Přírodní kosmetika: Značka Weleda

Už dlouho jsem si říkala, že bych ráda do svého životního stylu přivítala i přírodní kosmetiku. Přijde mi, že se to všechno tak hezky propojuje - zero waste, udržitelná móda, úklid bez chemie a přírodní kosmetika. Podle mě prostě nejde jedno bez druhého a každý, kdo to s tímhle životním stylem myslí upřímně, tak k tomu postupně dospěje. Někdo začíná od přírodní kosmetiky, někdo od odpadu. Já, jelikož se celkově o kosmetiku moc nezajímám, jsem k ní našla cestu až úplně na závěř. Ale našla.

Samozřejmě to neznamená, že teď všechnu nepřírodní kosmetiku vyhodím a už budu používat jen tu přírodní, protože to by byl samozřejmě nesmysl a úplně proti myšlence ZW. Začala jsem se ale třeba více zajímat o to, jaké značky testují na zvířatech (a je to teda k mému zklámání velká většina, protože to jsou všechny firmy, co vyváží do Číny) a těm se snažím vyhýbat, jak jen to jde.
S přírodní kosmetikou je to jako s jídlem - ne všechno Vám musí sednout. Já mám na tohle naštěstí docela kliku (ťuk, ťuk), protože se mi ještě nikdy nestalo, že bych s nějakou kosmetikou měla problém, stejně tak to bylo i se značkou Weleda.

Na značku Weledu jsem pokukovala už upřímně dlouho, ale pořád jsem si nějak nebyla jistá, co bych měla ozkoušet. Proto určitě chápete, že mě potěšilo, když se mi sami ozvali, nabídli mi produkty na vyzkoušení a ještě mi s jejich výběrem pomohli. Mám už je asi měsíc, takže si myslím, že je na čase, abych Vás s nimi blíže seznámila :)

Začnu rovnou se dvěma produkty, které jsou ideální na tyhle letní pařáky. Prvním je 24h Deo Roll-On, který mě překvapil svojí příjemnou citrusovou vůni, do které jsem se hned zamilovala a není proto divu, že ho teď nosím všude s sebou (má super velikost, že se v pohodě vejde do kabelky). Většinou to ale ani není potřeba, protože úplně stačí ho použít ráno a vydrží téměř celý den bez problému. Úplně stejnou vůni má i Citrusový sprchový krém, který jsem si oblíbila hlavně kvůli tomu, že mám po něm opravdu dobře hydratované nohy a nemám pocit suché kůže jako po některých sprchových gelech. Měl by taky mít povzbuzující účinky, takže pokud se sprchujete ráno (a ne večer jako já), měl by Vás trochu probrat k životu, aby se Vám líp fungovalo :)
Naprostým překvapením pro mě byl Mandlový pleťový olejíček, protože já jsem přesně ten typ, co nemá rád na sebe napatlat různé olejíčky a pak být celá mastná. Nejdřív jsem ho tedy používala jenom na odstranění makeupu (na internetu píšou jenom očích, ale hravě si poradí s čímkoli), když jsem měla pocit, že už je pokožka po celém dni podrážděná a potřebuje jemné a šetrné ošetření. Byla jsem překvapená, že jsem potom ráno měla obličej stále hydratovaný a takový více vyhlazený (prostě žádný zmačkání, skoro jako kdybych nespala:D). Pak jsem přešla k tomu, že jsem ho začala používat i jako denní krém, nebo pokud jsem se malovala, tak jako podklad pod makeup. A nemůžu si ho vynachválit, protože obzvlášť na ty dny, kdy se cítíte, že máte sušší pleť, je to skvělý pomocník :)

Kosatcový denní krém je určen pro normální až suchou pleť, což je přesně pro mě. Když mám zrovna pleť normální (ne nějak suchou), používám ho místo mandlového olejíčku jako podklad pro makeup. Měl by chránit pokožku před vnějšími vlivy prostředí, což se v Praze určitě hodí. Je příjemný, hezky hydratuje a stačí ho nanést opravdu malé množství, takže Vám i dlouho vydrží. 
Všechny mé odličovací produkty nahradila tahle Jemná čisticí pěna, která nedráždí pokožku, důkladně odličuje a od té doby, co ji používám, nemám vůbec žádné problémy s pletí (ťuk ťuk) - sice těžko říct, jestli je to tím, protože jak víme, působí na to spousta vlivů, ale mám z ní opravdu dobrý pocit a od té doby pro mě už odličování není takový večerní teror jako do teď :D Navíc má takovou příjemnou svěží vůni, že se mi pak při ní celkem hezky usíná. Tahle kosmetika mimochodem úplně vyvrací mýtus, že přírodní kosmetika smrdí. Nesmrdí, spíš naopak. Weleda používá hodně přírodních esenciálních olejíčků, takže žádného smradu se u jejich produktů bát nemusíte :)

