days are coming. I am currently reading The Provence cure for the brokenhearted which was supposed to be my summer novel, fortunately the weather is still as if it were summer. 
 Taky plánuju článek s tipy, co ve Valencii navštívit, kam zajít na jídlo a co nevynechat. Tohle místo tam určitě najdete, protože víc fotogenické místo asi ve Valencii není. Ciudad de las Artes y las Ciencias je naprosto nádherný komplex muzeí, který bohatě stačí navštívit zvenku a celé si to tam projít. 

I have also on my mind to make a post with tips what to visit in Valencia, where to eat and what not to miss. This place will be there for sure, because it is probably the most photogenic place in Valencia. Ciudad de las Artes y las Ciencias is stunning complex of museum and it is certainly enough to visit only the outside area and walk there.


První den školy - to jsem ještě netušila, že každý předmět má čtyři nebo tři hodiny týdně a docházka je víceméně povinná. No, nudit se tu rozhodně nebudu. Taky jsem si mimochodem zapsala předmět Political economy, což byl předmět, se kterým jsem měla u nás v Praze hrozné problémy (teorie národního hospodářství) a přisáhala jsem si, že ekonomii už nechci nikdy vidět. Ještě pořád váhám, jestli ho nevyměním za předmět lidská práva a mezinárodní spolupráce, který je ale bohužel ve španělštině, tak z něho mám trochu respekt.

First day of school - by that time I had no idea that every subject will be three or four hours a week and attendance is more or less mandatory. I guess I won't get bored here. I also enrolled subject Political economy which is very similar to TNH (subject in my university in Prague) with which I was struggling a lot and I promised myself that I would never study economics again. I still hesitate if I should change it for subject Human rights and international cooperation, which is unfortunately in Spanish.








You May Also Like

11 comments

  1. Hodně štěstí na Erasmu! Já uvažuji, že bych taky v budoucnu někam vycestovala, tak uvidíme:)

    MY TRAVEL ELIS-T

    OdpovědětVymazat
  2. Podcasty mě poslední dobou hrozně baví, až přijdu domů, hned si v klidu pustím ten tvůj! :) A nádherné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak pivo a pláž by som si veru dala aj ja. Užívaj si to, je to super skúsenosť. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem zase na erasmu ve Švédsku, to je teda pořádný rozdíl haha :D super fotky :)
    https://simonasnotsosecretdiary.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný fotky, hned mě to vrátilo do letní atmosféry. Do Valencie bych se jednou moc ráda podívala, tak se těším na článek s tipy, jinak ti přeju, ať se ti tam moc líbí a studium zvládneš bez problémů :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)