To nejlepší nakonec. Pokud uvažujete nad koupí nějakého produktu od Weledy, začněte s krémem Skin food, který je naprosto univerzální a můžete ho používat na cokoli - jako noční nebo denní krém, na suchá místa, na ruce a nebo třeba místo balzámu na rty (tak ho používám já, když mi přijde, že mám popraskané rty). I v jeho názvu na eshopu je, že se jedná o "univerzální výživný" krém, což je naprosto vystihující popisek. Je to jediný krém, který jsem si za svůj život zvykla nosit v kabelce a opravdu ho mám pořád při ruce.

Z článku tedy asi cítíte, jak jsem touhle kosmetikou nadšená. Už jsem několikrát psala, že když dostanu něco jako spolupráci a nejsem s produktem spokojená, napíšu to tak, jak to cítím, nebo se o dané věci nezmiňuji vůbec a rozhodně ji nedoporučuji. Takže tuhle recenzi píšu naprosto s čistým svědomím, protože tahle kosmetika je za mě opravdu kvalitní, příjemná a šetrná ke kůži, což je to nejdůležitější, co od značky očekávám. Ještě Vám sem přikládám článek mé kamarádky Nikči, se kterou jedeme na podobné ekologické vlně a i ona si tuhle značku moc oblíbila :)



You May Also Like

13 comments

  1. Produkty od Weledy mám moc ráda :) děkuji Ti za nové tipy, co od značky vyzkoušet.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak s tím zatím nemám zkušenost, ale věřín, že musí být fajn :)

      Vymazat
  3. Taktiež som mala možnosť otestovať viacero produktov od weledy a bola som spokojná :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  4. Od Weledy mám zatím jen jeden krém a ještě jsem ho nenačla (nejdřív dopotřebuji ten od Nivea, který mám a pak ho chci až rozbalit).. už nějakou dobu se snažím dopotřebovávat kosmetiku, nehromadit jí a když něco dojde (ted mi konečně došel i šampon!!!:D) nahrazuji přírodní kosmetikou... ale přiznávám se, že v tom mám zmatek (přírodní = i netestovaná na zvířatech?:D nebo si to jen snažím říkat já, pač mi to dává smysl... :D)... no mám co dohánět.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo to si rikam taky, ale obcas to nevydrzim a rovnou proste prejdu na prirodni kosmetiku a tamtu pak treba daruju mamce :)

      Vymazat
  5. Univerzální krém od Weledy mám taky a díky za tip, zkusím si ho dát i na rty :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Aj ja s touto značkou spolupracujem, ale neviem, asi pri každom novom produkte som mala také obdobie "nič to so mnou nerobí", "nič to celkovo nerobí", a preto sa tak nejako vždy vrátim k mojim obľúbencom. V poslednom čase som si však všimla, že áno, je to všetko prírodné a väčšinou vhodné aj pre vegánov, ale tie balíky, v ktorých tovar prichádza sa teda nemôžu pýšiť titulom "bez plastu" :). Lebo podľa mňa tie plastové guľôčky či bublinková fólia úplne zabíjajú celý koncept značky. Čiže fajn, ak začínaš s prírodnou kozmetikou, je to určite krok správnym smerom, ale pre tých, ktorí sa tomuto venujú dlhšie a môžno to chcú povýšiť na vyššiu úroveň tým, že nebudú produkovať žiadny odpad, by som odporučila stránky ako prijemneveci.sk a podobne :)

    https://ankalooksword.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. S touto kosmetikou zkušenosti nemám, ale nedávno mi přišel balíček Yves Rocher s přírodními přípravky na vlasy a i když jsem byla hrozně skepticka (protože moje vlasy přírodní kosmetiku nezvládají), tak nakonec jsem si tuto řadu oblíbila. Je zelená a Jmenuje se Anti - pollution, krásne voní a vlasy nemasti, nezatěžuje ani jinak netrápí. Takže pokud shnais na vyzkoušení něco dalšího, doporucuju :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)